האם רגשות הם דבר נרכש/מולד?

yaakii

New member
האם רגשות הם דבר נרכש/מולד?

האם ילד שגדל ביער ע"י זאבים, יוכל בגדלותו לאהוב|סדגש? האם ילד שגדל לבדו ידע קנאה מהי, שנאה מהי, כעס מהו?
 

אייני

New member
הרגש עצמו - הפעולה הכימית

היא דבר מולד. אבל אופן הביטוי נרכש ותלוי בגורמים שונים - כמו בתרבות שלך, בחינוך שלך, וכד'...
 

Dragonaut

New member
../images/Emo45.gif

כמו הבדל ביטוי המצב הפיזי והנפשי בין יונקים וזוחלים. הייתי בטוח שלזוחלים פשוט אין את הפונקציה הזו של רגשות, מצוקה וכו' ולמדתי שזה נראה כך בגלל שאנו לא מכירים את האותות המופיעים אצל זוחלים, המעידים על מצבים כאלו ואחרים. זה קיים בכל [חוץ מביצורים פשוטים יותר, הפועלים על אינסטינקטים נטו], בא לידי ביטוי בשלל דרכים שונות.
 

yaakii

New member
ממש לא הבנתי..

איך העובדה שהרגע מישהו נתן לי סטירה/גנב לי משהו/העליב אותי/וכו' -גומרת לפעולה כימית בגופי המזוהה עם כעס?
 

Dragonaut

New member
ככה זה.

בדיוק כמו שאם יחטפו ממך את התיק ברחוב, האדרנלין יחל לזרום- אישונים מורחבים, פעילות עיכול מואטת, זרימת דם מואצת; הגוף מכין את עצמו להתמודדות פיזית מידית עם הסכנה. אם אתה נפצע, פגיעה כואבת- הכאב ידעך תוך דקות, ואתה תכנס לטריפ אנדורפינים מטורף. כך גם כשאתה כועס, עצוב, שמח, מקנא, שונא, אוהב. למעשה, ההורמונים והכימיקלים הם האחראים על שינוי הרגשתך. כפי שאמר אניהואאני, זה שייך לתחום הנוירולוגיה ומע' ההפרשה הפנימית.
 

yaakii

New member
אבל שים לב שאם רופא יכאיב לך

תגובת הכעס לא תפעל בך. הכעס מושפע מהחשיבה.
 
גם החשיבה היא כולה כימיה

והכימיה הזו משפיע יחד עם קצווי חשמל על כל המוח . זה כמו שרגשות משפיעים על מחשבות ולהפך. הכל כימיה יחד .
 

אייני

New member
הפעולה הכימית שפועלת בגופך

היא פעולה אבולציונית פשוטה לחלוטין. היא נועדה לאפשר לך לשרוד יותר טוב. אבל איך שתבחר לפעול תלוי בך. נאמר ותוקפים אותך. אתה עלול לקפוא במקום, לברוח, או לתקוף בחזרה. אבל הרגש הוא אותו הרגש. בכל מקרה אדרנלין יזרום בגופך, האישונים יתרחבו, קצב הדם יואץ וכד'. כמובן, אנשים בארועים דומים יכולים להרגיש רגשות שונים, זה לא אומר שהרגש נרכש, זה פשוט אומר שכל אדם מסתכל על אותו ארוע בנקודת מבט שונה ומקבל ממנו גרויים שונים.
 

kaenar

New member
מולד.

אהבה זה דבר מולד. ילד שגדל ביער ע"י זאבים, אין לו סיבה לא לאהוב אותם. קח את הסיפור של "מוגלי" לדוגמא, הוא אהב את החיות שגידלו אותו. כעס גם כן מולד. תלוי איזה רגשות.. שנאה, קנאה וכעס הם נרכשים. כי האדם השלם לא יודע לכעוס, לקנא ולשנוא, הוא לומד ורוכש את זה עם הזמן. הרגשות האלה מסמלים את העומס, את מה שהאדם סוחב איתו בחיים.. תינוק, איך שהוא נולד, הוא טוב. גם האדם הוא טוב, אבל הכעס, הקנאה והשנאה שהוא רכש עם הזמן, הם מעין שכבות. אהבה, קבלה וסליחה לעומת זאת, הם מולדים. אי אפשר לא לאהוב, כי זה מולד. אבל אפשר לא לשנוא מישהו, כי זה נרכש.
 
אתה לוקח את מוגלי כדוגמא?!

למה לא תיבחר את כיפה אדומה? או זהבה ושלושת הדובים? הם אהבו דייסה....
 

kaenar

New member
מה רע במוגלי?

זהבה ושלושת הדובים, מה הם קשורים? חחח ואני בת
 
סליחה

מוגלי זה אגדה, כמו זהבה שלנו...או סינדרלה וכו' לא סיפור אמיתי, בטבע הילד בטח היה נאכל ע"י הזאבים
 

yaakii

New member
אם שנאה זה דבר נרכש,

אז תינוק שיגדל בקרוב רובוטים, נגיד, לא ייכעס על אנשים לעולם?
 

kaenar

New member
למה לא?

הוא יכול לרכוש את השנאה גם מהרובוטים. האדם יכול להרגיש שנאה, אבל לא נולד איתה. על אף שהרובוטים סביבו לא מרגישים כלום, הוא יכול להרגיש שנאה. הוא יכול לרכוש אותה גם מהרובוטים. והוא כן יכול לכעוס על אנשים, כי אפילו שהוא חי עם הרובוטים- הוא לא רובוט.
 
רגשות כמו טעם זה דבר נירכש

בסין הנשים מתחתנות, ובכלל לא מקיימות יחסי מין עם בעליהן יש להן מאהבים, זה מקובל וידוע... הבעל הוא רק בשביל הפרנסה והמשפחה כמובן שזה הפוך ולבעל יש מאהבות. אנו גדלנו על סיפורים ואגדות של האביר על הסוס הלבן הנסיך או הצפרדע או בכלל על ה"אחד" (ואני לא מתכוון לניאו מהמטריקס) הכל שטויות, אין "אחד" אין אהבה מושלמת, אנחנו אוהבים את עצמינו וזהו אנחנו מטיבעינו אגואיסטים (שזה טוב לעצמינו) והיצר שלנו אגוצנטרי (שזה רע לכל השאר) ילד שגדל בטבע, יראה את האישה בידיוק כמו שכלב רואה כלבה יזיין אותה ויהנה, ובמידה והאישה גם גדלה בטבע היא גם תהנה.. רק אנחנו, האדם המטומטם, מנסה למצוא משמעות, שזה החלק הכי טפל בכל דבר. אין דבר כזה אהבה, זה אשליה שאנחנו בונים... זה לפחות דעתי
 
מתוך השינאה לשונה והפחד מהשינוי

כמו שאמרתי האדם מטומטם הוא פוחד מהלא נודע, דיי דבילי שחושבים על זה... אבל זה אנחנו
 
למעלה