האם קיים ספוג ליטוש שמתחבר למקדחה?

האם קיים ספוג ליטוש שמתחבר למקדחה?

אני עושה בזמן האחרון כל מיני עבודות קטנות בעץ זית. השטח הוא לא סימטרי וישר, הליטוש בהתאם לשטח. במקום ללטש ידנית הייתי רוצה במכונה עם ספוג ליטוש. אם קיים, איפה רוכשים? לדוגמא: מצורף אחת העבודות שלי בית מזוזה מעץ זית.

קלף של המזוזה בתוך המבחנה שהוא ישר

קובעים את המזוזה שהמבחנה תהיה באלכסון מסויים על הדלת. אני לא יודע אם זה נכון, אבל השיפוע הוא פשרה בין קביעת המזוזה ניצב או מאוזן.

amirmod

New member
האלכסון הוא פשרה בין שתי אסכולות

זו האשכנזית הקובעת שהמזוזה צריכה להיות ניצב לדלת וזו המזרחית הגורסת שהמזוזה צריכה להיות אנכית. אבל לא לזה התקשרתי.... אני מעוניין לדעת אם אלו כלים אתה מעבד את הזית? כלומר חותך,מקציע מלטש? יש לי גזעים של זית בקוטר של 5-10 ס"מ ואני מעוניין לפרוס אותם לרצועות אורך. תודה

העץ זית שיש לי הם ענפים

מתחילים בקוטר 5 ס"מ עד היותם דקים, את המזוזות עשיתי בחלקים הדקים יותר. למעשה ניסרתי חתיכת עץ. בניתי מתקן מיוחד עם מלחצי מקדחה שבצידם סרגלי עץ. את חתיכת עץ הזית תופס במלחצים בצורה מאוזנת. בעזרת ראוטר מכרסם משטח שהוא גב המזוזה, מסמן את החריץ לקלף, שוב בעזרת ראוטר בונה את החריץ. חזית המזוזה מצייר עליו ועובד עם דרמל. חיתוך לאורך של עץ זית עדיין לא ביצעתי, נראה לי שצריך מסור שולחן ומתקן להסיע את העץ בצורה ישרה. יש לי מסור דיסק, מסור נימה, ג'קסו אבל לא נראה שמתאים לחיתוך אורך. אולי במשך הזמן נרכוש גם מסור שולחן קטן לשימוש זה.

yulevi

New member
למה הכוונה

לזה עדיף מסור סרט,וקורות כאלה תוכל להקציע ידנית

amirmod

New member
איזו משורית (רוחב,מס' שיניים לאינץ',סוג )

תתאים לחיתוך גזעי זית שנחשבים לקשים?

yulevi

New member
../images/Emo35.gif

האם יש לך מנוע עם ציר הברגה בסגנון המשחזות השולחניות,אם כן ישנה אפשרות בעזרת מברשות עגולות וסבוני ליטוש.

יש לי מתקן למקדחה

רכשתי אותו אצל ורשבסקי. את המקדחה אני מתקין בכל זוית ועל הפוטר מתקין כל מיני "פצירות" עגולות או נייר לטש. אני צריך משהוא רך שלא יפגע ממש בתבליטים.

yulevi

New member
לצורך זה

יש מברשות שער עגולות או מברשות בד פלאנל בשימוש צורפים ומעבדות שיניים,והן יכולות לשמש אותך,במידה ותחליט אשמח להדריך אותך ולהדגים באופן מעשי,השיטה יעילה במיוחד לעץ יבש

יש לי בבית כל מיני מברשות שער מתכתיות

יעדתי אותם יותר להורדת חלודה. יש לי גם מברשת בד. גם לאביזרי הדרמל יש כל מיני מברשות שלא השתמשתי. אולי כדאי לדון במפגש גם בכלים מיוחדים או אביזרים שיש לאנשים ולא מנצלים בצורה נכונה או ללמוד רעיונות חדשים שיכולים להוסיף.

yulevi

New member
מברשות

המתכת תשמור להסרת חלודה
,המברשות שבסט הדרמל לא מתאימות,אם זכור לי ישנם גלגלי לבד שמחברים לציר ,זה יכול להתאים לשטחים קטנים.בני את רעיון הנושא למפגש כדאי להעלות ולהציע קרוב יותר למפגשים המקצועיים המתוכננים. בכל אופן יש לך את בטלפון שלי

arsar

New member
לפני שנים היה גלגל רחב שמתחבר למקדחה

ועל היקפו סרט ליטוש

למעלה