האם רובוטי בדסמ יפרו את הכלל הראשון של אסימוב?

A לוןA

New member
האם רובוטי בדסמ יפרו את הכלל הראשון של אסימוב?

למי שמתעניין בעניין, אייזק אסימוב, אולי גדול סופרי המדע הבדיוני, תיאר בספריו עולם בו רובוטים, ואפילו רובוטים דמויי אדם, יהיו חלק מהשגרה.
עולם כזה, בו הרובוטים נפוצים בכל מישרי החיים והם בעלי בינה מלאכותית ברמה כזו או אחרת, נדרש שהם לא ינוצלו לרעה, לכן בכל רובוט שיוצר הוטבעו 3 חוקים בסיסיים שלא ניתן לעקוף אותם:
1. לא יפגע רובוט לרעה באדם, ולא יניח, במחדל, שאדם ייפגע..
2. רובוט חייב לציית לפקודותיו של אדם, כל עוד אינן סותרות את החוק הראשון.
3. רובוט ידאג לשמור על קיומו ושלמותו, כל עוד הגנה זו אינה עומדת בסתירה לחוק הראשון או לחוק השני.

ועכשיו לשאלה הנוגעת לעיניננו- האם הרובוטים הללו יהיו מסוגלים לפעולות בדסמיות?

המממ...
https://gizmodo.com/would-a-bdsm-sex-robot-violate-asimovs-first-law-of-rob-1829595067

רובוטים של שחר???

ונגיעה /גנבה של ספילברג ל AI?
אני לא בדס'מ אבל..
אם הבנתי נכון את העיקרון זה לא פגיעה כשזה לא מסכן אלא מענג וכעיקרון בשליטת הנשלט/ת
. יש דיסוננס בין שלושת החוקים , מוסרי כביכול, מה היא פגיעה? .
מאמינה שיש פירצה לגבי בדס'מ מינורי ולא הארד קור.
=הנ'ל נכתב ע' י ונילית, נא לא לצלוב **)

A לוןA

New member
את צודקת אבל...

אם ניקח את ה'הבנה' הרובוטית אצל אסימוב, הרי שגרימת כאב היא םגיעה, ורובוט לא יפגע באדם וכו'
וגם אם נצליח לפתח רובוט מתוחכם יותר שיבדיל בין כאב 'טוב' לכאב 'רע', הרי שתוצאות הכאב, נניח סימנים כחולים, הם בפירוש פגיעה (סימנים כחולים הם כידוע שיטפי דם תת עוריים שנגרמים כתוצאה מפגיעה בכלי דם) וככאלו אסורים עפ החוק הראשון הנל.
מצד, שני, אם כל מטרתך כרובוט היא לגרום סיפוק בדסמי- איך גם תבצע את תפקידך וגם לא תעבור על החוקים? או שאולי ינוסח חוק ראשון 'מרוכך' לצורך העניין?

זו לגמרי דילמה
תיאורטית, אבל לטעמי מעניינת.

דילמה מהותית אבל..

##כתבתי תגובה נפלאה ומשום מה לא עלתה ##
ניתן לווסת או להתקין חיישנים לתגובות עיצביות חום גוף טונציה וכו' ולכוונן אותם לרמה מסויימת(למרות שגם זה הפכפך משהו).
כמו כן, מילת ביטחון (משהו שקיים) יכולה לעצור את הרובוט. וזה נכון שע'פ החוקים כאב אומר פגיעה (או אולי פרשנות שלנו) הקונפליקט שוב הוא העונג ואיך יקרא ע'י הרובוט.מכיוון שזה מד' ב ניתן לקחת את זה עד הירח ובחזרה בכל ורייציה שעולה על הדעת.. תענוג... ותודה.
בדיקת רטיבות.. זה הפתרון:) רובוט יכול לבדוק?
*הכותבת היא ונילית סקרנית חובבת עד אוהבת מד'ב **

מה לגבי החפצה?

האם רובוט יפרש החפצה כפגיעה בבן אדם?
(למשל שימוש בהסכמה בבנאדם בתור רהיט (השולט/ת נותן/ת הוראה לרובוט להניח את הכוס על הנשלט/ת)

A לוןA

New member
אני מניח שאם אין כאן החפצה שיכולה לגרום נזק

והרובוט יקבל את ההסכמה של הנשלט (מראש או תוך כדי התהליך)- אז אין כאן מעבר על החוק הראשון
&nbsp

הסכמה

אני מתייחסת אך ורק למצב שבו ישנה הסכמה של הצד הנשלט.
באשר לנזק - אני מניחה שאני אשתמש שוב בדוגמה של כוס (כנראה כוס מפלסטיק ככה שאם הכוס תיפול לא תהיה סכנת פציעה וגם אין שום משקה בתוך הכוס)
זה כן מאוד "מגביל" את מה שאפשר לעשות במסגרת הבדסמ.

מה לגבי סשן דגדוגים?

A לוןA

New member
תראי,

כל פעילות יכולה לגרום נזק כלשהו.
נניח אם רובוט מקבל פקודה להביא לבעליו את צרור המפתחות, וצרור המפתחות במעבר מיד ליד נופל ופוצע את הרגל של הבעלים, הרי שהרובוט כנראה עבר על החוק הראשון.
אז אם ניקח את העניין לקיצוניות הרובוט צריך או לא לעשות כלום או לכלוא את כל האנושות...
השאלה, אם אנחנו עוסקים בעולם אוטופי שכזה, בו רובוטים משמשים גם לסיפוק מיני- האם יהיו רובוטים בדסמיים, והאם הם יוכלו לציית ל3 החוקים...

בקשר לסשן דיגדוגים- אני מניח שסשן דיגדוגים קל, שאין בו סכנה לחנק וכיוב- יהיה בסדר, לא?ו

למעלה