האם קיימת זוגיות מושלמת?

Liroy25

New member
האם קיימת זוגיות מושלמת?

יש חיה כזאת? אם כן אז איך יודעים לזהות אותה? שיגרה זה רע? אשמח לשמוע את דעתכם ודעתכן בנושא!

EyeSeeYou

New member
יופי חמוד

כמנהל פורום הייתי מצפה שתדע לשים כתובת באופן נורמלי שלא ישבור את הלינק
הנה הכתבות שהוא הפנה אותנו אליהן, והפעם באופן הנכון- ועכשיו תן לי מספר דקות לקרוא ולהגיב כפרה ואגב, אני מקווה ששכרת את המסוק כי נראה לי שגם היום תתקע בפקקים...

pumic

New member
בהחלט קיימת אבל

זוגיות מושלמת שלי, לא תהיה זוגיות מושלמת שלך. בשבילי זוגיות מושלמת היא שהבן זוג שלך הוא החבר הכי טוב שלך- בלי שום קשר לסקס ובקשר לשיגרה - שיגרה אכן זה רע? אף אחד מאתנו לא אוהב שיגרה אולם רק מעט מאוד מוכנים להודות בכך, גם האדם הכי פשוט בעולם אוהב רגושים אולי במידה מועטה אבל הוא עדיין אוהב. בקשר לזיהוי - אני אומר מה שכולם אומרים - שהיא תהיה שם שתדע ואם היא לא שם אז היא תגיע בעתיד. ובנוסף נקודה שאותי מאוד מעניינת איך "אלוהים" (מי שהוא לא יהיה) אמור להיות "היצור" הכי חכם בעולם, מצפה שנתרגל לשירגה, לחיים רגועים ושקטים (אני לא מתכוונת לפיגועים שעושים לנו את החיים לא שקטים) לחוסר ריגושים, לסקס אם בן זוג אחד - לא מסתדר לי-

EyeSeeYou

New member
../images/Emo41.gifיש אהבה בעולם../images/Emo41.gif

ואם רק ניתן לעצמנו להבין את המהות של אהבה (ואני לא מתיימר להיות גורו בנושא, אבל התנסיתי בסוגים שונים) ניתן יהיה לקבל אותה, לחוות אותה וליישם אותה. אם נבין שאין מיסטר פרפקט, והמושלם אינו בהכרח שלם, אם נבין שמושלם זה משעמם כי אף אחד לא רוצה להיות במערכת יחסים שאינה מפרה אותו, והפרייה מתקבל כידוע לכם על ידי שני צדדים בתהליך של פשרות ומשא ומתן. ופשרה זה לא רק הרעיון השטחי של -אוקיי אז אני אלך איתו למסיבה פעם בשבוע או אסבול את זה שהוא נוחר. פשרה זה תהליך קוגנטיבי שנעשה ללא ידיעתנו, ובוקר אחד אנו קמים ומגלים שעבר זמן אבל השתננו, וגם האדם ממול השתנה וככל הנראה עזרנו אחד לשני להשתנות, וזה כנראה רגע המבחן של הזוגיות הזאת, האם היא עדיין עובדת או שכעת מדובר בשני אנשים חדשים..אולי כאלה שכבר אינם יכולים עוד להפרות אחד את השני, אולי כאלה שהגיעו לנחלתם וזה הרגע ממנו הם יצליחו הכי טוב שאפשר. אז אני לא מחפש את מיסטר פרפקט, כי זו תבוסתנות לדעתי לחשוב שיש אדם טוב יותר ממך. וכי בעצם העובדה שהוא בן זוגך אתה למעשה מצהיר- הוא הכי טוב, אני צריך ללמוד ממנו, אבל הוא לא יקח ממני כלום. זו לא הזוגיות שהייתי רוצה לחיות בה, כזו שאני רק מקבל ולא נותן, כזו שרק נותנים לי ולא מבקשים חזרה כאילו אומרים - התאם את עצמך אלי, אני טוב יותר. זה גם החוט המקשר שאני מוצא בין שני המאמרים שלירוי הביא, הקשר בין הניסיון למצוא מושלם לניסיון למצוא זוגיות. לא רוצה מיסטר פרפקט, רוצה זוגיות פרפקט. כמו שאמרה פומיק, אני מסכים, זוגיות מושלמת בעיני אחד היא לא הזוגיות המושלמת בעיני האחר וזה רק לגיטימי, זה עובד על חולצות וחתיכת עוגה, אין סיבה שלא יעבוד על זוגיות. זוגיות מושלמת כאידיאל חברתי הוא משהו שקיים באגדות וסרטים הוליוודיים מסממים חברתית (סילחו לי על הגישה המרקסיסטית משהו). אבל זוגיות מושלמת כאידאל אישי הוא משהו שצריך להיות קיים בכל אחד ואחד מאיתנו, הוא אותו אידיאל המהווה בסיס למשא ומתן ופשרות שהזכרתי קודם לכן. אנו באים עם האידיאל הזה ומפרים אותו ובאמצעותו מול הצד השני. אחד ועוד אחד זה שניים, ולא חצי ועוד חצי שווה אחד. זו הזוגיות המושלמת שלי. (והציטוט שיש לי בחתימה להודעה מעולם לא התאים יותר מאשר להודעה זו..)

.m

New member
זוגיות מושלמת...?

אמרו כבר לפני - שאצל כל אחד מדובר במשהו אחר, אבל כן, זה קיים. איך מזהים אותה? אני מניחה שכששני בני הזוג מרגישים שכל הצרכים שלהם (וכאן בדיוק נמצאים ההבדלים) ממולאים ע"י בן/בת הזוג, הזוגיות עובדת. שיגרה? זה רע! אני בעד חידושים והפתעות. הבעיה שלי נעוצה בעובדה שאני תמיד עסוקה בלחדש ולרגש את בן-הזוג שלי, שהוא אף פעם לא מרגיש את השגרה (ולכן את הצורך לחדש ולרגש אותי).
mai

assafcohen1

New member
apropo

do you think that if you will try "too many" new things in a short time, if you will do too much sex in a short time, you will be "sick of it" fast? assaf

.m

New member
אספי,

אני לא מרגישה בתחרות. יש תקופות שבא לי לנסות ה-כ-ל, לאו דווקא בסקס, אלא בכלל (ואני מנסה
), ויש תקופות שאני מתכנסת בתוך עצמי, ולא מעניין אותי מה יש לעולם להציע. לשמחתי, מעולם לא היה לי .O.D ממש.
mai

tazy

New member
זוגיות מושלמת זו תפיסה אינדבידואלית

אני אוכל להגיד שזוגיות היא מושלמת אם אני ארגיש בה שלמה אבל ההגדרה "מושלמת" מוטעת כי רק כוונות הן מושלמות. לדעתי מזהים זוגיות טובה רק כשנמצאים בה, אוהבים וסומכים על בן\בת הזוג. שיגרה - אני אולי אחד האנשים היחידים שאוהבים שיגרה - אבל שיגרה - גם בה יש ריגושים, כל דבר קטן יכול לרגש זה עניין של תפיסה אבל אם מישהו מצפה תמיד להיות מרוגש במערכת יחסים שיצפה מראש שהיא תיגמר ומהר מהמצופה. לא חושבת שזוגיות חייבת תמיד לרגש כי בסוף גם מה שמרגש מפסיק ואי אפשר לחיות על זה. אין שימחה בלי עצב!

olgayuli

New member
זוגיות מושלמת

לדעתי מושלם זה משעמם, ומהר מאוד זה הופך להיות בעייתי והרבה יותר גרוע מאשר אם זה לא היה מושלם מהתחלה

זה דיי טפשי מה שאמרת ../images/Emo13.gif

כאילו.. איך זה יכול להיות משעמם עם זה מושלם
הרי חלק מההגדרה של "מושלם" זה לא משעמם

EyeSeeYou

New member
טיפשי זה לא

ואם זו דעתו..זה לא ממש לעניין, לדעתי, להגיד שהיא טיפשית אביבוש.. ולגבי "ההגדרה" של מושלם, הפילוסופיה של המושלם אומרת שאין הגדרה מושלמת למושלם. ואני חושב שהנקודה ברורה. אצלך מושלם זה כשלא משעמם, אצל אחרים מושלם זה די משעמם ושגרתי. הגישה של "המושלם" היא קצת ילדותית בעיני לפחות..ומאוד לא ריאלית.

ובכן, התשובה היא לא.

אין דבר כזה זוגיות מושלמת. אין דבר כזה "מושלם". מי שחושב שיש - חיי באשליות - או באגדות. תמיד יש רבים, תמיד יש חסרונות, וזה לא יעזור - תמיד יהו תכונות שלא תאהבו אצל הבנזוג. מי שטוען שהוא נמצר בזוגיות מושלמת - משקר. מי שטוען שהוא ימצא זוגיות מושלמת - לעולם לא יהיה מאושר. ורק מי שיכיר בעובדה שאין זוגיות מושלמת - יוכל לחייך לחייך. רק עם הוא יקבל את הבן זוגו בשלמותו, למרות המינוסים. זאת דעתי.

תיקון:

יש לקרוא הודעה זאת במקום הקודמת, ללא שגיאות: אין דבר כזה זוגיות מושלמת. אין דבר כזה "מושלם". מי שחושב שיש - חיי באשליות - או באגדות. תמיד יש ריבים, תמיד יש חסרונות, וזה לא יעזור - תמיד יהיו תכונות שלא תאהבו אצל הפרטנר. מי שטוען שהוא נמצא בזוגיות מושלמת - משקר. מי שטוען שהוא ימצא זוגיות מושלמת - לעולם לא יהיה מאושר. ורק מי שיכיר בעובדה שאין זוגיות מושלמת - יוכל להתחיל לחייך. רק אם כמובן, הוא יקבל את הבן זוגו בשלמותו, למרות המינוסים.

למעלה