האם קפיטליזם זה להכריח לרכוש מוצר?

האם קפיטליזם זה להכריח לרכוש מוצר?

האם פירושו של קפיטליזם זה להכריח אדם לרכוש מוצר או שירות גם אם אין לו כל צורך בו או שאינו חפץ בו? לא מזמן שודר בתוכנית כלבוטק אייטם של מה קורה למי שמנסה להתנתק מהכבלים של HOT ולעבור ללוויין, או אפילו סתם להתנתק מהם בגלל שאין ידו משגת להמשיך ולשלם להם את הסכומים החודשיים הגבוהים של דמי המנוי שהם דורשים. אז כשצפיתי בזמנו באייטם לא ייחסתי לזה כל כך הרבה חשיבות. אם תרצו נהגתי כמו קפיטליסט ממוצע שכל עוד זה לא נוגע לו, הוא לא חושב שזה צריך לעניין אותו. כי לי יש הוט ואני מבסוט פחות או יותר מהמנוי שלי אצלהם. אך עברו מס' שבועות וידידה טובה שלי קיבלה הצעה מYES לעבור מהכבלים אליהם, ובתמורה היא תקבל הנחה למשך שנה הן בחבילת הצפייה והן בחבילת הגלישה. ידידה שלי לא חשבה פעמיים על ההצעה המפתה של YES ומיד צלצלה לחברת HOT וביקשה להפסיק את המנוי שלה אצלהם. בתגובה אמרו לה שאם היא מבקשת להתנתק עליה לשלם את כל מה שהיא עדיין חייבת מהחודש הנוכחי ובנוסף לזאת עליה לשלם להם עוד 500 ש"ח על החודשיים הבאים שבהם היא כבר לא תהיה מנוייה של הכבלים. ידידה שלי כמובן סירבה בטענה שאין כל היגיון בכך שהיא תשלם על מוצר או שירות שהיא לא מקבלת. שכן בחודשיים המדוברים היא כבר לא אמורה להיות מנוייה של הכבלים, כי אם מנוייה של הלוויין. בתגובה סירבה חברת HOT לנתק אותה ולשלוח מישהו שייאסוף ממנה את הממיר הדיגיטלי והציוד הנלווה שבידה. כך שלידידה שלי לא נותרה ברירה אלא לפנות אל סניף הבנק שלה ולבקש לבטל את הוראת הקבע שלה לכבלים. לא עבר שבוע וידידה שלי קיבלה זימון לבית משפט כשהתובעת היא חברת HOT בטענה שהיא הונתה אותם ובתמורה היא מתבקשת לשלם להם 10000 ש"ח על הונאה. עכשיו ידידה שלי צריכה לשכור לעצמה עו"ד ובמקום להנות משנה של הנחות בYES, היא צריכה לבלות את זמנה בבתי משפט בניסיון להגן על עצמה ועל שמה הטוב מפני סוללת עורכי הדין של חברת HOT תאבת הבצע. אז האם פירושו של קפיטליזם זה להכריח אדם לרכוש מוצר או שירות גם אם אין לך כל צורך בו או שאינו חפץ בו? והאם לזה קוראים תחרות הוגנת? שאם אדם מבקש לעבור מחברה אחת לשנייה, הוא צריך למצוא את עצמו בבית משפט?

למעלה