האם שכחו לטפל ורצים לנתח

קוקימן

New member
האם שכחו לטפל ורצים לנתח../images/Emo35.gif

שלום, חזרתי, ורציתי לשאול. יש לי הרגשה לא נוחה כאילו הרופאים היום רצים לנתח. כאילו, שיטות וידע של פעם הלכו לאיבוד. בזמנו לגבי, לא חשבו בכללעל ניתוח בגיל הינקות, למרות שהיתה הזנחה של מספר חודשים וטיפול פגום ע"י הבית חולים. מה דעתכם? זה לא מדעי, אבל הייתי רוצה לראות שרשור וריכוז מידע לפי הדוגמא הבאה. 1. אני בן 42, היה ק"פ קשה בשתי הרגליים, לא נותחתי כתינוק טופלתי ע"י פרופ' פריד, חשבו לנתח בגיל ההתבגרות, טוב שלא ניתחו, כי היום בריא. 2. מישהו שלמד איתי באוניברסיטה - בערך בגילי. לא ידועה לי חומרת הק"פ(אנחנו לא בקשר), נותח בגיל ההתבגרות, נגרם נזק כתוצאה מהניתוח: צליעה קלה ונזק נפשי חמור.

הינה ציטוט רלוונטי

"1. האם ניתוח "מרפא" ק"פ? ניתוח אינו "מרפא" ק"פ. הוא משפר את מראה הרגל אך מפחית את חוזק השרירים בכף הרגל וברגל, יוצר קשיחות בעשור השני והשלישי לחיים, אם לא לפני כן, ומגביל את התנועתיות של מפרקי כף הרגל. כך, לעיתים קרובות כף הרגל מתחילה לכאוב בגיל העמידה. ניתוח אינו מונע את חזרתו של העיוות במספר מקרים. למיטב ידיעתי לא פורסמו מחקרים העוקבים אחרי מצבם של אנשים שעשו ניתוחים והם בני יותר מ-16 שנים, ומכאן רופאים אורטופדיים אינם יודעים את תוצאות הניתוחים שביצעו. לעומת זאת, מנתחי כף רגל ועקב שטיפלו באנשים מבוגרים שמו לב כי לאלו שטופלו ע"י ניתוחים לתיקון הק"פ בילדותם יש כפות רגליים חלשות, קשיחות ולעיתים קרובות גם מאוד כואבות. 2. כמה זמן מטפלים בק"פ בשיטה זו? ק"פ טופל באמצעות מניפולציות, תחבושות, ברים וגיבוסים במשך מאות שנים. חיתוך גיד אכילס- טנוטומי- התחיל באמצע המאה ה-19, ניתוחי רצועות נרחבים נהיו אופנתיים ב-50 שנים האחרונות." לקוח מתוך מאמר "שאלות ותשובות..." לגבי שיטת פונזטי שתרגמתי- מצורף לינק למטה. את המקור תוכל לקרא באותו הקובץ. אחת הסיבות ששיטת פונזטי לא תפסה תאוצה מהר היא שהרבה רופאים לא רצו לוותר על הניתוחים - זה מכניס כסף. פונזטי טוען שאם עובדים לפי השיטה שלו (שזה לא קל), 6% נזקקים לניתוח להעברת הגיד. 5% נולדים כמקרים קשים שיש להם סיכוי גדול יותר מראש לניתוח. יש גם את הניתוחים שמסדרים את כל כף הרגל, אולי אורית יודעת על זה כי אני יודעת שבתל-השומר עושים או היו עושים אותם. כך שהמגמה בשנים האחרונות היא שוב להמנע מניתוחים. דרך אגב, לא זוכרת אם שאלתי- מתקיים מפגש פורום- תוכל לקרא עליו בלוח אירועים. נשמח לראותכם

לדעתי אם כבר אז ההפך

ניתוחים זה הרבה יותר. גם מכניס כסף וגם יוקרתי מ"סתם לגבס". ועובדה שהיום רופאים שפעם היו מנתחים עוברים לשיטת הגבסים. והניתוחון של גיד אכילס לא נקרא "ניתוח של ממש".

למעלה