האם רכיבה על אופניים מותרת בשבת?

האם רכיבה על אופניים מותרת בשבת?

סליחה על הבורות, אבל תהיתי לגבי זה, האם איסור נסיעה בשבת מתייחס רק לרכב ממונע או לכל סוג של כלי רכב, לרבות אופניים?

אופירA

New member
מנהל
אסור לנסוע באופניים בשבת

איסור הנסיעה בכל סוג של כלי רכב נובע מסיבות שונות. רק השורה התחתונה היא שאסור לנסוע, אבל הסיבות שונות בתכלית. ברכב ממונע אסור לנסוע בגלל איסור מבעיר. באופנים אסור לנסוע בגלל גזירת חז"ל - שמא יבוא לתקן. לכן לילד קטן מותר לנסוע באופני תלת אופן או בקורקינט וכיו"ב. כל רכב שיומצא בעתיד, ייבחן לפי אופן הפעלתו או מותר או אסור לנסוע בו. למשל, במעלית הפועלת מאליה מותר לנסוע, כעיקרון. בפועל אסור, משום שעצם הכניסה למעלית משפיעה על המעגל החשמלי ויוצרת ניצוץ, ולכן איסור הבערה. כך שאם יהיו רכבות או כלי רכב הנוסעים מאליהם ואין צורך להפעילם בדרך של סגירת מעגל חשמלי (עם או בלי ניצוץ, כי גם סגירת מעגל חשמלי הוא איסור בונה) - ייתכן שמותר יהיה לנסוע בהן למרחקים קצרים. למרחקים ארוכים - צריך לבחון את נושא תחום שבת ולראות אם מותר או אסור.

7575

New member
מעניין מאוד,באמת מאוד מאוד מעניין,

יש ניצוץ אין ניצוץ,סגרנו מעגל לא סגרנו מעגל,על מי אנחנו או אתם בעצם באים לעבוד אילו היו ישובים אנשים בשבת,לאורו של נר,הייתי אומר,וולא כל הכבוד,מזה בעצם שעון שבת,עבודה בעניים,בגלל שכיונתי את השעון מראש שידליק ויכבה את האור כטוב בעיניי הופך את זה לכשר,ישמור השם. מזה בעצם עירוב,מושכים איזה חוט,מפה לשם,הופ הבית שלנו פתאום הפך לבית גדול,תסלחי לי אבל באמת אין לי מלים להגדיר זאת.

אופירA

New member
מנהל
אז אל תנסה להגדיר

ללעוג כל אידיוט יכול, זו לא חוכמה. אפילו אני מצליחה ללעוג בקלות. להסיק שכל מי שאומר דברים שלא מתקבלים על דעתי הוא טפש חסר שכל שעובד על אנשים בעיניים - כל תינוק עד גיל 7 יכול בקלות רבה. לא עולה לו כסף והוא לא מתאמץ. אבל מי שמבין שהגרעין המסורתי הענק של עם ישראל במשך כל הדורות מאז מתן תורה בהר סיני שומר על הכללים הללו באדיקות וביציבות, מקפיד עליהם ומחזיק מהם מאוד, ושלא כל כך מתקבל על הדעת שקבוצה כל כך ענקית של בעלי אינטליגנציה גבוהה ואינסוף ידע הם מטומטמים שמושכים אותם בחבל באף - ילך ללמוד מה עומד מאחורי ההתייחסות שלהם והמשקל שהם נותנים לניצוץ ולמעגל ולחוט של העירוב. ואז גם אם הוא לא יסכים, לא יבין, לא יקבל - לפחות הוא יבין שזה לא אינטליגנטי ללעוג!

למעלה