האם קרה לכם שחלום הציל את חייכם? מתברר שיש מצב כזה:

שרון א77

New member
האם קרה לכם שחלום הציל את חייכם? מתברר שיש מצב כזה:

אתמול עבדתי קשה במשך כמה שעות, והלכתי לישון בחצות,
לפני כן,בשעה שש בערב אכלתי סלט -ירקות עם טחינה וביצה קשה, וכנראה שזה לא היה מספיק לכיסוי כול האנרגיה שהוצאתי בעבודה.
למזלי הגדול,,בשעה בחמש בבוקר התעוררתי מחלום -מבהיל, ש- למעשה הציל את חיי :
מיד כהתעוררתי מדדתי את רמת-הסוכר במכשיר-הליברה ועל הצג ראיתי רמת סוכר 60 - ו-חץ המסמן המשך ירידה .
לולא החלום המבהיל שגרם להתעורר,לא סביר שהייתי מצליחה בכלל להתעורר בשעה חמש בבוקר,וגם להספיק לטפל במצב הקיצוני
וההיפו-גליקמי המסוכן.
למזלי הגדול החלום שגרם לי להתעורר בבהלה,למעשה הציל את חיי, ותודה לאל שהתעוררתי רגע אחד לפני איבוד ההכרה.
מסקנה:
כשמוציאים אנרגיה צריך לאכול בערב ארוחה הרבה יותר גדולה, בתוספת פחמימה כולשהי, מכיוון שהתוצאות האנרגטיות מתבטאות כמה שעות קדימה ,במקרה זה בשעת השינה,בהמשך ירידת הסוכר.
מתברר שישנם חלומות מצילי- חיים.

תומרונתם

New member
מנהל
זה קרה לי כמה פעמים

אני חושבת שזה תוצאה של מה שקורה בגוף... אין לי דרך מדעית להסביר את זה.
&nbsp
ולגבי פעילות מאומצת/אימון - בוודאי! בכמה מילים - זה לאו דווקא האנרגיה שהוצאת, אלא השרירים שבמהלך פעילות יכולים לפרק סוכר לבד ולא צריכים "עזרה" של אינסולין. ההשפעה של האימון נמשכת שעות ארוכות אחריו, יש האומרים גם 24 שעות.

חלומות עוד לא מצילים חיים..

אני מתעורר 2-4 בחודש עם סוכר נמוך, ולא חושב שמשהו הציל את חיי. בזמן שינה בשלב ה- REM אנחנו חולמים הרבה חלומות שכל אחד מהם נמשך שניות בודדות (אין קשר בן החלום לסוכר) סוכר 60 איננו מסכן חיים, בדרך כלל אני מתעורר כשהסוכר מתקרב ל-50 מלמעלה. הסוכר הכי נמוך איתו התעוררתי היה 38 ועדין תפקדתי צורה טובה. כדאי שתקראי פה על חלומות.. https://www.camoni.co.il/שלבי-השינה  

שרון א77

New member
להנרי ,הרופא האינדוקרינולוג אמר לי ,

שמצב היפוגלקמי שונה בין אדם לאדם:
ישנם מצבי -היפו עם סחרחורות וטשטוש חזק כשהסוכר במגמת ירידה ברמת סוכר 70
וישנם אנשים שברמת סוכר 70 זה לא מזיז להם,כי זו הנורמה שלהם ואין להם בכלל בעיות סוכרת.
במקרה שלי, כשהסוכר בגובה 130 ההרגשה תקינה,בירידה קלה מגובה זה ,
כבר יש תופעות של תחושת סחרחורת וטישטוש ,וכשמגיע ל-60- אצלי (הדגש 60 אצלי)
המצב הוא רגע לפני איבוד הכרה.מופיע רעד בכול הגוף,איבוד שווי המשקל,ועירפול כבד בראייה,רק בליעת גלוקוז יכול להציל את המצב הזה אצלי ,מלהגיע לשלב איבוד הכרה.
לכן זה לא מצב כללי של כולם אלא כול אחד מגיב אחרת כשרמת הסוכר פחות מ- 70.
והעיקר שלא נדע יותר ממצבי היפו .
רק בריאות!

מה שהאינדוקרינולוג לא אמר לך...

שכנראה ממוצע הסוכר שלך הוא 130, לכן ההרגשה טובה. אם יש לנו סוכר 200, והוא ירד בזמן קצר ל-90, נרגיש הרגשת היפו חזקה.. אם יש לנו סוכר 100 והוא ירד בזמן קצר ל- 70, לא נרגיש כלום.. ההפרש בסוכר וזמן הירידה הם הגורמים החשובים בעוצמת ההיפו. אני במצב שהרגשת ההיפו אצלי מתרחשת בערכים של פחות מ-55 והוא לא חזק. מעניין לשמוע מה ערך ה- A1C שלך?

שרון א77

New member
תשובה להנרי :

בשבוע הבא,התור לבדיקת דם, ורק לאחר מכן אדע את רמת ה A1C .

שרון א77

New member
להנרי ,תשובה לשאלתך על A1C :

בבדיקת הדם התקבלה התוצאה :7.4 - A1C
יש לי עדיין מקום לשיפור בכדי להוריד ל-5.9

ההפרש בין המצוי לרצוי מאוד גבוה..

בשלב א' השאיפה צריכה להיות A1C שמתחיל בסיפרה 6, ולעולם לא לחזור לסיפרה 7. זה בכלל לא פשוט... A1C=7.4 מסביר גם את הרגשת ההיפו בערכים הנורמלים.

שרון א77

New member
נכון.

הנרי ,אתה צודק בהחלט בעניין הA1C ,
אלא ש,,המרחק בין הרצוי למצוי איננו פשוט,
למרות שאני בדיאטה מאוד חריפה וגם בספורט באופן קבוע,זה לא פותר את הבעייה,
כנראה שהתקלה המערכתית לא מאפשרות שינוי (במקרה שלי,הסוכרת מסוג 1 ,שזו מחלה מחלה אוטואימונית,של המערכת החיסונית .)
כמו שאומרים: זה מה יש, רק שלא יהיה יותר גרוע.
&nbsp

Eli R

New member
גם Type 1 יכולים להיות לראות ערכי a1c נמוכים...

רק על עצמי להעיד ידעתי.
&nbsp
אני לא יודע על איזה שינוי תזונתי ודיאטה קבועה את מתבססת אצלך אך בחירה בדיאטה דלת פחמימות הציבה אותי על ערכים של 5-5.3 אחוז ב-4 השנים האחרונות.
&nbsp
הוספת ריצות ארוכות ב-10 החודשים האחרונים לא השפיעה על ערכי ה-a1c אך בהחלט שיפרה את ערכי הכולסטרול השונים.
&nbsp
תודה,
אלי

למעלה