האם קשב וריכוז מפריע לרשיון נהיגה+תיאוריה?

בובית110

New member
האם קשב וריכוז מפריע לרשיון נהיגה+תיאוריה?

חברה שלי קבעה תור לנוירולוג על מנת לגלות אם יש לה בעיות קשב וריכוז האם זה משהו שיכול להפריע לה בהמשך התהליך של הוצאת רישון נהיגה?

ravidmos1

New member
תשובה

השאלה שלך מאוד כללית יש אנשים שכן וכאלו שלא .
אני לא רופא ולא מתיימר להיות כמו שאמרת היא קבעה תור לנוירולוג אני מציע לה להתייעץ איתו ולקבל את חחות דעתו המקצועית בנושא.
כמו שאת יודעת זה לא שחור ולבן גם להפרעות קשה וריכוז יש דרגות שונות וכדאי שרופא יתן את דעתו המקצועית .
בכל מקרה יש שאלון רפואי שהוא תנאי רישוני להתחיל ללמוד נהיגה ורופא המשפחה על סמך ההיסטוריה הרפואית ממלא אם יש לו הערה מסויימת הטופס עובר לרופא המחוזי והוא זה שמקבל את ההחלטה.
דבר נוסף שאני מציע לך במידה והיא אכן מתחילה ללמוד חשוב לבחור במורה מתאים .

מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה!

רביד - מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה 054-6269924.

תשובה ממאבחנת ומורה מתקנת

בעניין הזה אני מפרידה בין החוקים הרשמיים לבין עניין הבטיחות והאחריות האישית.
מבחינת החוקים הרשמיים, עד כמה שידוע לי (ותשובה מוסמכת יותר בעניין הזה מומלץ לקבל ממורה נהיגה) לכל היותר היא תקבל מרשם לריטלין,
הרופא יציין בטופס הירוק שהיא נוטלת ריטלין, הטפסים יישלחו למשרד הרישוי והיא תקבל תוך פרק זמן היתר ללמוד נהיגה. אמר לי המורה שלי לנהיגה
אז שעוד לא קרה לו מקרה שתלמיד לא קיבל אישור לנהוג רק בגלל ריטלין. עברו שנתיים, אבל אני מניחה שהדברים לא השתנו באופן משמעותי.
זה מבחינת החוקים הרשמיים.

הבעיה, לדעתי, נעוצה יותר בעניין הבטיחות והאחריות האישית. גם כאשר משרד הרישוי נותן היתר לנהוג, אין זה אומר, לצערי, שכל מקרה שמאושר הוא
אכן כשיר מבחינה בטיחותית לנהיגה. יש כל מיני סוגים וכל מיני רמות של הפרעות קשב ושל לקויות למידה. יש מצבים שמגיבים טוב לטיפול בריטלין, ויש מצבים שלא.
יש אנשים שקיבלו טיפול הולם ויש שלא. אז כל מקרה הוא לגופו. באופן כללי (וזה מאוד כללי) אני יכולה לומר, שלקויות למידה וגם ובמיוחד הפרעות קשב מקשים על לימוד הנהיגה המעשי. מי שמתקשה להתרכז בעת הנהיגה, סובל מאימפולסיביות ו/או מתקשה לתפעל את הרכב ולנהוג על פי החוקים מהווה סכנה לעצמו ולסביבתו בכביש. לפעמים הבעיה של הקשב אינה כה חמורה. לעתים ניתן להתאים טיפול הולם להפרעת קשב בריטלין או בתרופה חלופית, ואז יש להבין שחובה ליטול את התרופה בעת הנהיגה. לעתים תרגול יתר ומורה בעל הבנה וניסיון בלקויות למידה יכול להועיל לבעלי לקות למידה המגבילה בנהיגה (לא כל לקויות הלמידה מגבילות בנהיגה). ויש גם מקרים שראיתי שבהחלט אני יכולה לומר שאינם כשירים לנהיגה, אף על פי שהם מקבלים אישור כשירות.
אם יש לחברה שלך אבחון קשב או למידה, שתיגש למאבחן ותתייעץ איתו מה עליה לעשות כדי לשפר את הקשב. כדאי גם להתייעץ עם המורה לנהיגה, והוא יוכל לתת חוות דעת טובה לגבי יכולת הנהיגה ורמת הבטיחות.

לעניין התיאוריה, לקויי למידה ולעתים גם בעלי הפרעת קשב עלולים להתקשות בלמידה לקראת המבחן, אך יש לכך פתרונות - תרופה לשיפור הקשב והוראת תיאוריה על ידי מורה מתקנת. יש פרויקט כזה באגודת ניצן. במקרים רבים מאוד ניתן לצלוח את מחסום התיאוריה.

בהצלחה

Kורן

New member
במקרים בהם אני נתקלתי

במסגרת שנות ההוראה שלי, נתקלתי בהרבה מאוד מקרים של בעיות קשב וריכוז ברמות שונות

הבעיה היחידה כמו שאמרו לך כבר היא עניין אישור התרופות שנלקחות כתרופות שאינן מונעות כשירות לנהיגה, לא נתקלתי עוד באדם המקבל תרופות לקשב וריכוז שלא קיבל אישור לנהיגה.

ומבחינה מעשית, לרוב התלמידים עם בעיות הקשב והריכוז התהליך היה טיפה יותר ארוך והם נדרשו ליותר שעות תרגול והסברים על מנת להפנים וליישם את המטרות
אם כי שימו לב שהמרתי לרוב התלמידים ולא לכולם, יש כאלה ש"הלך להם בקלות"

בכל מקרה בהצלחה

טליה778

New member
לימוד תיאוריה - ליקויי קשב וריכוז

אכן, אם יש לחברה שלך בעיות של קשב וריכוז זה יכול להפריע בתהליך של הוצאת רישיון. ונתחיל במבחן התיאוריה. המבחן לקוח מתוך מאגר שאלות של כ-1800 שאלות שצריך לתרגל וללמוד.
תהליך זה כרוך בקשיים עבור ליקויי הלמידה.
אני ממליצה על אתר חדש ללימוד תיאוריה המותאם במיוחד לליקויי למידה. הלימוד והתרגול באתר בנויים כמשחק בו יש שימוש ברמזים.
דרך הלימוד היחודית הזו משפרת את הזיכרון ואת היכולת להתמודד בלמידה.
האתר נקרא לילך תיאוריה ואני ממליצה שחברתך תיעזר בו כדי להתגבר על בעיות הקשב והריכוז שלה, במידה וישנן.
בהצלחה!

למעלה