האם שימוש בניר אפייה בהכנת פשטידה מפריע להכנתה?

DANIAVNI

Well-known member
האם שימוש בניר אפייה בהכנת פשטידה מפריע להכנתה?

כלומר הנייר מפריע לתחתית ולצדדים להתגבש ולהתבשל כראוי ראיתי הרבה פשטידות ביוטיוב שהם משתמשים בתבנית אלומיניום חד פעמי בטוח שזה הכי טוב רק שזה לא בריא, אלומיניום. אני יכול בעיקרון לשים נייר אפייה אבל נראה לי שזה יפריע להכנה כפי שציינתי
 

TCHM

New member
תלוי במרקם התערובת...

אם התערובת מכילה הרבה נוזלים נייר אפיה לא יועיל ואפילו ימנע אפיה טובה, בתערובת יבשה יחסית לא תהיה בעיה בתנאי שיש צורך כמובן לשמן פעמיים, את התבנית ושוב את הנייר. ולענין ה"לא בריא"...לטעמי שטויות. תבדוק במה מכינים אוכל במסעדות ובתי מלון.
 

shlang

New member
זה שבמסעדות מכינים אוכל בתבניות אלומיניום חדפעמיות

זה עדיין לא אומר שזה בריא לדעתי, תבנית אלומיניום הינו מוצר שהאפייה בו מסכנת את הבריאות
 

TCHM

New member
אבל לא מפריע לך לאכול במסעדות או בבתי מלון, נכון?

 

shlang

New member
אבל מה הקשר, ציינתי שאלומיניום לא בריא על פי

מה שהשואל שאל , ועל זה עניתי, גם האוויר שאנו נושמים לא נקי - אז לא ננשום
 

TCHM

New member
כך אתה חושב, אני חושב אחרת, לא נפתח כאן שרשור מיותר

 

DANIAVNI

Well-known member
זה גם עניין של מינון

פעם ביובל אני יכול להרשות לעצמי את כל הזוועות שאפשר לדמיין ואז אני לא מעסיק את עצמי בשאלות בריאות - מה זה זוועות ? תחשוב על מזון רחוב, כולסטרול וסותמי עורקים, קלוריות וכו'. רק מסיגריות אני נמנע בגלל החשש שאחזור לעשן. על בסיס קבוע אני שומר על הבריאות כמה שאפשר.
 

מיכי 10

Member
יש לי כמה שאלות/תהיות, אבי.

קראתי במקומות נוספים על שימון של התבנית ושל נייר האפייה, והתפלאתי. עד עכשיו, חשבתי שכאשר אופים בתבניות טפלון, או על נייר אפייה, אין צורך לשמן כלל. וכך גם עשיתי. אני מנחשת ששימון נייר האפייה, נועד כנראה להוצאה קלה יותר של הפשטידה או העוגה מהתבנית. או כדי שהנייר לא יידבק אל העוגה/הפשטידה. אבל לשם מה לשמן גם את התבנית עצמה, אם מניחים מעליה נייר אפייה? האם כדי שהנייר לא יזוז בזמן שיוצקים מעליו את התערובת, או מדביקים אליו בצק פריך, למשל?
 

TCHM

New member
הסבר...

ראשית אין ציפוי טפלון אחד דומה למשנהו, לכל יצרן ציפוי טפלון באיכות שונה, מהטובים ביותר שהם עבים ואיכותיים עד לכלים זולים מאד והציפוי דק, נשחק ומתבלה במהירות. נכון הדבר גם לגבי ניירות אפיה. עובי, איכות חומר הבידוד וכו'. ציפוי טוב יפריד טוב יותר את העוגה/מאפה מהתבנית אבל גם לו יש מגבלות ובלייה, למניעת הסתברות של הדבקות משמנים את התבנית להפרדה בטוחה ובו זמנית גם "מדביקים" את הנייר לתבנית ומקבעים אותו, בנוסף משמנים את נייר האפיה לאבטחה כפולה, זאת למרות שכבת חומר הבידוד הדקה שעליו. יש היום חומרים שחוסכים לחלוטין את השימוש בנייר האפיה בתבניות מכל הסוגים, אם בתרסיסים מקצועיים או במריחה עם הפרדה מושלמת.
 

מיכי 10

Member
תודה על ההסברים, אבי.


בנייר אפייה אני אוהבת להשתמש בעיקר בטוסטר אובן (שמחליף אצלי לרוב את תנור האפייה), כי הנייר גם אסטטי, וגם קל יותר לנקות את התבניות לאחר השימוש בו.
 

michal@gal

Active member
מנהל
אני מכינה עם נייר אפייה

לא מפריע להכנה. אפשר לשים שכבה דקה של סולת על נייר האפייה, מתחת לפשטידה, בשביל לספוג עודפי נוזלים.
 
למעלה