האם קראתם את...

l o r e

New member
האם קראתם את...

האם קראתם את הספר The Amazing Maurice and His Educated Rodents? אני אישית לא אהבתי אותו יותר מדי, אבל ידידה שלי טוענת שזהו אחד הספרים הגדולים של הדיסק.

Athaclena

New member
אני קראתי אותו...

הביאו לי במתנה מאנגליה עם CORALINE של NEIL GAIMAN היה חמוד, היו דברים יפים, אבל הוא לא מדורג גבוה במיוחד אצלי. אבל צריך להתחשב בזה שזה די ספר לילדים...

l o r e

New member
החלק היחידי שנהניתי ממנו היה

ה-Rat King, שהוא זדוני במיוחד.

ויימס

New member
../images/Emo12.gif על מה זה בכלל?

מה קורה שם? האם זה חלק מעולם הדיסק, או נחשב לספר נפרד שכזה? למה אין גלידה בטעם תות- שוקולד ומי אכל את כל הגבינה הצהובה?

Athaclena

New member
זה על MAURICE כמובן ../images/Emo108.gif

הוא וכל הקטע בכלל מוזכרים בעוד כמה ספרים בתור יציאה/ירידה על החלילן מהמלין, ופה יש את הסיפור עצמו. אז אפשר להניח שהוא מעולם הדיסק, אבל אין שם דמויות מוכרות (לא זוכרת אפילו שמוות מוזכר, אבל אולי זיכרוני מטעה אותי) ואי אפשר לדעת. MAURICE החתול רוצה לעשות כסף בעזרת טריק החלילן מהמלין עם העכברושים המלומדים, אבל הם מספיק מלומדים כדי להתחיל להתנגד... נראה לי שזה הסיפור בקצרה.

Fingertip

New member
בזזזזזט../images/Emo70.gif (../images/Emo58.gif למוריס)

כמו שאמרתי קודם, מוות מוזכר בכל הספרים של עולם הדיסק. בספר הזה הוא מוזכר כאשר מוריס מוותר את אחת הנשמות שלו בשביל אחד העכברושים. (אני חושב שזה היה העכברוש הלבן, אבל אין לידי את הספר) מה שכן זה שלא כל כך זכור לי את מוות מ"The Wee Free Men"... מישהו זוכר
אהד.

l o r e

New member
הספר הוא חלק מעולם הדיסק...

ומתרחש ב-Uberwald. אמנם אף דמות מוכרת אינה מופיעה בו, אך ערים דיסק מוכרות (Quirm ואנק מורפורק) מוזכרות בו. *אין ספוילרים* מאוריס הוא חתול אנק מורפורקאי, שחי מאחורי ה-UU, ומגלה בוקר אחד שהוא מסוגל לדבר ולחשוב. הוא גם מגלה קבוצת עכברים אינט' כמוהו וילד לא מבריק במיוחד, ובניצוחו של מאוריס הם מבצעים תרגיל עוקץ בסגנון החלילן. הסיפור של מאוריס קיבל אזכור קטן באחד מספרי הדיסק בשיחה בין שניים מהשומרים של אנק מורפורק (נראה לי שבין נובי לפרד קולון).

The Mad Hatter

New member
הוא מונח לו יפה בארון הספרים שלי.

עדיין אין לי כח לקרא אותו, למרות שהוא שם כבר די הרבה זמן... אולי, מתישהו. תמיד טוב לדעת שיש מה לקרא ברגעי מצוקה וכו'.

ויימס

New member
אוי, הוא חתול? איזה חמוד!!!

אני זוכרת, הוא מוזכר ב'איש הקציר', או שאני סתם הוזה. כשהם מדברים על הרעש שמושך בני אדם. אחרי איזה ספר הוא בא?

ננסק

New member
ספר מצויין

לדעתי, אחד הספרים הטובים של הדיסק. ספר כזה על נושאי מוראל ומוסר עוד לא היה בסדרה, בכל מקרה. אני מתכוון להעביר את הספר הזה דרך כל קורא שאני מתכוון להמיר לעולם-הדיסק, בתור הספר הרביעי או החמישי שהוא צריך לקרוא.

ויימס

New member
לא נכון! כמעט בכל ספר בסדרה יש

משהו על מוסר! ... זה מה שאני אוהבת בספרים שלו (טוב, נו, זה עוד משהו שאני אוהבת בספרים שלו
), שעם כמה שהם קורעים מצחוק, יש להם הרבה קטעים בקשר לחיים ולעולם לבני האדם שהם ממש נכונים ויפים. *_*

ננסק

New member
נכון, זה גם מה שאני אוהב בהם

אבל מוריס הוא ממש ספר -על- מוסר, והמחשבות אודות נכון ולא נכון ממוקמות בו במרכז העלילה, לא רק כתוספת מעניינת הבנויה על העלילה.

למעלה