האם קפה משפר את הזיכרון?

האם קפה משפר את הזיכרון?

לינק לבלוג שהופיע בתפוז הראשי: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2119811&r=1 מצטטים מחקר, אך ללא לינק למחקר עצמו. הטענה היא שיש בקפה מרכיב שבצוותא עם הקפאין מעלה את רמות ה-GCSF, ובכך: * גורם לתאי גזע ממח העצם לנדוד למוח ולהסיר משם את החלבונים הקרויים בטא-עמילואיד, שמצטברים בתאי המוח ומתחילים את כל מהלך מחלת האלצהיימר. * יוצר קשרים חדשים בין תאי מוח, * מעודד יצירת תאי מוח חדשים- מה שכמובן, משפר את ביצועי הזיכרון. התפרסם (כנראה) ב-Journal of Alzheimer's Disease
 

deathcaster

New member
תגובה

אופטימי מדי... בכל מקרה, אני אוהב קפה
המחקר הוא מ-2009 לינק לכתבה (אופטימית מדי כי היא פורסמה באתר של הגוף המממן): http://hscweb3.hsc.usf.edu/health/now/?p=19816 לינק לכתבה בסיינס דיילי, פחות אופטימי, יותר שפוי: http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090705215237.htm לינק למחקר עצמו: http://www.google.com/url?sa=t&sour...W9OVLFqsyzI5KZf9A&sig2=k0uFY5BjplWYetKUrejbCA
 

Cahill

New member
האם זה הקפה או הקפאין שבקפה?

אם זה קפאין, אז בתה יש יותר קפאין מאשר בקפה. כנ"ל בשוקולד.
 
אז ככה...

מדובר בשילוב של שני חומרים - כלומר הקפאין + חומר נוסף שמצוי בקפה. ולגבי כמות הקפאין: בתה יבש יש אכן יותר קפאין מאשר בקפה עבור אותו משקל (ממוצע - משתנה לפי סוג התה \ קפה ושיטת ההכנה). אבל מכמות (לפי משקל) שמספיקה לכוס קפה, מכינים בד"כ כארבע כוסות תה. כך שבכוס משקה, בקפה יש יותר קפאין מאשר בתה - באופו כללי. לגבי שוקולד - הוא מוכן מפולי קקאו שתכולת הקפאין בהם נמוכה משמעותית מפולי קפה או מעלי תה.
 

deathcaster

New member
../images/Emo45.gif למעט השוקולד שנותנים לך עם החשבון

בקפה "גרג" כי הוא מכיל פולי קפה אמיתיים
 
למעלה