האם שווה לי לטוס לפני האונברסיטה

dex1991

New member
האם שווה לי לטוס לפני האונברסיטה

היי,אני בן 22 ואני עובר לירושלים להתחיל ללמוד באוקטובר,השתחררתי לפני שנה ואיך שהשתחררתי טסתי למשפחה לארה"ב לחודש חזרתי עבודה פסיכומטרי ואז עוד עבודה יותר רצינית שאני עובד בה עכשיו וממש נהנה ומרוויח יפה.
סה"כ אני בן אדם שחייב תעסוקה יודע מה הוא רוצה להשיג ועובד איזה 6 פעמים בשבוע רק כשמגיע הסופש נהיה משעמם חברים שלי נהיו יבשים ובראש של לטוס לטיול אחרי הצבא בזמן שאני מתחיל ללמוד אז חוסכים כי תכלס אני מבין כי גם אני רוצה לחסוך כי את הטיול הגדול שלי (חודש וקצת במרכז אמריקה )אני רוצה לעשות בין שנה א" לשנה ב" כי עכשיו יש לי אחלה עבודה.
אני אבל מתלבט אם כדאי לי לטוס לאירופה:פראג\מלטה\יוון לבד לטיול של איזה סופש..אני מסוגל לטייל לבד עשיתי את זה כבר כמה פעמים כשטסתי לפני כן לארה"ב אבל תכלס לא כזה בא לי כבר,גם בכללי אני מרגיש די בודד עקב המחסור במערכת יחסים אז לא נראה לי שזה יתרום,מצד שני אני מפחד שמשום מה אני אגיע לאוניברסיטה שחוק מידי.
מה אתם חושבים?

togi12

New member
קודם כל הייוש

וולקאם טו ג'רוזלם, עיר הדוסים והערבים.
חח, סתם (או שלא), בתור (סוג של) תושבת העיר אני לא מבינה מה כ"כ קוסם לסטודנטים מבחוץ שבאים לשם ללמוד.
אני בת 22, חזרתי מהטיול הגדול לפני חודשיים כמעט ומחפשת עבודה. (צריכים עובדים אצלכם? ;)
אצלי הטיול הגדול שארך 9 חודשים היה ממש אבן דרך בהתפתחות הרגשית והחברתית שלי, למדתי ממנו המון, צמחתי וצברתי ניסיון וחוויות שלגמרי אין שניות להם. אני יכולה להגיד לך דבר אחד, שאם תצא לטיול- לא תצטער על זה, ואם לא תצא- יכול להיות שתצטער ויכול להיות שלא.
לטייל לבד זה ה-דבר, אני לא מוכנה לטייל בשום דרך אחרת. אני מטיילת לבד, ודרך קאוצ'סרפינג (מקווה שאתה יודע מה זה), וזה מושלם.
לאוניברסיטה אתה בטוח לא תגיע שחוק מדי כי טיולים רק מחדשים ומרעננים את הנפש!

בהצלחה!

rasmus girl1

New member
בתור סטודנטית בירושלים,

שלא גרה בירושלים, הסיבה שמגיעים ללמוד שם זה לא בגלל העיר אלא בגלל המוסד לימודים- שם נמצא מה שאנחנו רוצים ללמוד/ לשם התקבלנו.. לא בכל עיר יש אוניברסיטה את יודעת..

EdisonGirl

New member
איך את יכולה להיות בטוחה, בקאוצ'סרפינג, שאת

לא נופלת על סוטים / אנשים אחרים בעלי כוונות זדון?

togi12

New member
שאלה מצויינת!

באתר יש מספר מערכות שכולן מבוססות על סוג של "ביקורות גולשים", חחח, שזה אשכרה ככה.
קודם כל יש לך אפשרות לאמת את הכתובת האמיתית שלך, וככה את יודעת שהכתובת לא מזוייפת.
שנית יש אפשרות שנקראת וואצ'רים בין חברים, שזה סוג של ציון לשבח שרק כאלה שכבר יש להם 3 יכולים להעניק (כלומר רק ותיקים ומנוסים).
בכל פרופיל יש גם את התיאור של הבנאדם עצמו של איפה המתארח ישן, הרגלים בבית (עישון/זמן שינה/מטבח וכו) ואם יש שותפים ועוד כמה.
והדבר שהכי קובע זה בעצם תגובות הגולשים. בסוף כל פרופיל החלק החשוב ביותר הוא מה אנשים כתבו על הבנאדם- אם החוויה הייתה חיובית, נייטרלית או שלילית, ובמילים חופשיות מה שבא לך לכתוב על הבנאדם.
כשאני באה לבחור מארח (בתור אישה אני מעדיפה גברים ולא מפחדת, אבל אם את מפחדת אז לכי על נשים), אני קודם כל מסתכלת על מספר התגובות וקוראת קצת, אם ראיתי 3-4 תגובות חיוביות משבחות משני המינים זה בדרך כלל מספיק לי. אחר כך אני בודקת שיהיה לי מרחב משלי איפה שאני ישנה- כלומר שזה לא מרחב משותף עם המארח, וחשוב גם שיהיו שותפים בדירה.
לי אישית חשוב גם שבפרופיל של המארח יהיו הרבה תמונות שאני אוכל לראות עם מי יש לי עסק :)

כמו שאמרתי אני גלשתי על ספות של 10-15 אנשים לפחות (לא ספרתי), ופגשתי המווווווווון אנשים דרך האתר. בין כל כך הרבה חוויות טובות הייתה לי רק חוויה אחת רעה, וזאת הייתה אשמתי הטהורה, כי המארח אמר לי שאני נראית לו מושכת כמה פעמים ועדיין סירבתי בראשי להדליק את הנורה האדומה. ישר שקלטתי שהוא קצת קוקו לקחתי את מטלטליי ועפתי משם.
אבל כאמור זה חוויה רעה שלגמרי אפשר להימנע ממנה!

והיום באים אליי 3 חבר'ה משם- בריטי, איטלקי ואיטלקיה לבריכה ביישוב וארוחת ערב. איזה כיף!

Purple Mushroom

New member

Purple Mushroom

New member
אני חושב ש..

הבעיה שאני מזהה בהודעה הזאת היא לא של לטוס או לא. אני ממליץ לך לבלות בעבודה, (באיזה עיר אתה גר עכשיו\כעת?) ולחסוך, ואת הטיול של חודש וחצי, לעשות במועד המתוכנן. כבר היית לא מזמן בחו"ל.
אני חושב שהבעיה שלך זה לא חוץ לארץ, זה שיעמום ובדידות. אז תוכל להפיג את הבדידות בעבודה המגניבה שלך. ותוכל לבלות בעיר שאתה גר, וגם בירושלים אפשרי לבלות. בהצלחה :)

BloodyRose

New member
אני תמיד בעד סופ"שים באירופה

אבל אם אתה חושב שזה יהיה הפתרון שלך לבדידות, תחשוב שוב.
זו חוויה, זה נחמד, זה כייף (גם לבד, אני עשיתי את זה פעמיים), אבל זה לא משנה את החיים, זה לא הפתרון אם אתה מרגיש שמשהו חסר.

אם הכוונה היא לחסוך כמה שיותר לטיול אחרי שנת הלימודים הראשונה, אולי כדאי לוותר על זה (מעכשיו עד תחילת הלימודים זו "העונה החמה", סתם זה יותר יקר. הזמן הכי טוב לטוס לאירופה לדעתי זה או אוקטובר/נובמבר, או מאי. גם ינואר/פברואר זה כייף, אבל עלול להיות קר מדי. אבל זה כבר תלוי ביעד שלך).
אם הכוונה היא להנות ולחוות עוד קצת לפני הלימודים, אז כן, לך על זה.

זה לא טיול "משנה חיים". זה לא יכניס עניין לחיים, אם הם משעממים אותך מבחינות אחרות. זה כייף, אבל זה לא פותר שום דבר.

aשרון

New member
שלום....

לימודים באניברסיטה לא דומים לשום דבר אחר שתעשה בחיים שלך, זה חתיכת חיים בפני עצמם.
יהייה לך עומס בכל מה שקשור ללימודים, תכיר אנשים חדשים ואולי גם תרכוש חברים. אתה בטח יודע שתידרש להוציא הרבה כסף על הלימודים וזה לא רק שכר הלימוד. טיול בין שנה א' ל- ב' לא נראה לי כל כך ריאלי בשל עומס הלימודים, כי למרות שיש חופשים והכל, הסטודנט עדיין כותב עבודות ועובד כדי לחסוך כסף.

את הטיול הגדול במרכז אמריקה תוכל לעשות לאחר הלימודים, רצועת היבשת הזאת לא תברח.

אני מבין שאתה מדבר על השחיקה מהשגרה ואתה צריך קצת אקשן כדי להרגיש פעיל. נסיעה לאירופה נשמעת נהדר, אך כמו שאמרת, ללא חבר/ה לנסיעה זה לא שווה. אולי תוכל להלהיב חבר שיצא איתך לאיזה מסע טיול ברחבי הארץ. בארץ יש הרבה אתרים ומקומות נחמדים ולאו דווקא בחו"ל תמצא תמיד את מה שאתה מחפש.

אתה צריך לשאול את עצמך מהו סדר העדיפויות שלך?

rasmus girl1

New member
בתור סטודנטית-כן.

אבל לא יעד יקר במיוחד כי עדיין אתה צריך לשמור כסף בצד.
כשתתחיל ללמוד לא יהיה לך זמן לטוס בכלל, ה"חופשות" סמסטר אלו תקופות מבחנים, בין שנה א' לשנה ב' שוב יש מבחנים, יש מועדי ב' ואח"כ יש מלא חגים שיקר מאוד לטוס בהם ועם משכורת סטודנט (עד סוף השנה הראשונה כבר לא יהיה לך כל כך הרבה כסף
) המקסימום שתוכל לעשות זה נופש בארץ..

הגרה182

New member

אני לא יודעת מה אתה מתכנן ללמוד, אבל אני בסוף שנה א'- יש לי מועדי ב' עד ספטמבר ועם כמה שהספקתי לעבוד במהלך השנה- נשארו שקל וחצי בחשבון (מתישהו השנה נכנסו לי 10,000 מהפקדון הצבאי שהשתחרר, זה הציל אותי מהמינוס), לפחות עד שבוע הבא שתכנס משכורת (ותרד הויזה), ואז אולי אגיע ל1000.
כן יש לי תוכנית חסכון, שממנה אשלם שכ"ל לשנה הבאה, אבל אין כסף לטיול.

אני טסתי לשבוע באירופה לפני תחילת הלימודים, אבל לא הייתי לבד וזו הייתה אחלה התאווררות לפני..
אז ממליצה לך לטוס לחודש-חודשיים עכשיו, כדי לנוח קצת לפני הלימודים, טיול ששווה לעשות לבד- אפילו תוכל להתחיל במרכז אמריקה ולהמשיך דרומה בפעם הבאה שיהיה לך זמן וכסף..

Puskas

New member
עשית סלט אחי..

יוון ומלטה זה משהו אחד ופראג זה משהו אחר..
תלוי איזה טיול אתה רוצה.. משהו שהוא יותר נופש של אלכוהול וסתלבט או ממש לראות עיר יפה, לשתות בירה בזול ולספוג תרבות..
תשקול הצטרפות לטיול מאורגן לשווייץ ואוסטריה, ככה גם לא תהיה לבד וגם לא תצטרך למצוא עם מי לטוס וגם תראה את הנופים הכי יפים של אירופה :)

למעלה