האם קיים מילון אטימולוגי לעברית?

hayimamar

New member
האם קיים מילון אטימולוגי לעברית?

ואני מתכוון לספר שבשיטתיות עובר על אוצר המילים של השפה תוך השוואה לדיאלקטים, אחר כך לשפות האחיות עד לשפה הפרוטו-שמית, תוך נסיון להתחקות אחרי פשר המילה הראשונית. אם לא - אז משהו פחות מקיף ואקדמי , אבל רציני? וא-י-פ-ה?

mick23

New member
תשובה

משהו מקיף באמת ורשמי של האקדמיה - אין. אבל - ישנם לא מעט ספרים בנושא. יש את הספר של י' קוטשר - "מילים ותולדותיהן", ששם הוא מביא מילים נבחרות; יש את הספר "מוצא המלים" של אברהם שטאל; וישנם גם מקורות מדעיים לצרכי מחקר. אם תרצה/י, אשמח להמליץ על כמה. וכן, לאקדמיה ללשון העברית קיים אתר אינטרנט, שכתובתו http://hebrew-academy.huji.ac.il/ אלא שלאחרונה עושה רושם שהאתר הזה לא עובד משום-מה. בכל מקרה, אם את/ה מעוניין/נת, לאקדמיה שנו עלון שיוצא פעם בחודש שנקרא "אקדם", ובו כל-מיני חידושים של האקדמיה, סיכומי כנסים מדעיים ארציים ובינלאומיים בנושאי חקר העברית ואחיותיה וכו'. מדובר סך-הכול בדף אחד גדול מקופל לשניים - ארבעה עמודים סך-הכול, שיוצא כאמור פעם בחודש. לפרטים אפשר להתקשר גם ל 03-6409787, שזה מזכירות החוג ללשון עברית באוניברסיטת ת"א. המזכירה היא רותי ואני בטוח שהיא תשמח לעזור (מאוד נחמדה).

hayimamar

New member
תודה רבה.

תודה רבה על העזרה. חבל שאין משהו מקיף. האם העלון של האדמיה "שוה את זה"? את "מוצא המילים" (יופי של שם, מזכיר את הזקן של דרוין) אני מכיר. על קוטשר שמעתי. אני מאוד אוהב את "ערוך השלם" של קוהוט, אפשר למצוא שם דברים מעניינים, אבל הוא מאוד לא מסודר. אני מכיר את "מגדל בבל", אבל לא יודע איך להשתמש בו. איזה מקורות מדעיים אתה יכול להמליץ?

odar

New member
קיים

A Comprehensive Etymological Dictionary of the Hebrew Language for Readers of English, Ernest Klein מילון בצבע אדום בהוצאת CARTA ירושלים. אני כמעט בטוח שאפשר לקנות אותו בדיונון בתל אביב

Filias Fog

New member
בכתובת הבאה יש ריכוז של מילונים

שונים. אולי תמצא בהם את מבוקשך

למעלה