האם קישון תורגם להונגרית?

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
האם קישון תורגם להונגרית?

בהמשך לשרשור שהיה כאן על קישון, האם הוא תורגם להונגרית? אם כן, זאת יכולה להיות מתנה נחמדה לקרובים שלי בהונגריה. תודה מראש על תשובתכם!

ברק 188

New member
עב איזה הפתעה!

הרבה נעלמו מכאן אחרי המפגש,בכל אופן אני עוקב אחריך "בשורשים". לגבי קישון אני לא יודע יש לי אותו רק בעברית, אבל לדעתי חייב להיות גם בהונגרת מכרים ומוקרים אותו שם.

מאריקה

New member
קישון בהונגרית

בשנות החמישים אני זוכרת את אבי פורץ בצחוק גדול לא פעם וכשהלכתי לברר מה גרם לו ראיתי אותו עם "אוי קלט" ביד אומר "קישהונט, קישהונט פֶרֶנְץ". כל רשימותיו התפרסמו באוי קלט בהונגרית. אני לא יודעת מה קדם למה. הנוסח העברי או הנוסח ההונגרי. אז אולי כדאי לבדוק באתרי ספרים. אולי בהונגריה.

ברק 188

New member
כנראה שכל ההונגרים אוהבים המור.

כך היה אבי ז"ל שהיה קורא גם בפעם המי יודע את "החייל האמיץ שוויק" כמובן בהונגרית הגירסה העברית לא שווה 50% מהונגרית,היה פורץ בצחוק רועם שמרעיד את כל הבית. הבנתי גם מהתוכנית על ההמור העברי שהתחילה ביום א' שאלו ההונגרים הראשונים שהתחילו את ההמור בארץ.

מאריקה

New member
הוש המור

אם כך, אני מוכרחה להשיג את הגרסה ההונגרית של שוויק. כי גם ככה אני מתגלגלת מצחוק משני הכרכים שיושבים בביתי אחר כבוד. מה ייה? אולי זה כבר מסוכן? וברצינות - אני חושבת שההומור ההונגרי הוא עדין, חכם ומורכב יותר. (יותר ממה אשאיר לכם...). קצת קרוב להומור הבריטי (שרואים בסדרות הטובות) בלי בדיחות קרש.

טומי*

New member
בטח שבטח....../images/Emo26.gif

לא רק ספריו אלו שהופיעו בהונגרית, אלה הצגות בטאתרון בהונגריה ואפילו יצאו כמה מסרטיו בדי. וי. די.

B T1

New member
../images/Emo3.gifחוש הומור של הונגרי....

שמעתי על גברת אחת שכתבה מכתב לאפרים קישון (לפני שנים רבות כאשר קישון עוד לא היה מפורסם) בסגנון קישוני המיוחד. קישון כלכך נעלב (לדבריה) שלא טרח אפילו לענות לה. החוש ההומור ההונגרי עובד כל עוד לא צוחקים עלינו.

orlu

New member
התדינויות שכאלו תמיד מעירות אצלי

ומגרות את סוגיית האם יש מאפייני אופי הונגריים יהודים כמובן אותם אני מכירה.....

vera2

New member
אני בהחלט חושבת שכן../images/Emo140.gif

שמתי לב וגם אני חושבת על זה שהשפה ההונגרית בסלנג הדיבור היום -יומי מאוד חם ומלא גינוני חיבה מהפגישה בין שני אנשים שמתחיל בנשיקה או באמירת "נשיקה" עם שימוש רב ביקירי או יקירתי או המילה kedves שזה חביב או התוםפת לשם פרטי KAM "שלי" מראש השפה יוצרת יחסים טובים בין אנשים כפרטים או אם מה שהוא לא מסתדר מוסיפים SAJNOS זה לצערי אני בטוחה שיש עוד כרגע אני לא נזכרת מלבד זה שההונגרית שלי של ילדה בת 9 שנים ולא יוצא לי לדבר הרבה הונגרית. במשפחה היהודית יש הרבה משפחתיות בית פתוח מטבח עם אוכל טוב והרבה לכל דיכפין. דיבור בקול רם זה עושה שמח ובכלל פתיחות אחד כלפי השני. אפילו השימוש הרב ב"קללות" כאילו נעשה בחביבות כמו meny a francba dragam תלכי לעזאזל יקירתי. בקיצור אני תמיד שמחה לפגוש אנשים ממוצא הונגרי כי אני יודעת מראש שאני הולכת להנות ולהתבשם בתכונות הנ"ל. שיהיה לנו סוף שבוע נעים חמים ובעיקר שקט.

orlu

New member
ואני התכוונתי למאפיינים מסוג אחר

ושוב אלה הרהורי דור שני להונגריה תוהה בחברת בני גילי וביכלל האם יש מאפיינים בסגנון התנהגויות , לא מנהגים האמת שקשה לי להגדיר כבר שאלתי פעם האם אתם חושבים שיש מאפיינים נגיד כמו לייקים או לעמים אחרים......קשה להגדיר כדי שלא ישמע גזעני משהו...

עב

New member
האדם תבנית נוף מולדתו

אמר המשורר. נראה לי שהתנהגות תלויה בסביבה בה גדלים וחיים ולאו דווקא בארץ הלידה של ההורים. האם ליוצאי הונגריה יש ערכים מיוחדים שהם מורישים לצאצאיהם? לא נראה לי, אבל אולי אני לא מכירה מספיק את העדה. אורלו, לא הבנתי למה כתבת שאנחנו דור שני, הרי אנחנו הדור הראשון שנולד, או שגדל בארץ.

ברק 188

New member
יליד הארץ להורים הונגרים יש פה איזה

"ראקצייה" שבעקבותיה נולד יצור חדש ונהדר. שלכם, הונגראלי.יש!

orlu

New member
כן נכון אנחנו תבנית,דורר שני ?תקנתי

אחר כך אם שמת לב כוונתי לכך שנולדנו בארץ מיילא אני כנימראה לא אצליח מעולם להבהיר את התחושה הזו ואם אצליח תהיו הראשונים לדעת.....

דרדרית

New member
ורה, אהבתי את מה שכתבת ויכולתי

לחזור לרגע קט לילדותי.. לי יוצא עד היום לדבר בחונגרית עם אמאל'ה שלי. וה- dragam או התוספות של KAM שגורות בפיה. לא מסתדרת עם הפניה בגוף שלישי בשפה כי בבית דיברו תמיד בגוף שני לכולם.

B T1

New member
ראיתי את התוכנית אך לא השתתפתי,

אני מאמין שרוב הנהגים ידעו את התשובות הנכונות אבל לא נוהגים לפיהם. מכל השאלות לא מצאתי אחת המתיחסת לתשתית התעבורתי הלקויה ואומר שהרשויות באופן שיטתי יאשימו את הגורם האנושי (הנהגים) בכל התאונות. מה שנכון רק בחלקו.

למעלה