האם ראובן עוזר למטופלים שלו?

kerry cordano

New member
האם ראובן עוזר למטופלים שלו?

ראיתי חלק מהפרקים ועד עכשיו נראה כאילו ראובן לא עוזר להם בכלל. נעמה: עזבה את אברי , התאהבה בו והתחילה רומן עם ידין ידין: עזב את אשתו והתחיל רומן עם נעמה אילה: אמנם היתה התקדמות בזה שהיא הודתה שניסתה להתאבד אבל אח"כ היא ניסתה להתאבד שוב. (ואיך הוא מחזיק כדורים ככה בחופשיות לא הבנתי..) אורנה ומיכאל: הקרע ביניהם גדל בכל פרק ואת התינוק היא הפילה. אתם רואים דברים אחרים?

דג שמש

New member
הנחות...

קודם כל, אתה מניח שאתה יודע מה התשובה עבור נעמה וידין מה טוב ועדיף להם. זה לא ידוע לנו על סמך ההיכרות איתם מה עדיף. האם לנעמה טוב או לא טוב עם אברי? מה באמת גורם לה לאומללות, האם זאת ההתאהבות בראובן או משהו אחר שמקורותיו הולכים יותר רחוק מהטיפול עצמו. אילה - ברור שנסיון התאבדות זה דבר נורא ומסוכן, אבל נסיון התאבדות בקליניקה, כשהיא בטיפול, הוא קריאה הרבה יותר יעילה לעזרה מאשר לנסוע בלילה לתוך רכב. לכן גם כאן אני חושבת שיש התקדמות מאד גדולה. כמו שראובן אומר - הכאב שם, הפצעים כבר קיימים, עכשיו השאלה אם מתמודדים איתם ועם יש מישהו שיכול לעזור לך להתמודד איתם. לגבי מיכאל ואורנה, מוקדם לומר מה יקרה בקשר שלהם. אבל האם בעיניך המצב בו אורנה לא מרוצה מחייה, מרגישה כלואה וכבולה, ומיכאל חושד בה ללא הרף, ומרגיש נחות ולא אהוב הינו מצב טוב? כי ככה הם באו לטיפול. אני חושבת שהטיפול עלול להחריף דברים בכך שהוא מעלה דברים על פני השטח, אבל זה גם מאפשר להתחיל להתמודד ולפתור אותם.

giladon2

New member
הצלחה בטיפול היא דבר סובייקטיבי

קודם כל אם הבנתי נכון אז kerry היא בחורה ... ולעיניינו, בגלל שהצלחה בכלל ובטיפול בפרט היא סובייקטיבית לגמרי, חשוב קודם כל שהמטופל יעלה בעצמו או עם עזרה חיצונית של מטפל, בעיות אישיות שמטרידות אותו בחיים ואם הדבר אומר שהפתרון לבעיה הוא קיצוני, כמו למשל לעזוב את בן הזוג שלך, אז עם כל הכאב זה כנראה הדבר הנכון לעשות ושיביא לצמיחה ולהתפתחות של המטופל .

דג שמש

New member
אולי גם חשוב לציין שהפלה אינה בחירה

הפלות הינן דבר מאד נפוץ, שנשים רובות חוות בשלבים ראשונים של ההריון (למרות שאולי לא מדברים על זה כל כך הרבה). להניח שההפלה קשורה להשפעה של ראובן נראה לי ממש לא נכון.

kerry cordano

New member
יכול להיות בגלל לחץ

בכל מקרה, נכון יכול להיות שכל הפרידות זה בסך הכל משום שהוא גרם להם להיפתח ולחקור את עצמם וזה הפיתרון הטוב ביותר. אבל נראה לי שכל הדמויות הולכות לאבדון. כי אני לא רואה עתיד ליחסים של נעמה / ידין ואצל אורנה ומיכאל נניח שהגירושים הן הפיתרון הטוב ביותר, אבל יש את הילד באמצע ואצל אילה: היא ממש צריכה עזרה

שרונסקי

New member
הוא מאד מגיע למטופליו, לדעתי

אז לדעתי, כמו שכתבו קודם, איילת זורר ניצלה בנס מאברי, או מעצמה עם אברי, כי זה היה מאד לא בריא ביניהם. אגב, גם בעיני אין מקום ליחסים בין נעמה וידין לפחות כרגע, אבל לכי תדעי.. בכל מקרה, ראובן מאד עוזר לה, למרות הפשלות שלו בהתאהבות בה, בשיקוף של הפתולוגיות שלה. אני חושבת שהיא באמת יצרה אינטימיות, וככה היא משתמשת במין במקום אינטימיות. בנושא ידין, הוא מתחיל להפתח, להתייעץ. ראובן משקף לו את השימוש שלו בכוח כל פעם שהוא מרגיש חולשה, ואכן ידין לקח זאת לתשומת ליבו המלאה, עד כדי פסק זמן שהיה צריך. ארנה ומיכאל - יש סיכוי שמאחורי העוינות והכעס תמצא האהבה. כי חלק גדול מהעוינות מצביעה על המון חוסר הבנות, שפה לא משותפת, תרגומים לא נכונים (אם היא לא רוצה תינוק סימן שהיא לא אוהבת אותי. אם היא רוצה להתפתח סימן שאני כבר לא מעניין אותה - מיכאל, ממקום של רגשי נחיתות) ארנה - אם הוא חושד ולא בוטח בי, זה לא סימן לאהבה שלו אלא לצורך שלו לשלוט בי. ובתכלס הוא רוצה לשלוט בה כדי לא לאבד את האהבה, כלומר - ממקום הפוך ברגע שראובן יצליח להראות להם מאיפה הם פועלים כל אחד, והוא הצליח לנגוע בפרקים גם במיכאל, מפגש אחרון, וגם בארנה, בנקודות קטנות כל פעם, אז אפשר יהיה לעבור לצעד של להראות להם אחד את השני בלי העוינות ובקשר לאילה, שם ברור כמה הטיפול חשוב. יש לחשוף שם סיפור מאד קשה, של פגיעה לדעתי גם מינית, או של אמא שלה, או של מישהו אחר, כתוצאה אולי מחוסר החום שהיא קיבלה מאמא שלה. לא יודעת, זה ספקולציות כרגע, אבל יש לו מה לעשות איתה, היא באמת צריכה עזרה אבל הוא מגיע אליה, הוא יצר איתה קשר. וההפלה יכול להיות שקשורה בכלל להתנגדות של ארנה לתינוק. ללא קשר בכלל לראובן, או לסיבות אחרות לאו דווקא נפשיות

למעלה