האם שווה את הסיכון להחזיק את הדמון בחוץ?

נטעש

New member
האם שווה את הסיכון להחזיק את הדמון בחוץ?

קיימת דילמה בנוגע להחזקת דמון בחוץ: אם אחזיק את הדמון שלי בחוץ, סביר להניח שאפגע יותר בקלות מדברים שעלולים לפגוע. אך גם, אם הוא יהיה בחוץ אוכל להתייעץ או סתם לדבר כשאין עם מי. ובכן, אם הייתה אפשרות להחלטה, ההחלטה הייתה נתונה במה שהבן אדם עוסק. למשל שוטר, סביר להניח שהוא ירצה את הדמון שלו בחוץ, אבל קומפקטית בשביל שיהיה עם מי להתייעץ מה לעשות בצעד הבא, ושיוכל לשמור עליו בקלות. לעומת זאת בן אדם שמתעסק בעיסוקים הרבה יותר מסוכנים- עיסוקים בהם אסור לחשוב על משהו אחר, בטח מעדיף שהדמון שלו תהיה בפנים. אישית, אני הייתי רוצה שיהיה לי דמון בחוץ. לעומת זאת שמעתי על מישהי אחרת שהיא לא רוצה מהסיבה הפשוטה: היא לא רוצה שתהיה לה עוד אחריות. אז מה אתם אומרים? אתם באמת רוצים שיהיה\תהיה לכם דמון בחוץ?

JustRain

New member
אחריות?

למה אחריות? אני לא יודעת איך בדיוק זה מוסיף אחריות. אני דווקא חושבת שהבעיה בדמון חיצוני אינה הסחת דעת אלא שכל רואה יכול להיחשף לנפש שלך. ויל אומר מתישהו ב'סכין' שהוא לא היה רוצה שכולם יראו את הרגשות שלו. ליירה אומרת שאם כך, כנראה שיהיה לו דמון קטן, כמו עש. משהו שיכול להתחבא. לא זוכרת איפה בדיוק. אני דווקא הייתי חושבת ששוטרים, בלשים וסוכנים לא היו רוצים דמון חיצוני - הם צריכים להיות מכונסים ולא להראות את מה שהם באמת חושבים.

The Immortal Me

New member
וול, יה../images/Emo210.gif

אחריות. אלא אם כן... רגע, אם הורגים לך את הדמון, מה קורה לך? אתה גם מת?

JustRain

New member
כמובן.

זה חלק ממך, זה כמו אחריות על עצמך. זה לא כמו אחריות על חיית מחמד או משהו דומה.

The Immortal Me

New member
נו, אז זה בעייתי שצריך לדאוג גם למשהו../images/Emo210.gif

ששולט במעשיו וכו', ושאם יקרה לו משהו את... תמותי. אמ.
.

נטעש

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי.

ז"א, יש לך עוד חלק מעצמך שאתה צריך לשמור עליו, ולפעמים הדמון יכול\ה להיות הסחת דעת. ולפעמים הסחת דעת זה לא הדבר הכי טוב בעולם.

JustRain

New member
הסחת דעת?

למה? הדמון במטרה משותפת איתך. את לא צריכה לדאוג לו יותר מכפי שאת דואגת לעצמך.

נטעש

New member
זה נכון.

אבל את צריכה לדאוג לעצמך וגם לדמון שלך. אם הדמון שלך יותר קטן ממך, סביר להניח שאת יכולה לשמור עליו יותר טוב מאשר הוא על עצמו. לא?

dahoe

New member
כן.

יש קטע ב"מצפן" שיוריק מכה בחוזקה דמון של מישהו ובעל הדמון מת.

orar1

New member
המ...

כל הסיור סליחות אתמול חשבתי על זה
וחפרתי לאנשים אבל בסוף הגעתי למסקנה. רגע.. קצת שכחתי אותה... Oס אה כן
דמון בחוץ זה כאמור די מסוכן כי הוא נפגע אז אתה גם נפגע וכדומה. בנוסף אמרו גם (אם אני זוכר נכון) שדמון "בפנים" זו הנפש שלך, הקול שאומר לך לאן לפנות (בערך נו
) זאת אומרת שהדמון ש"בפנים" עדיין פעיל, ואם ניקח את הדוגמא של השוטר אז הוא עדיין "מתייעץ" איתו. אבל דמון בחוץ זה אדיר(XD), וכמובן שאפשר להעמיק איתו יותר מתחושות ו"לאן לפנות". וגם אם הדמון מספיק חזק ובצורה של נמר או משהו אז הוא יכול להגן על עצמו וגם על הבעלים שלו. אולי זו אפילו הסיבה שדמון משתנה כשעדיין ילדים, כי ילדים לא מספיק חזקים ועצמאיים בשביל להגן על עצמם אז יש את הדמון שישתנה לצורה של חיה חזקה. זהו
שוב בירברתי

נטעש

New member
כל מה שאתה אומר- זהב!

אבל נראה לי שהסיבה היחידה זה בגלל שהאישיות שלהם עדיין לא התקבעה גם. כי כשילדים בדרך כלל אין ממש הרבה סכנות
אבל מחשבה יפה- וכן, למשל במלחמה, דמון גדול כמו אריה יכול לעזור להגן על הילד

האבק

New member
אני הייתי רוצה דמון בחוץ

אני חושב שזה דבר נפלא, למרות הסיכונים והחסרונות. זה בהחלט אחריות, וזו גם נקודת חולשה אבל יש לזה גם יתרונות כמו חבר לחיים, מישהו שאפשר לסמוך עליו ועוד

דמון בחוץ = מודעות עצמית מפותחת

ברגע שהנפש שלך מקבלת ביטוי פיזי ואתה יכול ממש לדבר איתה, אתה מן הסתם תהיה אדם הרבה יותר שלם עם עצמך ומודע לעצמך. זה נאמר גם בספרים- אאל"ט סטניסלאוס מדבר על כך שרק בן לעולמם של ליירה ולורד עזריאל היה יכול לחולל כזה מהלך נועז כמו מרד במלכות השמיים, בגלל שהם הרבה יותר מחוברים לעצמם, וזה נותן להם כוח שאין לאחרים. אז בקיצור, כן, זה בהחלט שווה

למעלה