האם קיים מד קלוריות

talmom

New member
האם קיים מד קלוריות../images/Emo35.gif

שלום לכולם, אני חדשה כאן בפורום, ורציתי לשאול: האם ניתן לרכוש מד-קלוריות? אם אני מעוניינת לקבוע ישירות במדידה (לא ע"י חישוב) את מס' הקלוריות במזון שאני מכינה (החישוב גם לא לוקח בחשבון את האפיה, למשל, שמורידה את הערך הקלורי), או שאני רוצה למדוד בעצמי את הערך הקלורי של מוצר (לא אחת קורה שהיצרנים "לא מדייקים" בהצהרותיהם על התוויות), האם קיים מכשיר ביתי המודד זאת? אם כן, היכן ניתן לרוכשו? בברכה talmom

אתי אתי

New member
לא נראה לי

קלוריה זאת אנרגיה שמשתחררת כשמפרקים חומר, אי אפשר למדוד את זה בבית, אבל אפשר לחשב את זה מתוך הסימון התזונתי שעל המוצר. ולמה את מתכוונת באפיה שמורידה את הערך הקלורי? לנפח שמשתנה?...?

talmom

New member
הכוונה שלי:

היצרנים מודדים את הערך הקלורי שאותו הם מצהירים על המוצר ע"י שריפה של יח' נפח (מוסכם שזה 100 גר'). שאלתי היא: האם קיים מכשיר כזה ביתי, שאוכל להכניס לתוכו יח' נפח מהמזון הנמדד, המכשיר ישרוף אותו וימדוד כמה קלוריות השתחררו. טכנית זה לא דבר כל כך מסובך (הרי קיימים מכשירים ביתיים הרבה יותר מסובכים מזה...) וזה יכול מאד לעזור לי לשלוט על התפריט שלי כי: - אוכל למדוד בצורה ישירה את הערך הקלורי של מזון שאני מכינה, בלי להעריך באופן עקיף את כל הכמויות ונתוני היצרנים, דבר החשוף לאחוז טעות גבוה. - על סוגי מזון רבים אין את הנתונים הנ"ל - ידוע לי שלא תמיד היצרנים "מדייקים" בנתונים שהם מפרסמים וברצוני למדוד זאת בעצמי. לגבי אפיה, נראה לי הגיוני ששריפה חלקית או פירוק חלקי של מרכיבי המזון בתהליך זה מורידה את הערך הקלורי של התוצר, כך למשל נראה לי הגיוני שלטוסט פחות קלוריות מאשר לפרוסת לחם ....והרי גם כדי לבדוק את הנקודה הזו אני מתעניינת במד-קלוריות
אשמח לדעת אם קיים כזה בשוק.

למעלה