האם רשלנות קיצונית מצביעה על משהו?

האם רשלנות קיצונית מצביעה על משהו?

או רק על חינוך שגוי? הבן הגדול ממש מטריף אותנו ברשלנות שלו. ואני לא מדברת על לאבד עליונית כל יומיים א ולשכוח פלאפון (שזה קורה המון אבל זה "תקין" איכשהו).
אני מדברת על זה שהוא לבש בטעות חולצה של אחיו ומסרב להחליף כי "לא איכפת לו". הולך עם נעליים עם קרעים - אותו התירוץ.
מתיישב על השולחן ושם רגליים על הכיסא כדי לקרוא בפלאפון.
שם גרב אחת ומסתובב ככה שעות.
ברור שסיפרנו הכל לפיסכיאטר שאליו הוא הלך כבר לפגישת אבחון ראשונה. אבל אני שואלת את דעתכם - חוסר חינוך ותרבות או באמת בעייה? הרופא רמז בפגישה שלנו איתו שהוא מזהה כמה נקודות של בעיות קשב וריכוז. האם זה יכול להסביר?
לפי המנחות בקבוצה של הילד המאובחן יש המון בעיות שאני מפספסת כי אני מכירה אותם מהגדול ולכן לא מודעת שזה לא תקין.

TikvaBonneh

New member
יש כאן בעיה של הבנת קודים חברתיים

למשל ילד בגילו יודע שהוא לא יכול ללכת עם נעליים קרועות, כי ילדים אחרים יסתכלו על זה עקום. זה לא קשור לחינוך מהבית אלא להבנת המסרים מבני גילו

אני מקווה שאת טועה

אני הרי מקווה שהוא לא יאובחן.
חוץ מזה, אולי הוא רק אומר שלא איכפת לו, ובפועל הוא מבין מה נכון.

TikvaBonneh

New member
קושי בהבנת קודים חברתיים

קושי בהבנת קודים חברתיים לא מספיק בשביל לקבל אבחנת ASD. יש עוד אפשרויות.
יש למשל אבחנה חדשה SCD. קשיים חברתיים.
יכול להיות שבאמת לא אכפת לו מה חושבים עליו. אני לא מכירה אותו. אני גם לא מכירה ילדים שלא אכפת להם מה חושבים עליהם. הילדים שאני מכירה ממש נעלבים אם צוחקים עליהם.

grayart

New member
ההבדל העיקרי הוא

שבאחת מקבלים את כל הזכאויות...
ובשניה SCD לא מקבלים כלום.

בDSM 4 לא הייתה אבחנת SCD והיו מאבחנים אותם כאספרגר,
היום נתנו להם את הSCD , אבחנה חדשה שלא נחשבת בספקטרום האוטיסטי. לפי מה שהבנתי (מקריאה ודיונים בוידאו שצפיתי) המניעים לשינוי היו בעיקר כלכליים, להוריד מהמערכת את העומס שנגרם עקב העליה הדרסטית במספר האבחנות בספקטרום.

TikvaBonneh

New member
אספרגר וscd זה לא אותו דבר

אנה צודקת. Scd זה אספרגר בלי הקיבעונות, ההתנהגות החזרתית, התנועות הסטריאוטיפיות, האובססיה לדבר אחד,"הריטואלים. רק הקושי החברתי תקשורתי. אתה בטוח שהם לא זכאים לסייעת\ כיתת תקשורת?

grayart

New member
היום באמת מפרידים.

בעבר היו מחשיבים אותם אספרגר.
אין זכאות לסייעת או כיתת תקשורת או קיצבה מביטוח לאומי.
כמובן שלפי הצורך בקופת חולים מטפלים בכולם אם זקוקים לקלינאית תקשורת או ריפוי בעיסוק, אבל לא בהיקף השעות של ילדים עם אבחנת ASD , והשתתפות עצמית 60שח במקום 30

אבחנה קרובה שזכאית לסייעת ---> חרדה חברתית, אבל גם היא לא תחת אותה כותרת.

TikvaBonneh

New member
לא מכירה ילדים עם האבחנה הזו

לכן אני לא יכולה להביע דעה אם הם זקוקים לסייעת אישית בכיתה ולשלושה טיפולים בשבוע.

grayart

New member
טמפל גרנדין דיברה על זה בהרצאה (סירטון) שראיתי

הם אוטיסטים לכל דבר , אבל לא מכירים בהם ככאלה .
שוללים מהם את הזכויות בגלל האבחנה החדשה.

מה זה חרדה חברתית?

המנעות מקשר? הכל נשמע לי בול אותו הדבר

אגב, באתר של ביטוח לאומי לא מצאתי אזכור של חרדה חברתית

האם זה תחת מחלות נפש?

dina199

New member
ביישנות קיצונית, פחד להכיר אנשים חדשים,

פחד לענות לטלפון (כי לא יודעים מי נמצא מהצד השני), פחד להיכנס לחנויות, פחד לדבר עם נותני שירות, פחד להיות במקומות עם הרבה אנשים וכד'.

yonitbrk2

New member
גבולות/קודים חברתיים/תשומת לב

קשב וריכוז , בעיות התארגנות, הכל יכול להיות. שמחה לשמוע שפניתם לפסיכיאטר לאיבחון. רק הוא יוכל להגיד לך האם אכן זו בעיה כלשהי, או שלא. בן כמה הילד? על פניו לי נראה, שאולי הוא מקנה בתשומת הלב שמקבל האח המאובחן, ומנסה למשוך תשומת לב בצורה שלילית. אולי הוא כועס על משהו וכביכול "מעניש" אתכם על ידי התנהגות כזו, כאילו עושה "דווקא" משום שגילה שכך הוא מקבל קצת יותר תשומת לב. אבל שוב - רק הפסיכיאטר יוכל להצביע על הבעיה.

dina199

New member
לא בטוח שיסתכלו עקום

למשל מכנסיים עם קרעים זו אופנה

למעלה