האם ? - שאלה למומחים

האם ? - שאלה למומחים

עד היום לפי מיטב ידיעתי לא נימצאה הסיבה להתפרצות הלופוס. אם לוקחים 2 אנשים בתנאים דומים אצל האחד הלופוס יתפרץ ואילו אצל השני הוא לא יתפרץ. אבל, ישנם 2 גורמים אשר לפי מיטב ידיעתי עוזרים ללופוס ליפרוץ ואלו הם החשיפה לשמש ולחצים/ומתחים שונים. עד כמה יש לטיעון "בגלל השמש ו/או בגלל הלחצים התפרץ אצלי הללופוס" משקל משפטי רפואי ? תודה מתושלח הצעיר

gaia20

New member
הי מתושלח

אני חושבת שהדעה לפיה הלופוס פרץ מסיבות של "לחץ\חשיפה לשמש\מתחים" היא דעה שמאוד קשה להסתמך עליה מבחינה משפטית הרי כולנו נחשפים לשמש אם לא לא הינו יכולים לצאת מהבית וכולנו מכל מיני סיבות שרויים במתחים ולחצים שונים.... להוכיח שבגלל זה הלופוס מתפרץ נראה לי מאוד בעייתי אני מסכימה עם העניין שזה לא מועיל להחשף לשמש ובטח שלא מועיל להיות בלחץ ומתחים, אבל לטעון שבגלל זה הלופוס התפרץ, אני בתור חולה מתקשה להאמין שזוהי הסיבה... לעומת זאת, הטיעונים שנשמעים לי קצת יותר הגיוניים הם הורמונים נשיים (גבר אחד ל 9 נשים) וגנטיקה (הרי זה ברור שמשהו לא תקין בגנים, בדיוק כמו סוכרת ופרקינסון שהן גם מחלות אוטואמוניות.) בכל מקרה, אם בכוונתך לתבוע מישהו על הלופוס שלך ולהשתמש בטיעון שהיה לך לחץ בעבודה...לדעתי זה לא ממש יעבוד

קאריני21

New member
תשובה - חלקית

האמת היא שאין לי מושג ... כי אי אפשר להאשים את השמש שהביא אנשים לחלות בלופוס ואי אפשר גם להאשים לחצים או מתחים. אחרי הכל, כל אדם שרוי בלחצים ומתחים במהלך חייהם. חוץ מזה, שיש הרבה התפרצויות של לופוס שבכלל לא קשורים לשמש/לחץ/מתח. זה יכול להיות תלוי גם במערכת החיסונית של הבנאדם. זה יכול לבוא גם בעקבות מחלה וירלית קשה שהתישה את מע' החיסון ובעקבות כך היה ללופוס קל יותר להתפרץ שכן מע' החיסון חלשה. אני חושבת שאת השאלה הזו אפשר וניתן לפנות לפורומים מומחים כמו ב - www.doctors.co.il בהצלחה

לא מומחית, אבל...

בזמנו גם אני השתמשתי בעניין המתח/לחץ כגורם להתפרצות (לא ראשונית!), במהלך משפט שעברתי. אז ככה, קודם כל, היה לי ממש קשה למצוא חומר מבוסס בנושא. פה ושם העניין מוזכר בספרים ובמאמרים, אבל אין התייחסות מקיפה והממצאים לא חד משמעיים... במקרה שלי, נראה שהעניין השפיע על השופט יותר כ"בנאדם" ולא כ"שופט". כלומר, הצלחתי להגיע אל ליבו והוא התחשב במצבי, אך לא הייתי אומרת שעל כך היתה קמה או נופלת הכרעתו...

למעלה