האם ראית פעם...

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך
לגבי מולן רוז´...../images/Emo70.gif מה שמקומי

בגירסה זו העטיפה בלבד. לצורכי יחסי ציבור המטומטמים בארץ הרסו את עטיפת הקרטון האלגנטית שמופצת בעולם לטובת עטיפה עלובה וירודה אבל העיקר שתהיה בעברית. הדיסקים עצמם הם פשוט מה שמוכרים בכל אתר בריטי. שוב הוכחה לחובבניות של המפיצים הישראלים.

Soak

New member
האם ראית פעם...../images/Emo35.gif

* פסקול הערות הבמאי מתורגם לעברית? * אוסף סרטי DVD בלי מטריקס? * הדפסה מקומית של סרט ב WIDE SCREEN או עם DTS? (הדפסה מקומית הכוונה ששם הסרט על העטיפה, בעברית)

TheShis

New member
לא, לא, לא!

אוי... זה נשמע כמו פרסומת קונטרה לפרסומת של YES.
בעצם ל-BLACK HAWK DOWN יש הדפסה מקומית במסך רחב (בלי DTS). אני די בטוח שראיתי כמה עותקים ב"ענק הוידאו" (ודילגתי עליהם). אני חושב שיש עוד כמה סרטים שזכו לגרסת מסך רחב יהודית, אבל לא עולה לי אף שם כרגע... .

gofish

New member
גלדיאטור

גם ב-DTS וגם מסך רחב. יש עוד כמה כותרים אחדים ב-DTS (לא זוכר כרגע). לעומת זאת לא נתקלתי עדיין בהערות הבמאי מתורגם לעברית. (למה שיתאמצו המפיצים המקומיים בשביל הלקוח,הוא בכלל לא חשוב בשבילם
). עוד חזון למועד.

TheShis

New member
אה, סליחה.

למרות ההבהרה של Soak חשבתי שהכוונה לדיסקים שנצרבו פיזית בארץ. אם מדברים רק על העטיפה, אז יש גם את "טיטאניק".

Soak

New member
גלדיאטור הוא לא הדפסה מקומית

הוא הדפסה איזורית ויש הרבה הבדל. בגלל זה הגדרתי הדפסה מקומית כששם הסרט כתוב בעברית על העטיפה.

gofish

New member
הסבר נדרש

מה ההבדל בין הדפסה מקומית לבין הדפסה איזורית כהגדרתך. האם ההבדל הוא בכיתובו בעברית של הסרט על העטיפה?

Soak

New member
הסבר

הדפסה איזורית היא, למשל, כל הכותרים מהאתר האוסטרלי שמכילים תרגום בעברית. הם מכילים בנוסף תרגומים רבים בשפות שונות התואמים לאיזור לו שייך הסרט. מטריקס שנמכר בארץ הוא הדפסה איזורית. כמו גם חניבעל, גלדיאטור, AI, ועוד רבים וטובים. הגירסה הזאת היא הגירסה הטובה ביותר (מבין אלו עם התרגום העברי) שאפשר לקבל. הדפסה מקומית לעומת זאת היא צריבה של הסרט שנוצרה בארץ. לא ניתן להשיג את הגירסה הזו בשום מקום חוץ מישראל והיא בדר"כ מכילה פרסומות שלא ניתן לדלג עליהן ותפריטים בעברית. דוגמאות לכך הם: מת לצעוק, רקוויאם לחלום, החוש השישי, קיוב וכו´ כיוון שתמיד בהדפסות האלה שם הסרט על העטיפה הוא בעברית, ציינתי את זה כמאפיין.

gofish

New member
יכול להיות שאני טועה

אבל אין אף סרט שנצרב בארץ,כל הסרטים נצרבים בחו"ל,כולל אלה עם הפרסומות,זה תלוי מאיזה חברת הפצה הסרט יצא (יונייטד או פורום) ומשם נובע ההבדל (הדבר היחיד שנדפס בארץ הוא העטיפה),יש גם את חברת ההפצה 5 כוכבים,אבל הסרטים שהם מפיצים הם מעטים מאוד ובאיכות ירודה. (קיוב לדוגמא). אגב גם הסרטים עם תפריט בעברית יש אפשרות לשפה נוספת (סווטלנית,אם אני זוכר נכון). מנסיון עבר (וזה אני בטוח) כל הסרטים שהגיעו עד לפני שנה,הגיעו מחו"ל והיינו צריכים לשחרר אותם מהמכס,כך שאין סיכוי שהם הודפסו בארץ (מלבד העטיפה). שוב,יכול להיות שהמצב השתנה בשנה האחרונה (מחר אני אברר). במידה ואני טועה קבל התנצלותי מראש

TheShis

New member
אני די בטוח ש...

חלק מהדיסקים (הגרועים באיכותם, יש לציין) נצרבים בארץ על מדיות לא איכותיות. כך גם לגבי העטיפות - הרבה מודפסות בארץ.

dts

New member
סתם תקונים

אני מכיר אוסף בלי המטריקס סרטים לא נצרבים - הם מודפסים (או יותר נכון מוטבעים)ואין פה עניין של מדיה זולה,מאיפה הרעיון המוזר הזה? יש שני מפעלי יצור בכרמיאל עם ציוד מודרני ליצור DVD והדפסה. באחד מהפ בקרתי בקו היצור - בהחלט מעניין ההפקות הישראליות של בעלי זכויות היוצרים (יותר נכון בעלי זכויות ההורסים) נעשות ומודפסות בארץ ברמה זיבלית תמיד ותוך כדי הפגנת טימטום וזילזול בצרכן וברמה נמוכה תמיד. למרות הלחץ של המפיצים המקומיים על הספריות לרדת מהבאת סרטים באזור 1 תוך כדי הבטחות לסחורה טובה הם ממשיכים לספק זבל ישן כמיטב המסורת שלהם. בקצור חרם לא לגעת בסחורה שלהם !!!!!!!!!

gofish

New member
סתם הערות

כמובן שהכוונה היתה צרובים=מוטבעים. ברור שהפקות ישראליות מיוצרות בארץ (DVD לילדים,דץ ודצה,שרית חדד וכו´),אנחנו מתכוונים לסרטים השייכים לאולפנים בחו"ל. 95% אחוז מהסרטים שאני רואה הם באיזור 1 משתי סיבות: א.הם כמובן חדשים יותר. ב.אין מה להשוות באיכותם לאיזור 2.(למרות שיש יוצאים מהכלל כמו גלדיאטור,U-571 וכו´). היום ביררתי את הסוגייה לגבי הדפסה מקומית ואיזורית ועדיין אני מחכה לתשובות סופיות (הבטיחו לחזור אלי),אבל יש כבר מסקנה אחת מדוע הספריות מצמצמות/מפסיקות להביא את איזור 1 לספריות,והסיבה היא בהסכמים שנחתמו לאחרונה בין הרשתות השונות לבין המפיצים (במקרה הזה יונייטד) על-כך שהמפיצים מבטיחים להוציא את הסרטים החדשים מהר יותר באיזור 2 (פחות מחודש) מהזמן שהם יוצאים באיזור 1. אבל לצערנו אנחנו כבר יודעים שהם לא עומדים בהסכמים: א.יש המון סרטים שיצאו באיזור 1 ועדיין לא יצאו באיזור 2 (למרות שעבר כבר יותר מחודש ואף יותר). ב.גם הסרטים שיוצאים הם כאמור באיכות נמוכה יותר (לדעבוני זה ממש לא מזיז למפיצים
). רק בישראל!!!

avinusha

New member
פורמט DTS

יש על הסרט "מהיר ועצבני" וגם מסך רכב 16:9. סרט מומלץ למי שלא ראה. ד"א .. תתחדש על הפורום Soak, רעיון פצצה. בהצלחה בהמשך,

danistar

New member
לא נכון !!

רשום ככה על העטיפה נכון אבל חיפשת אותו ?? אין זכר וסימן על הסרט ... ( רק DD)

nahsh

New member
כן לשני.

באוסף שלי אין (ולא יהיה) הסרט מטריקס.

jerri

New member
המטריקס הוא כל כך אוברהייפד. אני לא

אטרח אף פעם לקנות אותו, אלא אם כן הוא יהיה בסייל או אקבל אותו מתנה - ואז אין לי התנגדות.

למעלה