האם ראיתם את הכתבה

חוטהשני

New member
האם ראיתם את הכתבה של ניצן פלד על אריק זאבי

כתבה כל כך נזבית ופשוט בושה....

אז נכון שהוא לא הניב תוצאות באולימפיאדה - אבל ככה להשפיל בן אדם שהשקיע את מיטב השנים שלו בספורט הישגי
(הרי פרנסה ממש הוא לא ימצא מזה כידוע...)

ממש לא מפליא מדוע הרבה ספורטאים/מאמנים בסוף בורחים מהארץ...

alonshin

New member
גועל נפש, באמת.
הספורטאי הכי גדול שאי פעם היה לנו, אבל יש ישראלים ששום דבר לא יספק אותם. נראה לי שגם אם מייקל פלפס היה ישראלי הוא היה מקבל כתבות כאלו- איך הפסיד ללוכטה באחד המקצים? למה לא עשה 8 זהב כמו שציפו ממנו? איזה ספורטאי מאכזב

DIGITAL MAN

New member
אין מלבדו בתחום הג'ודו לא לאפשר לו לפרוש למרות ההפסד הצורב באולימפידה אני מעריך את זאבי וקורא לו מכאן לו לפרוש, אני לא בטוח שיש מישהו שמגיע לרמה שלו גם נכון למצבו היום, לא שהוא רע, כלומר אין לו מחליף ראוי, הוא משארי בענף הזה בקטגוריה שלו חלל גדול וריק, לכן לא לתת לו ללכת.

חוטהשני

New member
אני חושבת שבגילו בארץ שלנו הוא צריך לדאוג גם לעצמו/ביתו...

בארה"ב אנשים במעמד שלו זוכים לתמיכה - אבל בארץ זה לא כך..
מצד מסויים זה גם מובן... בארה"ב, למשל, יש מיסוי גבוה [אני מניחה שבאמצעותו יש אפשרות לממן ספורטאים לדוגמא..] ואף אחד לא מתלונן על כך כמו שהיו עושים כאן....

aaa123

Member
אני לא מסכים שהוא הספורטאי הכי גדול שהיה לנו אי פעם.

מדוע דוקא הוא ולא גל פרידמן שזכה באולימפיאדה במדלית זהב למשל?

הוא בין הספורטאים היחסית טובים שלנו אבל לא הכי גדול שהיה לנו,והייתי ממקם את גל פרידמן יעל ארד
ואסתר רוט שחמורוב לפניו(ולדעתי אסתר היתה זוכה במדליה אילו היריבות שלה ממזרח גרמניה לא היו משתמשות בסמים).

Li Lo

New member
בכלל לא מפתיע, לצערי
הזיכרון הישראלי שלנו קצר מדי. מה שיזכרו לאריק זאבי הוא לא קריירה מפוארת, הישגים ומדליות, אלא את הקרב האחרון בו הוא כשל.
עצוב, מביש, ותעודת עניות לחברה הישראלית בכלל (וליוצרי הכתבה בפרט).

היילידי

New member
שוכחים מהר מדי הציבור הישראלי שוכח מהר מדי את הספורטאים שהביאו לו גאווה במשך שנים, ואם לומר את האמת, גם תשומת לב לא רעה בכלל. ממהרים לשפוט, ממהרים לזלזל ולבטל עבודה קשה של שנים. אריק זאבי ראוי לכבוד והערכה והזלזול המתמשך של כלי התקשורת ראוי לגינוי. כתבה שנבעה מחוצפה ושעמום, אולי מקנאה.

בן חיים

New member
אף אחד לא שוכח ואת ההישגים אי אפשר לקחת ממנו
תפסיקו להיכנס לפרנויה

לא במקום בכלל מדובר בספורטאי מהשורה הראשונה, שרק הביא לנו הישגים!!!
צריך רק להחמיא לו, במקום לבקר

כל הכבוד לו! הוא ייצג אותנו בכבוד

טרולוטה

New member
מעצבן ממש במקום לומר מילה טובה על כל הדרך שהוא עשה ולהחמיא על ההישגים שלו.
שזה בכלל לא מובן מאליו, שספורטאי מצליח ככה בעולם,
הרי בארץ התקציב שמשקיעים בספורטאים הוא נמוך , אז אם הוא הגיע לכאלו הישגים, זה אומר שהוא מעולה!

בן חיים

New member
אני לא מבין למה אתה מצפים לא להעביר שום ביקורת? רק דברים חיוביים?
זאת דעתו של הכתב וזה דבר לגיטימי שקורה בכל העולם
ללא ביקורת היינו כאן במשטר כמו בסורי ואיראן ואנחנו הרי לא רוצים להיות כמותם

BentzWatchJudo

New member
נסיון לענות
קצת יותר דיוק בעובדות.
קצת פחות מינופולציות.
קצת יותר עומק וקצת ופחות שטחיות
ביקורת זה מצויין אבל אם אפשר אז ביקורת בונה ולא הורסת.

חוטהשני

New member
המאמר כולו לא היה מאמר ביקורת... אלא אך ורק ירידה על זהבי...

נדמה לי שאפילו בטהרן היו נותנים קצת יותר כבוד לשחקן ברמה שלו ובטוח לא יורדים עליו...

aaa123

Member
לא מדוייק אני לא תומך במאמר ואני מסכים עם ביקורת שנכתבה פה עליו אבל
בסוף המאמר נכתב:
"בסופו של דבר, הכל מסתכם בציפיות ופרופורציות. הציפיות שלנו מזאבי היו משל היה אחד מ-3 או 5 הג'ודוקות הטובים בעולם במשקלו בעשור וקצת האחרונים. הן היו מוגזמות, והוא באמת לא עמד בהן." וקצת אחר כך:
". זו כמובן לא אשמתו של זאבי. זו אשמתנו. כולנו. אנחנו התחלנו עם זה"

במלים אחרות לא נראה לי שכותב המאמר שונא את אריק זאבי אלא בעיקר שונא את זה
שלדעתו התקשורת הציגה אותו כאילו הוא טוב יותר ממה שהיה באמת.

בנושא הזה
אני מעולם לא הערכתי אותו כאחד מ3 או 5 הג'ודוקות הטובים בעולם במשקלו בעשור וקצת האחרונים כך שזה טבעי שברוב התחרויות בהן הוא השתתף(שלא מתייחסים לאליפות אירופה אלא רק לאליפות עולם או אולימפיאדה) הוא לא זכה במדליה.

חוטהשני

New member
אני מתייחסת בעיקר לכותרת:
זאבי זכה לסיקור אוהד למרות מורשת בעייתית...

אז אולי הוא לא מס' אחד בעולם (וכמו שצוין פה - יש גם משקלים שונים...) אבל הוא בהחלט במיקום גבוה בדירוג העולמי וכן זאבי הוא ספורטאי מוכשר עם משמעת חזקה (זה גם חסר ללא מעט ספורטאים מאד מוכשרים...) ועל זה מגיע לזאבי קרדיט ענק ולא כתבה עם כותרת כזאת [יש בכלל מעט ספורטאים שנשארים בתחום הזה בגילו....]

OverkillBomber

New member
לא מסכים בין 1999 ל2004 הוא היה ללא כמעט ללא ספק הג'ודוקא מספר 1 באירופה במשקל עד 100 קילו ואחד מהחמישה הטובים בעולם :
3 פעמים אלוף אירופה מתוך, מקום 3 ומקום 5(שגם היה שוד לאור יום) באולימפידיות, מקום 5 באליפות העולם ב99, מקום 2 במשקל פתוח ב2001 ואליפות העולם היחידה בה לא הגיע לדירוג בתקופה ההיא הייתה ב2003 - אליפויות עולם נערכות כל שנתיים.
בנוסף בקריירה שלו הוא זכה בשניים מתוך ארבעת טורנירי ה"גראנד סלאם": פריז ומוסקווה, מדליית כסף בטוקיו ודירוג 5 בריו דה ז'נרו ובעוד אליפות אירופה.
אם רשימת ההישגים הללו, שרובם הגיעו בשנות השיא של הקריירה שלו 1999-2004 לא מציבים אותו כאחד מה3-5 ג'ודוקא הטובים בעולם במשקל שלו אני לא יודע מה כן.

BentzWatchJudo

New member
ניצן פלד מפגין חובבנות ומוציא לעצמו שם רע ניצן פלד וכמה כתבים אחרים מוציאים לעצמם שם רע, הציבור לשמחתי לא קונה את השטויות שהם כותבים וניתן לראות זאת בתגובות.
מחמם את הלב לקרוא את התגובות.

ניצן פלד עושה בכתבה הזאת כמה וכמה מינפולציות. הנה שתיים מהמינפולציות לדוגמא:
הוא כותב שהההפסד של זאבי בלונדון היה ליריב לא מדורג אבל שוכח לציין שהיריב הזה בסוף יום הקרבות זכה במדליית ארד אולימפית.
הוא מפציץ בנתון הבא: "164 מדליות זהב חולקו ב-7 אליפויות העולם ו-4 האולימפיאדות מאז 1999" ודואג מייד לציין שזאבי לא זכה באף אחת מהמדליות הנ"ל אבל שוכח לציין שהמדליות הללו חולקו ב- 14 משקלים שונים*, 7 משקלים של נשים ו- 7 של גברים וכמובן מה שרלוונטי לזאבי זה רק 11 מדליות הזהב שחולקו במשקל שלו.
בנוסף, אם אני לא טועה, היו אליפויות עולם, שבהן זאבי לא השתתף בגלל פציעה.

זה רק 2 דוגמאות לחובבנות המוניפלטבית שמפגין ניצן פלד בכתבה הזאת..

*הערה:
לא ברור לי בדיוק איך ניצן הגיע למספר 164 וגם למספר 11 אם בכל שנה מאז 99 היתה אליפות עולם או אולימפיאדה וחלפו 13 שנים אבל זה לא העיקר, העיקר זה המינפולציה שעומדת מאחורי המספר המנופח.
לכן לא בדקתי בהיסטוריה האם בכל השנים היו 14 משקלים שונים או מספר אחר ואולי לא דייקתי עד הסוף במספר מדליות הזהב שרלוונטיות לזאבי אבל בסדרי הגודל בהחלט דייקתי.

אריק זאבי זכה לים של פרגון בעיתונות בימים האחרונים.

בסופו של דבר, יש לא מעט בטיעונים של זאבי. אנשים בארץ הרימו אותו לרמה של אחד הטובים בעולם, והתוצאות מעידות על כך שהוא לא היה כזה. לא צריך כל הזמן להיעלב בשמו.

התוצאות כן מעידות שהוא היה כזה הוא היה 4 פעמים אלוף אירופה וזאת עובדה ואני לא יודע אם היה עוד מישהו שעשה את זה במשקל הזה
הוא היה מדורג ראשון בעולם או בין הראשונים בעולם
הוא זכה מקום שני במשקל הפתוח והרבה אחרים מהמשקל שלו ניסו לעשות את זה ולא הצליחו

למעלה