האם קלקלתי את הגוף?

pitria

New member
האם קלקלתי את הגוף?

שלום, אני בת 18, גובהי 1.58 ומשקלי 47. לפני כשנה שקלתי בסביבות 52 והייתי נערה רזה-מלאה. הייתי אוכלת די מסודר אבל בימי שישי ושבת הייתי אוכלת הרבה יחסית לימי חול, ואני חושבת שבגלל זה לא הייתי ממש רזה. מאז החלטתי להפסיק עם המנהג של הזלילה בסופי השבוע, ואכן נראו תוצאות. הייתי בטוחה עד אז שליומיים בשבוע אין השפעה רבה על המשקל הכללי, אך מסתבר שטעיתי... התחלתי לאכול בסופי השבוע כמעט כמו בכל יום רגיל, והורדתי כך כ-5 ק"ג. הבעיה היא שהפחתתי מזון גם משאר ימות השבוע, והתפריט שלי הצטמצם לאט לאט לכ-1200 קלוריות ליום. מאז אני חשה שאני כל הזמן בירידה- בלי לשים לב אני מורידה עוד קצת ועוד קצת מהתפריט. אבל משום שהתהליך הזה כ"כ איטי ותת-הכרתי, אני לא מצליחה לעצור אותו. הסיבה להפחתת המזון אצלי היא בגלל הפחד שלי מלהשמין, אפילו קצת. אני מאוד רוצה להישאר כפי שאני עכשיו, אבל משום מה הראש שלי עדיין אומר לי להוריד כמויות כל הזמן. אז מה אני צריכה לעשות? אני ממש מפחדת לדעת אם הזקתי לגוף שלי בצורה שאי אפשר לתקן- כלומר שחילוף החומרים שלי הפך לאיטי יותר. במקרה כזה, אם עכשיו אני אחזור לאכול באופן פחות מבוקר וקפדני- אני מיד אשמין, והרבה...אז מה אני צריכה לעשות???

קלקול

גם בסופי שבוע כשאכלת יותר מימי חול לא היית בעודף משקל כלל וכלל, והבעיה העיקרית שאת מתארת הינה שאת רוצה להישאר כפי שאת אבל הראש אומר אחרת.... ולכן לפני הכל כדאי שתקבעי פגישה עם דיאטן/ית בכדיי לראות כיצד מוסיפים לך רכיבי תזונה וכן גם קלוריות בלי שתעלי בצורה מאיימת במשקל ובמקביל בשל הפחד שאת מתארת מעלייה במשקל אני מציעה לך גם לחפש פסיכולוג/ית, בהצלחה.

נ"ש

סיגל, שלחתי לך מסר... אשמח אם תעני לי

למעלה