האם רוכב מתחיל יכול לרכב עם דאבל?

אם אתה מתכוון לדאבל במובן

שתי פלטות מקדימה (למונח הזה יש לפחות עוד שני פרושים בתחום האופניים), הרי שבוודאי! אלא אם אתה עולה בכל יום עליות בקנה מידה של צובה/ חרמון, הרי שלדעתי גלגל השיניים הקטן יספיק גם לרוכב מתחיל. אני זוכר שבזמנו (אי-שם בתחילת שנות השמונים) היו שהגדילו את הגלגל שיניים הגדול מאחור, וזאת גם אפשרות. אני לא הייתי נבהל מזה, חוץ מתוואי רכיבה מאד הררי.

../images/Emo45.gif

אני את האופניים הראשונים שלי קניתי עם דאבל, ביגלל העליות החלפתי את הקסטות ל27-12 במקום 21-12. שיפור מדהים.

מקצוענים לא רוכבים על טריפל

חובבנים זה כולנו. חלקנו כך וחלקנו כך. אפשר לעלות עם דאבל כל הר, בישראל ואפילו ברוב אירופה.

לעיתים גם מקצוענים גם רוכבים עם

טריפל, לפני כמה שנים (ממש לא הרבה) באחד השלבים בוואלטה היה איזה קיר חביב שגרם לרוב הרוכבים אם שימאנו לזנק עם טריפל וקאמפי לזנק עם קאסטות בעלות גלג"ש 29. בטח עוד מעט מישהו יתן יותר פרטים, הדבר היחיד שאני זוכר הוא שהעליה לא היית קלה במיוחד

מקצוענים יכולים להרשות לעצמם

לרכב עם מה שהם רוצים. אני התחלתי לרכב עם טריפל עד שגיליתי כי בארץ אין כל כך עליות המצדיקות את הרכיבה עם קסטה טריפל, אלא אם משקל גופך גבוה למדי ואז הייתי מציעה פתרונות אחרים לבעייה ולאו דווקא "על חשבון" האופניים כמו הרבלייף, או דיאטה דלת פחממות :) .

Gspin

New member
דיאטת דלת פחמימות מצויינת

בייחוד לרוכבי אופניים. לא רק שנוריד במשקל, אלא גם נוריד את הזמן שנוכל לרכוב (ואז יהיה לנו עוד הרבה זמן לאכול חלבונים נוספים)!! מעניין מאוד..

איזה כיף לי!

מישהו פרץ לי לניק ניים אי לכך הוא מבוטל מבחינתי, כי את התגובה למעלה לא אני כתבתי...

למעלה