האם שכר סביר

סלבה76

New member
שלום לכולם, אני עובד בחברת הייטק ביטחונית, מתכנת java, הניסיון כבר 7 שנים.
אני יודע ששוק עכשיו מאוד חם והמשכורות קפצו עד השמיים.
מתלבט אם צריך להתחיל חיפוש?
השכר שלי כרגע .27.5k, זה נראה לי כבר די נמוך. מצד שני יש לי ביטחון תעסוקתי, חברה יציבה, ועבודה שמונה עד חמש, לפעמים בטח יש לחץ.
מצד אחד אני מבין שאני אקבל שכר יותר גבוה בחוץ,
מצד שני אני מפחד להפסיד יציבות וביטחון תעסוקתי.
זה נראה כאילו יש בועה בחוץ.

BravoMan

Active member
למה זה נראה לך נמוך?

אין ספק שיש בחוץ מפתחים שמרוויחים יותר ממך, אבל יש גם לא מעט שמרוויחים פחות, ויש אנשים עם וותק דומה לשלך שמרוויחים הרבה פחות.
כפי שהתעשייה בנויה, הדרך היחידה שלך לברר אם באמת אתה יכול להרוויח יותר, וכמה יותר, היא לנסות לחפש עבודה, ולראות אם מישהו ירצה לקחת אותך תמורת שכר גבוהה יותר.

שים לב גם, שבדרגות שכר כאלה צריך הבדל משמעותי בברוטו, אחרת לא תשים לב בכלל בנטו...

סלבה76

New member
למה זה נראה לך נמוך?

אין ספק שיש בחוץ מפתחים שמרוויחים יותר ממך, אבל יש גם לא מעט שמרוויחים פחות, ויש אנשים עם וותק דומה לשלך שמרוויחים הרבה פחות.
כפי שהתעשייה בנויה, הדרך היחידה שלך לברר אם באמת אתה יכול להרוויח יותר, וכמה יותר, היא לנסות לחפש עבודה, ולראות אם מישהו ירצה לקחת אותך תמורת שכר גבוהה יותר.

שים לב גם, שבדרגות שכר כאלה צריך הבדל משמעותי בברוטו, אחרת לא תשים לב בכלל בנטו...
כי אני שומע מסביב,כותבים אומרים שמקבלים 35-40 בחוץ

BravoMan

Active member
הדשה של השכן תמיד ירוק יותר.

כמו שאמרתי - זה שיש מישהו שמקבל 35-40 לא אומר שאתה תוכל לקבל 35-40, אבל עד שלא תנסה לא תדע...

d70

Well-known member
כי אני שומע מסביב, כותבים אומרים שמקבלים 35-40 בחוץ
יש הטיה מובנית ששומעים רק את אלה שמרוויחים הרבה. מי שמרוויח 20-25 לא רץ לספר לספר לחבר'ה.

לפי מה שרשום פה נראה שאתה משתכר בהתאם:

גם תנאים ושעות עבודה זה חלק מהדיל. האם את מוכן לקבל 35-40 ולעבוד באינטנסיביות עד מאוחר על חשבון זמן משפחה?

אם רק השכר זה מה שמפריע לך במקום הנוכחי- אולי תנסה לבקש העלאה?

Nuke1985

Active member
השכר שלי כרגע .27.5k, זה נראה לי כבר די נמוך. מצד שני יש לי ביטחון תעסוקתי, חברה יציבה, ועבודה שמונה עד חמש, לפעמים בטח יש לחץ.

למה אתה מתכוון בזה ש"לפעמים בטח יש לחץ" ?, אצלך יש לחץ? כדאי גם לקחת בחשבון את שעות העבודה (נניח כמה שעות נוספות בממוצע אתה עושה בחודש, עשר? עשרים? ), זמן שווה לכסף ואתה ייכול להכניס כסף באמצעות הכנסה צדדית (שיעורים פרטיים או איזה אתר או אפליקציה שאתה מקים). אולי גם לפתח כישורים שיעזרו לך אם תצטרך לחפש עבודה (כי יש גבול לכמה ביטחון תעסוקתי מעסיק ייכול לתת, אפילו במגזר הציבורי מפטרים).

קח גם בחשבון שבכלכלה יש קשר בין תשואה לסיכון, אינטל נחשבת חברה שמשלמת טוב אבל שמעתי שיש אנשים שפוטרו ממנה וכבר כמה שנים מובטלים (אולי בגלל שבחברה גדולה אתה ייכול להיתקע בנישה מאוד ספציפית ).

user32

Well-known member
מנהל
בבחירת מקום עבודה יש מגוון שיקולים.
אבל לעניין הכספי עצמו: בהנחה שאתה מקצועי בתחומך, לא אמורה להיות בעיה למצוא עבודה בשכר של 30+.

choo

Active member
לך להתראיין על אש נמוכה, ואם תמצא מקום עבודה שגם נותן לך הצעת עבודה, גם מוכן לשלם לך משמעותית יותר, וגם מספק עניין מקצועי טוב ונסיון רלוונטי לעתיד, וגם לא טוחן עובדים - תוכל לעבור. אם לא תמצא מקום כזה, תוכל להפסיק לחפש אחרי 2-3 חודשים ולהרגיש יותר טוב עם המקום הנוכחי.

למעלה