האם שילוב של לנטוס ולבמיר אפשרי?

האם שילוב של לנטוס ולבמיר אפשרי?

למיטב הבנתי (מקריאה ברשת לאחרונה), לנטוס נותן כ-24 שעות כיסוי ואילו לבמיר נותן כיסוי משתנה של בין 12 ל-24 שעות בתלוי לכמות שהוזרקה - ככול שהכמות קטנה יותר, כך גם קטן זמן האפקטיביות (כאשר מכמות מסוימת ומעלה זה די מקביל ללנטוס).
כמו כן קראתי ברשת דיעות סותרות לגבי שילוב אפשרי בין לנטוס ולבמיר. יש אנדו'ס בארה"ב שאמרו לפציינטים שאין בעיה לשלב, ואילו אחרים אמרו לא לשלב.
תיאורטית, ניתן לקבל גמישות טובה משילוב ביניהם (למי שאינו על משאבה כמובן).

מה אומרים חכמי הפורום בנושא?

החלפתי שם משתמש בגלל בעיה בתפוז...

את המידע ליקטתי מפורומים באנגלית של סוכרתיים מדווחים מהשטח, כולל מידע קצת יותר מדעי, אבל כעיקרון לא מדובר בלימוד מדוקדק של הנושא באופן מדעי\מחקרי. אתה צודק באומרך שזה לא מקצועי, אינני מתימר להיות מקצועי אלא פרגמטיסט.
אני עוד לא רץ לשלב בין שני האיסולינים. כרגע אני על זריקת לנטוס אחת ביום, ואני לא מרוצה מהעניין.
ביקשתי וקיבלתי גם לבימיר.
אני קודם אנסה לפצל לבימיר לשתי זריקות, כמו איריס, אבל מברר במקביל על שילוב בין אינסולינים שונים. על פניו זו גם יכולה להיות אופציה.
המידע בלינק ששלחת הוא תיאורטי, בעוד שהמידע שהוצאתי מהרשת הוא של בעלי ניסיון שמדווחים מהשטח.
אתה מזריק או שואב?

לשאלותך..

אני סוג 2 מעל 33 שנים, מזריק פעמיים ביום, קרוב ל-9 שנים, 70/30 (הישן והטוב).
לשאלתך לגבי פיצול ל-2 הזרקות. הגיוני להזריק לפחות 2/3 בבוקר ו- 1/3 בערב.

IrisPeleg

New member
לנטוס ולבמיר

גם לנטוס וגם לבמיר משפיעים 18-24 שעות.
נכון שבד"כ לנטוס משפיע יותר זמן אבל מכירה ושמעתי גם על כאלו שגם הלנטוס לא הספיק להם ל-24 שעות.

עם עושים עוד זריקה, למה לא לעשות עוד אחת של לבמיר כדי שתשלים.

אני עושה שתי זריקות של לבמיר: לפני השינה ובוקר.
זה נותן הרבה יותר גמישות

IrisPeleg

New member
זאת לא הייתה נוסחה אלא צורך

הייתי לוקחת רק בבוקר.

הבדיקות הראו שבערב זה בסדר אבל בוקר גבוה.
הרופאה הוסיפה לי 4 יחידות בערב.
אם אני לא טועיה זה לא היה מספיק והגדלתי ל-6.

מאז הוספתי עוד יחידות וגם החלפתי מספר פעמים בין בוקר ללילה בהתאם לצורך(מתי יותר, מתי פחות)
אגב, כמות האינסולין משפיע לא רק על משך הפעילות אלא גם על גובה הפיק.
מה הכוונה:
בטוחה שאתה יודעה שאחרי 6 שעות מתחילה פעילות שיא קטנה (אני מרגישה את העליה גם אחרי 3 שעות).
אם לוקחים יותר, זה חזק יותר.

לפיצול יש עוד יתרונות.

למה הסיבה לשלב לבמיר ולנטוס?

כדאי להתיעץ עם םהאנדוקרינולוג.

בהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
לא הבנתי מה המטרה בשילוב

אם זה כדי לגרום לכיסוי טוב יותר במהלך היממה, אז כדאי לפצל את אותו האינסולין, כמו למשל מה שאיריס עושה.
אם זה כדי לקחת את שניהם יחד, שהאחד "ייגמר" לפני השני - נראה לי שזה יגרום לחפיפה לרוב שעות הפעילות וישים אותך בסיכון להיפו.

כן, שהאחד ייגמר לפני השני

מטרת הלנטוס לתת כיסוי מלא של 24 שעות (ככה הוא עובד אצלי) במינון של כשמונים-תשעים אחוז, וכמות קטנה של לבימיר כדי שיכסה בין 12 ל-18 שעות את השאר.
דווקא מטרת הגמישות היא לאזן יותר. היום אני צריך לאכול לפני השינה כדי לא להיכנס להיפו בלילה... למה סתם להעלת את הגלוקוז בדם לפני השינה כדי להאכיל את האינסולין? עדיף שאז יהיה לי פחות מ-100% מהאינסולין הבזלי פעיל בגוף... ובשביל זה צריך גמישות של אינסולינים שלא פעילים 24 שעות.

IrisPeleg

New member
כיסוי

לנטוס אינו מבטיח כיסוי של 24 שעות.
שים לב לאיורים המצורפים על משך פעילות הלנטוס.

לא הצלחתי להבין האם אתה משתמש עכשיו בלנטוס ונקלעת לבעיות או אתה רוצה להתכונן לבעיות.

אני משתמש בלנטוס ולא מרוצה

הוא עובד אצלי 24 שעות, ולכן אינו מספק גמישות.

IrisPeleg

New member
לנטוס ולבמיר

כשעברתי מלנטוס ללבמיר התרגום היה אחד לאחר.
כמובן שאחרי המנה הנוספת זה היה יותר.
חשוב לעשות את זה עם אנדוקרינולוג.
יש להם ניסיון בתהליך

בהצלחה

למעלה