האם שוב המשקיע הקטן ייפגע וישלם את המחיר?

האם שוב המשקיע הקטן ייפגע וישלם את המחיר?

האם שוב המשקיע הקטן ייפגע וישלם את המחיר?


משקיעי "ישראמקו" מתארגנים למאבק,
אין ספק שהזירה מתחממת והמילה
האחרונה של המשקיעים טרם נאמרה

ישראמקו נגב (0↑0%) 2 שותפות מוגבלת", הידועה יותר בשם "ישראמקו" הוקמה בשנת 1989 מתוך מטרה להשתתף בפעילות חיפושי נפט והפקתו. השותפות המוגבלת היא בין "השותף הכללי" – ישראמקו (72.1↓0.55%−) אויל אנג גז בע"מ לבין "השותף המוגבל" – ישראמקו ניהול בע"מ.
מבצע ענק! חודש התנסות בשירות האיתותים

השותף הכללי - ישראמקו אויל אנד גז בע"מ נמצא בבעלות נפטא (2575↑0.98%) חברה ישראלית לנפט בע"מ. בעלת השליטה בחברה הינה חברת יואל (15700↑0.32%) שבבעלות אנשי העסקים קובי מימון וחיים צוף. הוותיקים בשוק ההון יזכרו בוודאי את פרשיית "קווי אשראי" המפורסמת בה היו מעורבים מימון וצוף. "השותף המוגבל" הינו בעצם אותם אנשים פרטיים אשר חלמו את חלום מציאת הנפט במשך שנים והשקיעו את מיטב כספם לשם כך.

במשך שנים רבות התבקשו משקיעי ישראמקו (השותף המוגבל) להכניס את היד להכיס ולהשקיע פעם אחר פעם בחיפושי נפט, אשר כשלו זה אחר זה. הם חוו אכזבות רבות וראו את כספם "נספג" ונעלם שוב ושוב עד להכרזה על תגלית תמר בינואר 2009.

אולם, גם לאחר ההכרזה על התגלית, נאלצו המשקיעים להכניס ידם לכיס ולהשקיע בעוד ועוד הנפקות ממיטב כספם, הפעם כדי לממן (532↑0%) את אסדת ההפקה והצנרת המוליכה את הגז לחוף. תוך כדי כך, הוקמה ועדת שישינסקי אשר נגסה גם היא ברווחים העתידיים של המשקיעים הקטנים בישראמקו.

למרות הכל, שילמו המשקיעים הקטנים, השותף המוגבל, שוב ושוב, מתוך ידיעה שאוטוטו תתחיל זרימת מזומנים לכיוון השני – לכיוון שלהם.

כידוע, בחודש מרץ 2013 החלה הפקת הגז ממאגר תמר והכסף החל לזרום לקופת השותפות. עם הכסף עלו גם ציפיות המשקיעים לראות לראשונה את השקעתם נושאת פירות וציפו לקבל חלוקת רווחים, כפי שמוגדר בתקנון השותפות.

אבל, ב- 11 בדצמבר 2013 פרסמה ישראמקו הודעה לבורסה ובהודעה זו, הוזכרה, בסעיף נידח תחזית לכאורה של השותפות, בה היא צופה כי יחולקו רווחים בגין 2013.

המשקיעים, אשר ניסו לקבל הסברים לתחזית זו קיבלו מהמפקח, האמון על שמירת זכויותיהם, תשובה לקונית שהוא עובד עם הנהלת החברה והוא מבקש להמתין עד פרסום הדוח השנתי. תשובה זו, בלשון המעטה, לא תרמה לתחושה שמישהו שומר על האינטרסים של המשקיעים הקטנים.

המשקיעים, אשר זוכרים את מאבקם משנת 2005 לחלק את רווחי השותפות, החלו למחות על הנסיון של ההנהלה למנוע את חלוקת הרווחים. מספר משקיעים גם הזכירו את מבנה הפירמידה אשר בתחתיתה נמצא השותף המוגבל ומעליה נמצאת "אימפריית" קובי מימון אשר בנויה בצורה המאפשרת לשולט בפירמידה למשוך כספים מקופת החברה, מבלי שהשותף המוגבל יהנה מפירות השקעתו.

בקרב משקיעים אלה, נוצרו 2 קבוצות: הקבוצה הטוענת שמוטב להמתין לפרסום הדוח השנתי ואז לפעול ומנגד הקבוצה אשר כבר פנתה אל המפקח והנהלת החברה על מנת לבדוק כיצד ניתן לוודא שרווחי החברה יחולקו לכל המשקיעים. משקיעים אלו כבר נמצאים במגעים עם גורמים משפטיים וציבוריים מתוך מטרה לעמוד על זכויותיהם. אחד המשקיעים אף אמר "אעשה הכל על מנת למנוע מקובי מימון לשדוד את הקופה אשר התמלאה בזכות השקעותיי." משקיע אחר אמר "לא נוותר עם זכותינו לקבל את מה שמגיע לנו כבר היום בגין רווחי 2013."

אין ספק שהזירה מתחממת והמילה האחרונה טרם נאמרה.

http://www.sponser.co.il/Article.aspx?ArticleId=42293
 

ml1231

New member


 
חלוקת דיבידנד

פגסוס שלום, תוכל להסביר לי מה הכדאיות בקבלת דיבידנד? לפי מה שהבנתי אם מחלקים 10% דיבידנד שער היה"ש יורד ב-10% האם נכון? אם כן מה הרווח? אודה מראש על הסבר.
 
ערב טוב !

דבר ראשון שנתייחס אליו בראשי פרקים הוא השקעות בשלוש שנים הבאות בתמר
של 80 מליון דולר השנה , בערך 50 מליון דולר שנה הבאה , ושלושים מליון דולר בעוד שנתיים.
סה"כ ערך השקעה מחייב בתמר לפי ישראמקו בלבד -28% מתמר - 160 מליון דולר !!!
אהיה זהיר בדברי , אבל אתם מוזמנים להעלות את השאלה , אם ישראמקו הולכת להשקיעה
כזה סכום בתמר בלבד , אז על מה ולמה הולכים להשקעות אלו ?
האם מדובר בהרפתקה הנוגעת למתקני יצוא ?
האם מדובר על הגדלות הרזרבות בתמר ?
דבר שני - שמשון - מדוע הולכים לקידוח נוסף בשמשון אם המלאי שם לא מצדיק פיתוח ?
היתכן כי בשמשון אנחנו הולכים להגדיל את המאגר כמו שטען רונן ? 6-7 bcm ?
מדוע שומרים על שקט מוחלט בדניאל ?
משום מה התחושה כי ממדרים כל מידע , ומשאירים את הדובדבן של הקצפת לקינוח.....
לגבי חלוקת רווחים - כאשר יש היוון העומד על 10% מחד
ומאידך , מחלקים 10% תשואה כל שנה , אזי השער אמור פחות או יותר לשמור על ערכו.
עכשיו תחשוב , יש כאלה שצריכים מידי פעם כסף דמי כיס ,
ולכן מידי פעם מוכרים כמות קטנה ע"מ לענות על הצרכים האישיים.
כאשר יחולקו הרווחים , המסחר במניות ישראמקו יהפכו להיות מינוריות ביותר.
מה גם , שטבע חילקה רווחים , כל ישראל השקיעו בה,
כשישראמקו תחלק רווחים בתשואה של 10% תראה קופצים בלי סוף על המניה
וזאת בשביל להיות שותפים לחלוקת רווחים.
שומר אמונים - חשבתי שאחרי הפגישה מאתמול
תפסיק להיות מתוסכל מירידות שערים........
אם אלו שהורידו את השער היו יושבים איתנו אתמול ושומעים את משמע אוזנם
אני מבטיח לך שאף אחד לא היה מוכר היום....
 

bend881

New member
אביר שחור תסתכל על זה ככה: כשחברה מרוויחה

המניה עולה. שווי החברה הוא כמות המניות כפול מחיר המניה. אם אתה מחלק רווח - לקחת חתיכה מהחברה החוצה. משמע אתה מקטין את שווי החברה. לכן יש התאמה טכנית של השער. אז מה הכדאיות בחלוקת דיבידנד? משקיעים לטווח ארוך אוהבים לראות פעם בשנה את פירות ההשקעה. בחברה שמחלקת באופן יציב דיבידנד ועסקיה מוצלחים מחיר המניה יחזור לעצמו בדרך כלל אחרי זמן מה. וזה למה? זה כי המשקיעים מסתכלים קדימה ורואים עוד שנים רבות של חלוקה ואם נניח השער 70 ומקבלים 7 אגורות רווח (10%) השער ירד למחרת ל-60 אבל השוק כבר רואה חלוקה נוספת בעוד שנה ולכן מחיר המניה ישאף לנקודת השיווי משקל הקודמת - שער 70 ורווח 7 - תשואה של 10%. אלא אם כן קרו דברים טובים והשער עלה עוד יותר או שקרו דברים רעים והשער ירד. דברים רעים או טובים יכולים להיות חסרי משמעות לחברה אם הם חיצוניים (למשל מלחמה רוסיה/אוקראינה) ואז מה איכפת לך אם השער יורד ל-50 אבל אתה ממשיך לקבל את ה-7 שלך בכל שנה?
 
דיבידנד

10% ברוטו מזה צריך להוריד מס במקור ומס שולי ? אבל השער יורד ובהתאמה גם שווי ההשקעה. האם אני צודק?
 
למעלה