האם קיים הסבר אבולוציוני לנטייה של האדם

MORGINSTERN

New member
האם קיים הסבר אבולוציוני לנטייה של האדם

לעלות ככל שניתן את מידת ההשפעה של עצמו או של קבוצת אנטרס שהוא חבר בה על החיים הציבוריים וכן לנטייה לצבור עושר במידה גבוהה ככל שניתן ביחס לזולת? זאת על חשבון הנטייה לשיוויון עם הזולת הן ברמת העושר והאמצעים והן ברמת מידת ההשפעה על החיים הציבוריים.

אני שואל כי אני מגלה פרדוקס מסוים. 1. מצד אחד הדומיננטיות של המידות הראשונות שתארתי על חשבון המידות ההפוכות להן מורגשת לאורך כל ההיסטוריה.
2. כתוצאה מכך אין פרמטר אובייקטיבי שיכול ללמד אותנו על כך שזהו המצב הטוב ביותר האפשרי. יש כל מיני מחקרים שמלמדים על כך שבמדינות רווחה (הקיימות לצד עולם שני ושלישי שיש בו עוני ונגזרותיו התברואתיות והביטחוניות המובנות) סובלים במידה לא מבוטלת מדיכאון למשל. למה במדינות רווחה לא סופר מאושרים? הרי טוב להם מאוד ביחס לזולת הגדול.

אולי ההסבר האבולוציוני יכול לשמש פתח להבנת הפרדוקס הזה.
מה שווה לנו לימודי האבולוציה אם לא לקבלת ההסבר לדבר הזה בסופו של דבר? זו דעתי.

תודה.

MORGINSTERN

New member
נתקלתי ברעיונות האלה כבר בעבר. בספריו של דוקינס למשל.

למרות המסקנות שעולות מהממצאים, לפיהן מוטב האלטרואיזם על האנוכיות.
הבחירה באנוכיות נשארת דומיננטית.
אני מבקש את ההסבר לכך. לומר ש"האדם אינו רציונלי" אינו הפתרון של הפרדוקס שלי.
לפתרון הזה אין אפליקציה לתכנון ובקרה של סדר חברתי למשל. קביעה כזו היא משום בריחה מפתרון. שותף לקביעה הזו גם הכלכלן דן אריאלי. הוא משעמם. עדיין לא תרם לשיפור של שום דבר, בשום קנה מידה עם המסקנות שלו.

מני אה

New member
וואלה אחי לא הבנתי את השאלה כנראה

הרי ברור שג'ינגיס חאן צבר הרבה כוח וזיין בלי סוף ומשהו כמו 1 מ 100 סינים צאצאים שלו. שלמה המלך גם היה רב שגל.
בקיצור, יותר כוח=יותר זיונים. יצאת עם בנות? אז אתה יודע איך זה :D
לגבי סוציאליזם, יש תחרותיות גם שם. סיבות להתאבדות, דיכאון וכו' אלה דברים מורכבים מידי שקשורים ממש לא רק בגנטיקה - אם בכלל. לא שמעתי על ויקינגים שהתאבדו, הם שמחו למות בקרב כג'יהדיסטים.
&nbsp

למעלה