האם קיים טלפון סלולארי לכבדי ראייה?

Shlomi TC

New member
האם קיים טלפון סלולארי לכבדי ראייה?

חיפשתי חיפשתי אך לא מצאתי. מישהו שמע על דבר כזה?

שלום שלומי,

למה אתה מתכוון? יש תכנות שאפשר לשלב בחלק מהטלפונים שמקריאות את ההודעות ואת שם המתקשר (אם הוא בזכרון). כבר דנו בזה שעבר כאן בפורום, כדאי לך לחפש את השרשור ההוא כי יש בו לא מעט מידע. אם תסביר מה אתה מחפש, אולי נוכל לעזור יותר.

Shlomi TC

New member
ובכן

סבתא שלי עיוורת כמעט לחלוטין (נותרה לה הראייה המרחבית) אם כי היא מאוד עצמאית ומסתובבת הרבה בעיר. בעבר היא השתמשה בפלאפון אך זה היה עוד כשהראייה שלה הייתה סבירה. כיום היא אינה יכולה לראות את ספרות הפלאפון כלל. ועל כן, בפלאפון המיועד על המקשים להיות מספיק גדולים וברורים ו/או צריכה להיות הפרדה ברורה ביניהם כדי לדעת להות היכן נמצאת כל ספרה. החוש הטכני שלה עם זאת, לא גבוה במיוחד, ולכן צריך פלאפון כמה שיותר בסיסי. כמה שפחות פונקציות וכמה שיותר דומה לטלפון קווי רגיל. תודה על העזרה.

Shlomi TC

New member
מעולה!

תזמין לי שניים אם אתה מוצא! וברצינות, אם ייצא לך להיתקל בפתרון של ממש, אשמח לשמוע עליו.

amitk80

New member
ידוע לך

על חניות שמוכרות טלפונים סלולרים (חדשים) אם כי במחיר זול יותר מאשר מחברות הסלולר באיזור חיפה? תודה

יש מספיק חנויות שמוכרות מכשירים סלולרים

וגם בחיפה לא חסר למשל תיק תיקשורת http://www.tikcom.co.il ונראה שיש עוד חנויות אבל אני לא גר בחיפה כבר אז לא יכול לעזור לחלוטין במי זול יותר או טוב יותר אבל במאה אחוזים כל חנות שתיכנס אליה זולה יותר מהחברה הסלולרית...

amitk80

New member
נכנס פה אבל עוד עניין

וזה עניין הביטוח. אם אני מנוי של אורנג' ואני קונה את אחד המכשירים שלא דרכם אני לא מאמין שהם יסכימו לבטח את המכשיר למרות שיש לי ביטוח על המכשיר. אני טועה? ? אבל, תודה בכל אופן

אתה ניגש לסניף של אורנג' ומבקש

שיבטחו לך את המכשיר הם יבדקו אותו (בתנאי שהוא נמכר ברשת בעבר או בהווה) ואם הוא תקין הם יעשו לך ביטוח אני לא עושה ביטוח ברשת לא שווה את הסכומים שמשלמים להם על זה... אני כבר אקנה מכשיר חדש במחיר של הביטוח כשאצטרך אותו כבר...

amitk80

New member
זהו עשיתי באמת בדיקה בנושא

והם רוצים מחיר לחודש על סך 47 שקל לערך וזה יקר ברמות שלא נדבר על האופציה של בדיקת המכשיר. לרוב אם אתה קונה מכשיר דרך החברה הסלולרית אז הם מחייבים אותך להיות איתם 3 שנים ווואלה בעידן של היום לא שווה להיות כבול אליהם. עדיף לקנות מכשיר דרך החנויות שפרסמת בלי ביטוח ואם זה הולך אחרי שנה שנתיים לקנות מכשיר אחר. מעבר לזה שתמיד ישאר לי המכשיר של החברה הסלולרית למקרה שזה לא יעבוד. ככה אתה קונה מכשיר שמתאים לכל הרשתות ואתה לא מחויב לשום דבר.

SBS10

New member
אריק, זה היה מאד "אינפורמטיבי" ;)

עכשיו ברצינות... שלומי, אכן קשה למצוא היום טלפונים סלולרים עם מקשים גדולים והבדלים ברורים ביניהם. הכל כזה קטן וקומפקטי וזה באמת מקשה על אנשים מבוגרים. בכל זאת כדאי לבדוק בחברות הסלולריות ובחנויות ואולי אפשר לחפש משהו יד שניה במצב טוב, אבל את זה הייתי עושה כמוצא אחרון. חוץ מזה יש תוכנה שבניידים מסויימים בעיקר של נוקיה מקריאה כל מה שהטלפון אומר - כלומר כל מה שכתוב על המסך או מופיע בתפריטים. התוכנה הזו כוללת גם פונקציה של הגדלה אז אולי זה יכול לעסור לסבתא שלך. החיסרון שלה בעיקר לאנשים מבוגרים הוא, שהתוכנה לא תומכת בעברית. כל השמות בספר הטלפונים שלי כתובים באנגלית כדי שאוכל לעבוד עם התוכנה הזאת. יש גם דיבור בשפות אחרות כמו רוסית, גרמנית, צרפתית וכו'. התוכנה נקראת talks והיא נמכרת בארץ ע"י חברת לטס טוק. www.ltalk.net מקווה שעזרתי במשהו, סיסי

למעלה