האם שירים יכולים להשפיע?

neta g

New member
האם שירים יכולים להשפיע?

אפשר להגיע להסכמה שכולם גדולים, ביחד או לחוד. אבל למשל imagine חוץ מלהיות בערך השיר הכי מושמע בהיסטוריה, באמת הזיז למישהו? תנועות ההיפים נמוגו ואיתן המחאה. מישהו באמת חושב על המילים? זה השפיע בכלל? אנחנו עדיין נלחמים על אדמות, רכוש, דת. האם שירים באמת יכולים להשפיע כעל משהו חוץ מעל חשבון הבנק של אביב גפן שהעתיק ותרגם "עד שיהיה טוב עד שיהיה...."

Chocoholic

New member
לא יכול להשפיע על המונים

כך לפחות מראה ההיסטוריה. לא זכור לי שיר מסוים שגרף קהל מספיק גדול שיצור או יגרום למשהו משמעותי. ההיפים היו מזוהים בעיקר עם רוק פסיכדלי אבל היו המון להקות שניגנו פסיכדליה. בתוך הסיגנון הזה היו שירים שהיוו את תמצית הז'אנר וסימלו את פריצתו לעולם, כמו Eight Miles High , אבל מלבד התנגדות עזה מצד הורים קתוליים מודאגים להשמעת השיר ברדיו הוא לא גרם להקמת מפלגות שביצעו מהפיכות. שירי מחאה כיום (כמו בעבר) הם רק עוד דרך להביע צער/כעס/מחאה על כל מה שרע בעולם. מכאן ועד להביא לשינוים כפי שמתואר בחלק משירים אלה, נדרש שינוי מהותי בחשיבה של האדם, דבר שנראה מאוד רחוק מהיום לצערי.

neta g

New member
ובכל זאת...

עצם קיומם של פורומים כאלה, של להקה שהתפרקה בערך בזמן שאנשים פה התחילו לזחול, לא מעידה על כך שמשהו השפיע? משהו בכל עשה רושם מספיק חזק שגם אחרי יותר מ-20 למותו של נון, אנשים זוכרים, מושפעים ממנו, מדברים עליו, מרימים פורום שלם....

Chocoholic

New member
השיר המושמע ביותר ברדיו

You've Lost That Loving Feeling של צמד אמריקאי שאני בספק כמה כאן שמעו את שמם: The Righteous Brothers

אווו! זה שיר אדיר!

מחדיר בי תחושות נוסטלגיה חביבות! (הוא לקוח מפסקול סרט הילדות שלי "טופ גאן". ובו טום קרוז ה*שקסי*, מזמר אותו בפאב טייסים נידח, לקלי מקגיליס, אשר אותה ואת ליבה הוא מנסה לכבוש...) למה היום אין שירים רומנטים כאלה?!?!

כן. ולא. ../images/Emo11.gif

למען האמת, יש לציין ש-Imagine רחוק מלהיות השיר המושמע בהיסטוריה. אם אינני טועה, ברדיו האמריקאי השיר המושמע ביותר הוא Yesterday, והשיר הכי מושמע שאינו סינגל הוא Stairway to heaven. ואני מאמין ש-Imagine הזיז למישהו. להיפים. אני לא מאמין שהוא הזיז למישהו בדרג יותר גבוה, אבל לפעמים להזיז "רק" להמונים, יותר חשוב מלהזיז למנהיגים, כמו שקרה במלחמת ויטנאם (שאגב, בין השאר הושפעה מיוצרים אמריקאים). תנועות ההיפים אכן נמוגו, אבל אני חושב שהן די השיגו את מטרתן באותה תקופה. הן מיצו את עצמן, ולכן נמוגו. הן לא נמוגו כי הן נכנעו או משהו בדומה לכך. קשה לי להאמין ששיר אחד יכול באמת להפסיק תהליך שהתרחש במשך אלפי שנים, שאפשר לומר שדי טבוע בגנים של האדם. אבל הוא בהחלט יכול להשפיע על קבוצה מצומצמת.

למעלה