כן, הנה
אני לא תזונאי, אבל ההסברים שרשמתי למעלה הם מתוך הספר The McDougall Program שממליץ על תזונה צמחונית, ומפריך את המיתוסים כאילו רק במוצרים מן החי יש חלבון מלא. הנה הסבר טיפה יותר מפורט: גוף האדם מסוגל לסנתז בעצמו 11 או 12 מתוך 20 חומצות האמינו הדרושות לגוף. 8 או 9 החומצות הנותרות צריכות להיות מסופקות לגוף באמצעות מזון עשיר בחומצות אמינו. החומצות החיוניות האלה לא נדרשות לגוף בכמות זהה, אלא ביחסים מסויימים. השם "חלבון מלא" מייצג תערובת של חומצות אמינו ביחס האידיאלי הדרוש לגוף. יחס זה, אגב, נמצא בצורה מושלמת בחלבון ביצה, ולכן הוא קרוי לפעמים "100% חלבון מלא". בסוגי מזון צמחי יש את כל החומצות הדרושות, אבל בדרך כלל אחת מהן נמצאת ביחס יותר נמוך מהרצוי. למשל, חומצה בשם ליזין נמצאת באורז לבן ובאורז מלא, אבל ביחס נמוך מהרצוי. כדי לפתור את בעיית החלבון הצמחי, עד לא מזמן היו ממליצים לצרוך אורז יחד עם שעועית או עדשים, כדי להשלים את כמות הליזין הדרושה לגוף. ג'ון מקדוגל הציע פיתרון חדש: פשוט לאכול קצת יותר אורז. הגוף יקבל את כל כמות הליזין הדרושה, ונקבל חלבון "מלא" בלי להזדקק לצירופי מזון. כמובן שבכל מקרה כדאי לאכול אוכל מגוון, כדי לקבל שפע של ויטמינים ומרכיבים תזונתיים אחרים. באורז מלא, אגב, יש יותר ליזין מאשר באורז לבן, ולכן הוא עדיף. מזונות צמחיים נוספים שעשירים בחומצות אמינו ויכולים לשמש בסיס לחלבון מלא הם: קינואה, סויה, כוסמת ואמרנת.