האם רק אחד מבני הזוג יכול לקחת משכנתא?

cubbzv1967

New member
האם רק אחד מבני הזוג יכול לקחת משכנתא?

זוג נשוי.
נשאר לנו משכנתא של 250 אלש"ח לעשור הקרוב. אני לא מעוניין למכור את הדירה הנוכחית ולהיכנס למשכנתא או למיחזור. אישתי מתעקשת.
האם ההצעה שנמכור את הבית הנוכחי והיא תתחייב בעצמה בלבד להלוואת משכנתא חדשה מקובלת/אפשרית/חוקית? גם לא איכפת לי שמן הסתם רק היא תהיה רשומה בטאבו.

מאיר וידר

Member
מנהל
למה שלא תירשמו שניכם בתור לווים?

אישתך יכולה להיות ממשכנת ובעלים של הנכס הנרכש
ואתה יכול לחתום על ויתור זכויות וככה רק אישתך תרכוש

JochaSchwartz

New member
שאלתך לא לגמרי ברורה

הכוונה היא למכור ולקנות דירה אחרת?
במידה ותגלה שזה אפשרי - מה התכנון שלך? הרי תישאר בלי הדירה הישנה, והדירה החדשה משועבדת בכל מקרה לבנק.
מה תעשה במידה ואשתך לא תעמוד בהחזרים? תיתן לבנק לזרוק אותה (ואותך, כמובן. בשביל זה יחתימו אותך על טופס ויתור זכויות) מהבית?
מבחינת החוק, בגדול זה די חסר משמעות על שם מי רשום הבית בטאבו, כזוג נשוי יש חזקת רכוש משותף.
הנפקויות העיקריות לאופציה הזאת הן שתציגו לבנק הכנסות נמוכות יותר (רק של אשתך), ותקבלו טייטל של מקרה משונה/בעייתי/שונה - מתכון מושלם לתנאי משכנתא פחות טובים.

cubbzv1967

New member
ענית תשובה יפה אבל...

פשוט לא רוצה להיות שותף להחלטה כספית שאני לא מאמין בה ולא מעוניין להתחייב אליה.

אתה שותף בין אם תרצה ובין אם לא
נישואים הם שותפות כלכלית. האפשרויות העומדות בפניך הן להגיע להסכמות עם אשתך או להתגרש.
&nbsp
לא הבנתי בדיוק מה אתה מתכנן. למכור את הדירה הנוכחית (שהיא משותפת), לחלק את הכסף בין שניכם לחשבונות נפרדים, ואז שהיא תקנה עם החצי שלה דירה שתהיה רשומה רק על שמה ואת המשכנתא רק היא תשלם? מי יגור בדירה, שניכם? האם תשלם לה שכירות?

למעלה