האם שכרי נמוך ?

u50257ah5la

New member
יש לי תואר במדעי המחשב +
10 שנות ניסיון C/C++ בחברה גדולה
כרגע מרוויח בממוצע 34 ברוטו + RSU 50 שנתי

לפי מגוון טבלאות שכר אני מרוויח בטווח הניסיון שלי
(בממוצע יותר מ38), אבל ממה שאני שומע רוב המקומות
משלמים הרבה מעל 40 לשנות הניסיון שלי

האם השמועות על משכורות הרבה יותר גבוהות נכונות ?
האם כדאי לי לחפש מקום אחר ?

נערך לאחרונה ב:

u50257ah5la

New member
"רוב המקומות"?
כמה חברות אתה מכיר שצריכות מפתחי ++C עם 10 שנות ניסיון?
אני מתעסק עם עוד שפות\טכנולוגיות , אבל העיקר זה C/C++
במקום שאני עובד אני מוגדר כמפתח בכיר,אני חזק טכנית ומאוד מוערך על ידי המנהלים שלי

השאלה היא האם השכר שלי מתאים לשנות הניסיון או שאני מקבל שכר משמעותית יותר נמוך
מאשר מה שהייתי יכול לקבל ברוב החברות האחרות ?

האם הטבלאות שכר משקפות את המציאות?

BravoMan

Active member
בכנות, אני לא יודע אם טבלאות שכר משקפות את המציאות או לא, אבל אני יכול לומר לך דבר אחד:
עובדתית, לא תדע עד שלא תנסה.

תחפש, ותראה אלו הצעות תקבל.

הסיבה ששאלתי אותך כמה חברות אתה מכיר שצריכות מפתחי ++C, היא משום מדובר במומחיות שאומנם מוערכת, ויכולה להביא שכר גבוהה, אך גם מדובר במומחיות שהביקוש לה, במיוחד בארץ, נמוך, אפילו נמוך מאוד.
חלק גדול משוק התוכנה עוסק בפיתוח WEB או מובייל, ושם כמעת אין שימוש ב-++C.

אני מניח, שענקיות כמו Google מחזיקות משרות מומחים בשפה הזו, ואני מנחש שהן גם יכולות להרשות לשלם יותר ממה שאתה מקבל עכשיו, אם מדובר במועמד עם יכולות וניסיון איכותי, אך להתקבל למקום כזה בתפקיד כזה לא יהיה פשוט כלל וכלל.

vinney

Well-known member
אבל ממה שאני שומע רוב המקומות

משלמים לא ל"שנות נסיון". משלמים על נסיון, ידע, ויכולות, תוך התחשבות ביכולות לנהל משא ומתן וסיכון לארגון במקרה של עזיבה. וזה עוד לפני הרושם שיצרת בראיונות והיכולת של הארגון למצוא מועמדים נוספים חוץ ממך.

כמו שאתה רואה - זה הרבה שיקולים, שחלקם בכלל לא תלויים בך ויכולים גם להשתנות לאורך זמן או מארגון לארגון. מה אתה עושה עם זה? תחליט בעצמך. רוצה לחפש מקום אחר ולקוות לעוד אלפיים שקל בברוטו - בהצלחה. האם זה שווה לך לעבור מקום עבודה בשביל כזאת העלאה? החלטה שלך.

u50257ah5la

New member
משלמים לא ל"שנות נסיון". משלמים על נסיון, ידע, ויכולות, תוך התחשבות ביכולות לנהל משא ומתן וסיכון לארגון במקרה של עזיבה. וזה עוד לפני הרושם שיצרת בראיונות והיכולת של הארגון למצוא מועמדים נוספים חוץ ממך.

כמו שאתה רואה - זה הרבה שיקולים, שחלקם בכלל לא תלויים בך ויכולים גם להשתנות לאורך זמן או מארגון לארגון. מה אתה עושה עם זה? תחליט בעצמך. רוצה לחפש מקום אחר ולקוות לעוד אלפיים שקל בברוטו - בהצלחה. האם זה שווה לך לעבור מקום עבודה בשביל כזאת העלאה? החלטה שלך.

לא הייתי עובר בשביל עוד אלפיים שקל, אני מנסה להבין האם המצב שלי סביר או שאני מתוגמל משמעותית מתחת לשכר המקביל בחברות אחרות

vinney

Well-known member
הדרך היחידה לדעת כמה חברות אחרות מוכנות לשלם לך היא ללכת ולקבל מהן הצעה. כמה הן משלמות למישהו אחר לא בדיוק מעיד על הפוטנציאל האישי שלך.

ai27

Well-known member
יש לי תואר במדעי המחשב +

האם כדאי לי לחפש מקום אחר ?
הברוטו פלוס מניות יוצא 38
אבל מבחינת מס זה קצת יותר.

חברות מסויימות מאוד מחלקות משכורות הרבה יותר גבוהות מהממוצע, עם ציפיות, לחץ ושחיקה בהתאם.
אם זה מתאים לך, תבקש להתראיין שם.

d70

Well-known member
יש לי תואר במדעי המחשב +

האם כדאי לי לחפש מקום אחר ? רגב

אני מסכים לגבי מה שנאמר לגבי חברות הענק. עם השכר הגבוה באות החובות והצפיות. אתה צריך להיות תחרותי כדי להתקבל אבל צריך להמשיך להיות גם אחרי שהתקבלת, ייתכן שתאלץ לעשות יותר שעות, אופציה ליפול על משימות משמימות שלא מקדמות אותך בכלום, תחרותיות/פוליטיקה אירגונית ועוד. כלוב זהב קלאסי.

אני מעדיף למכור חלק מהברוטו שלי עבור נוחות אישית כמו גישה תחבורתית, גמישות בעבודה מהבית תחום מעניין וכו.

קח בחשבון שה"שמועות" רצות לשני הכיוונים ויש הרבה חברות פחות נוצצות שמעסיקות מתכנתי C/C++. וכמו שיש כאלה שמקבלים יותר ממך יש חברות שישלמו פחות.
יש איזו שהיא חלוקה לא כתובה לסגמנטים שבכל סגמנט רמות שכר שונות, לדוגמא חברות הענק האמריקאיות, חברות צ'יפים, ,AI ביג דאטה, סחר בורסה אוטומטי ,חברות מוצרי אלקטרוניקה, חברות לציוד צבאי ועוד.

בהנחה שמרוצים ממך ומצב החברה טוב, יהיה יותר פשוט לבקש לבדוק השוואת תנאים עם מה שרשום בטבלאות, ואז לחשוב מה עושים הלאה.
אגב, שם לב שאם משקללים את ה RSU שלך מקבלים 38~ לחודש כך שיכול להיות שאתה כבר מתוגמל בהתאם לטבלאות.

קלייטון.ש

Well-known member
שכר הוא לא נגזרת נוסחתית מתואר, שנות ניסיון או שליטה בשפה מסויימת.
אני מכיר מתכנת C++ שמשכורתו האחרונה לפני שפוטר עמדה על 83 אלף ש"ח ברוטו.
מתכנת C++ אחר שאני מכיר מרויח 15 אלף ברוטו. שניהם עם ניסיון מעבר ל-10 שנים אבל המשכורת לא של זה ולא של זה קשורה לשנות הניסיון שלהם. היא קשורה לחשיבות שלהם לארגון. הראשון היה מאד חשוב, השני לא במיוחד חשוב.
יש שמועות על מתכנתים שמרויחים הרבה מעל הממוצע, אז מה? יש גם מתכנתים שמרויחים מיליונים כי המיזם בו השתתפו מאד הצליח. זה אפילו לא צריך להיות קשור לכישרון האישי שלהם או לידע שלהם או אפילו לתרומה האמיתית שלהם למיזם. זה קשור למזל שלהם להיות במקום הנכון.
ראיתי תלושי שכר של בחורה צעירה, בת 28, שעוסקת במכירות מוצרי קוסמטיקה, וכל חודש הברוטו בין 80K ל-100K. בלי תואר משום סוג, ועם אפס ניסיון בתכנות. היא מייצרת הכנסות עתק מעמלות מכירה. למה שלא נקנא בה?

אני לא אכנס לגישה לפיה אתה מודד את מקום העבודה שלך רק לפי השכר. זו בחירה שלך להסתכל ככה על הקריירה שלך. אבל אם אתה רוצה לחפש, שום דבר לא עומד בדרכך. חפש, אולי תמצא ואז תוכל לעבור לשם. אבל תזכור שתמיד תשמע על מישהו שמרויח יותר ממך, וזה גם יהיה נכון. אפילו האדם העשיר בעולם לא יכול להיות רגוע שהוא אכן הכי עשיר.

u50257ah5la

New member
שכר הוא לא נגזרת נוסחתית מתואר, שנות ניסיון או שליטה בשפה מסויימת.
אני מכיר מתכנת C++ שמשכורתו האחרונה לפני שפוטר עמדה על 83 אלף ש"ח ברוטו.
מתכנת C++ אחר שאני מכיר מרויח 15 אלף ברוטו. שניהם עם ניסיון מעבר ל-10 שנים אבל המשכורת לא של זה ולא של זה קשורה לשנות הניסיון שלהם. היא קשורה לחשיבות שלהם לארגון. הראשון היה מאד חשוב, השני לא במיוחד חשוב.
יש שמועות על מתכנתים שמרויחים הרבה מעל הממוצע, אז מה? יש גם מתכנתים שמרויחים מיליונים כי המיזם בו השתתפו מאד הצליח. זה אפילו לא צריך להיות קשור לכישרון האישי שלהם או לידע שלהם או אפילו לתרומה האמיתית שלהם למיזם. זה קשור למזל שלהם להיות במקום הנכון.
ראיתי תלושי שכר של בחורה צעירה, בת 28, שעוסקת במכירות מוצרי קוסמטיקה, וכל חודש הברוטו בין 80K ל-100K. בלי תואר משום סוג, ועם אפס ניסיון בתכנות. היא מייצרת הכנסות עתק מעמלות מכירה. למה שלא נקנא בה?

אני לא אכנס לגישה לפיה אתה מודד את מקום העבודה שלך רק לפי השכר. זו בחירה שלך להסתכל ככה על הקריירה שלך. אבל אם אתה רוצה לחפש, שום דבר לא עומד בדרכך. חפש, אולי תמצא ואז תוכל לעבור לשם. אבל תזכור שתמיד תשמע על מישהו שמרויח יותר ממך, וזה גם יהיה נכון. אפילו האדם העשיר בעולם לא יכול להיות רגוע שהוא אכן הכי עשיר.

אני לא מודד את מקום העבודה שלי לפי השכר בגלל זה גם לא חיפשתי מקום אחר
אבל קיבלתי את הרושם שהיום כל אחד שמחפש עבודה בפיתוח, גם אם אין לו המון שנות ניסיון
פשוט מקבל הצעות שכר גבוהות (הייתה כתבה לפני כמה חודשים שדיברה על זה שאחרי שנתיים כבר מקבלים 30 אלף)
מהסיבה שאלו רמות השכר היום

אני יודע שתמיד יש כאלו שירוויחו יותר, השאלה היא האם המצב שלי סביר או שלא (שהרי ידוע שלרוב שיפור משמעותי בשכר
נוצר כאשר עוברים בין מקומות, ואני לא עברתי)

u50257ah5la

New member
לא יודע אלו כתבות אתה קורא, אבל אני מכיר כמה וכמה מתכנתים, עם ניסיון של יותר משנתיים, והשכר שלהם אפילו לא מתקרב ל-30.

זו לדוגמא

choo

Active member
אם אתה מחפש למקסם שכר - חרוש על הכנה לראיונות עבודה בחודשיים-שלושה הקרובים עם ספרים כמו cracking the codeing interview, ואז שלח קורות חיים לגוגל, פייסבוק, אפל, אמאזון, מיקרוסופט (יש אולי עוד 2-3 חברות דומות בארץ, לא יודע) ונסה להתקבל לשם. אם תתקבל, ייתכן שתראה עלייה של 20-50% בסכום השנתי. קח בחשבון שהתחרות להתקבל לשם גדולה (לכן עניין ההכנה המאסיבית מראש), והתחרותיות בעבודה גדולה (כלומר זו לא רק השקעה של זמן כדי להגיע לשם, אלא גם כדי להישאר שם לאורך זמן, ובעיקר - לקבל עוד מענקי מניות מעבר למענק הראשוני).

במרבית החברות האחרות הארץ, אם יהיה שינוי - הוא יהיה שולי.

לגבי סטארטאפים - תקבל שם משכורת דומה, ללא RSU, ועם אופציות, שייתכן מאוד שלא תהינה שוות כלום, אבל ייתכן (אם יתמזל מזלך להגיע ל"חברות הנכונות" - ויש באזור 50-60 כאלו בארץ) שתהינה שוות הרבה כסף.

מה שכן - רצוי שתשתחרר מההגדרה העצמית שלך בתור "מתכנת ++C/C" - כי אתה (בתקווה) הרבה יותר ורסאטילי מזה.

למעלה