האם ראוטר אלחוטי בייתי (של edimax) יכול לעבוד כ AP הפוך?

shoki222

New member
האם ראוטר אלחוטי בייתי (של edimax) יכול לעבוד כ AP הפוך?

יש לי רשת wifi בדירה. באחד החדרים יש לי מחשב שולחני אבל ללא כרטיס רשת אלחוטי ויש בו חיבור לכבל רשת. האם ניתן באמצעות ראוטר אלחוטי לייצר AP הפוך- כלומר אנטנות הראוטר יקלטו את רשת ה- wifi הדירתית ואני אקבל כבל רשת היוצא מהראוטר עם קישורית אינטרנט.

תודה לעונים

rafid1

Active member
מנהל
קשה, כי אתה לא הרחבת ולא נתת אפילו את דגם הנתב...

בכללי - כפי שכתבתי - קיים בדיוק מוד כזה שאתה רוצה. אם נתב X תומך בו או לא - זה עניין לבדיקה פרטנית במפרט או בתפריטים שלו... אין מה להרחיב כאן....

shoki222

New member
על פי המדריך שלך יש לבדוק האם הנתב הקיים תומך ב WDS. האם נתב

בזק 2610 netgear תןמך ב WDS?
&nbsp
אני כרגע מנסה לקנפג מול הראוטר של בזק שני נתבים אחרים שיש לי edimax6424 ו tplink wr641n. נתב ה tplink תומך ב WDS אבל אני לא מצליח בשום אופן להפוך אותו לממסר אלחוטי מול הנתב של בזק.
&nbsp
אני גם לא מצליח עם הנתב של edimax בתכונת ה station infrastructure שלו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

cheif

Member
מנהל
שאלת לגבי שרשור חוטי של נתבים

ולכן הפנתי אותך לפרק האחרון של המדריך. במקרה הזה תמיכה ב-WDS אינה רלוונטית.

shoki222

New member
שאלתי הייתי אחרת: יש בחלל הבית אינטרנט אלחוטי. אני מעוניין..

את האינטרנט האלחוטי בחלל הבית מייצר נתב של בזק netgear 2160. באחד החדרים בבית יש לי מחשב שולחני ללא כרטיס אלחוטי. בנוסף יש לי רזרבה נתבים אלחוטיים אחרים שכיום לא בשימוש. אני מעוניין לנצל אחד מהם כנקודת גישה הפוכה. כלומר, הוא יקלוט מחלל הבית את האינטרנט האלחוטי באנטנות שלו ויספק לי קישורית אינטרנט עם כבל ממנו אל המחשב.

הנתבים שלי שאני רוצה להנציל תומכים ב WDS. כל נסיונות הקינפוג שלי עימם לא מצליחים, לפי המדריכים והוראות ההפעלה. אני חושד שהנתב של בזק איננו תומך ב WDS ולכן יש לי בעיה.

האם נתב בזק netgear2610 תומך ב WDS?

rafid1

Active member
מנהל
לא נדרשת כל תמיכה WDS לצורך שימוש בנתב בCLIENT WIFI

רק קינפוג נכון של הנתב המקומי לCLIENT.

shoki222

New member
הנתבים שלי הם: edimax6424 ו tplink wr641n

כיצד לקנפג אותם למצב client?
באף אחד מהם אין בחירה המשתמשת במילה client. יש מצבי bridge, stationinfrastucture, AP?

אשמח לעזרתך

rafid1

Active member
מנהל
הסבירו לך לגבי האדימקס, לא?

קרא במדריך .לפי ההוראות בעמוד שהופנית. שים לב שיש לאתר גם את הנתב הקים שלך שם. אגב, ראולי פספסתי, לא ראיתי שנדרשת תמיכה בWDS שם.
יתכן וה641 לא תומך.

shoki222

New member
לסיכום הנושא- הצלחתי לחבר את הנתבים שלי לנתב בזק 2610 אבל...

שני הנתבים שלי היו כזכור tplink 641N ו edimax6424. נתב ה tplink מאפשר לייצר repeater רק באמצעות WDS עם קנפוג פשוט ביותר. למרות הקינפוג הפשוט לא הצלחתי לקבל פעולת repeating. הבעיה הייתה בנתב בזק netgear2610 ששימש כתחנת הבסיס. שם יש לסמן כן לאופציה repeating. בנתב האם בזק, כדי לאפשר repeating ממנו יש להסיר את האבטחה מהרשת שאותה משכפלים.

ב edimax הקינפוג היה מאוד קל גם יש תפריט עם המון אופציות, ואין צורך להתעסק עם נתב בזק כי אין את עניין ה WDS(אלה אם כן בורים station infrastructure).

בשני המקרים ובשני הנתבים, רשת האם בנתב האם שממנה עושים repeating חייבת להיות ללא אבטחה וצריכה להיות פתוחה! זה חסרון מאוד גדול. הרשת החדשה שאותה מייצרים יכולה להות מאובטחת.

למעלה