../images/Emo41.gifיש אהבה בעולם../images/Emo41.gif
ואם רק ניתן לעצמנו להבין את המהות של אהבה (ואני לא מתיימר להיות גורו בנושא, אבל התנסיתי בסוגים שונים) ניתן יהיה לקבל אותה, לחוות אותה וליישם אותה. אם נבין שאין מיסטר פרפקט, והמושלם אינו בהכרח שלם, אם נבין שמושלם זה משעמם כי אף אחד לא רוצה להיות במערכת יחסים שאינה מפרה אותו, והפרייה מתקבל כידוע לכם על ידי שני צדדים בתהליך של פשרות ומשא ומתן. ופשרה זה לא רק הרעיון השטחי של -אוקיי אז אני אלך איתו למסיבה פעם בשבוע או אסבול את זה שהוא נוחר. פשרה זה תהליך קוגנטיבי שנעשה ללא ידיעתנו, ובוקר אחד אנו קמים ומגלים שעבר זמן אבל השתננו, וגם האדם ממול השתנה וככל הנראה עזרנו אחד לשני להשתנות, וזה כנראה רגע המבחן של הזוגיות הזאת, האם היא עדיין עובדת או שכעת מדובר בשני אנשים חדשים..אולי כאלה שכבר אינם יכולים עוד להפרות אחד את השני, אולי כאלה שהגיעו לנחלתם וזה הרגע ממנו הם יצליחו הכי טוב שאפשר. אז אני לא מחפש את מיסטר פרפקט, כי זו תבוסתנות לדעתי לחשוב שיש אדם טוב יותר ממך. וכי בעצם העובדה שהוא בן זוגך אתה למעשה מצהיר- הוא הכי טוב, אני צריך ללמוד ממנו, אבל הוא לא יקח ממני כלום. זו לא הזוגיות שהייתי רוצה לחיות בה, כזו שאני רק מקבל ולא נותן, כזו שרק נותנים לי ולא מבקשים חזרה כאילו אומרים - התאם את עצמך אלי, אני טוב יותר. זה גם החוט המקשר שאני מוצא בין שני המאמרים שלירוי הביא, הקשר בין הניסיון למצוא מושלם לניסיון למצוא זוגיות. לא רוצה מיסטר פרפקט, רוצה זוגיות פרפקט. כמו שאמרה פומיק, אני מסכים, זוגיות מושלמת בעיני אחד היא לא הזוגיות המושלמת בעיני האחר וזה רק לגיטימי, זה עובד על חולצות וחתיכת עוגה, אין סיבה שלא יעבוד על זוגיות. זוגיות מושלמת כאידיאל חברתי הוא משהו שקיים באגדות וסרטים הוליוודיים מסממים חברתית (סילחו לי על הגישה המרקסיסטית משהו). אבל זוגיות מושלמת כאידאל אישי הוא משהו שצריך להיות קיים בכל אחד ואחד מאיתנו, הוא אותו אידיאל המהווה בסיס למשא ומתן ופשרות שהזכרתי קודם לכן. אנו באים עם האידיאל הזה ומפרים אותו ובאמצעותו מול הצד השני. אחד ועוד אחד זה שניים, ולא חצי ועוד חצי שווה אחד. זו הזוגיות המושלמת שלי. (והציטוט שיש לי בחתימה להודעה מעולם לא התאים יותר מאשר להודעה זו..)