האם שלום לאנשי הפורום בבלגיה?

האם שלום לאנשי הפורום בבלגיה?

אתם יכולים לספר לנו משהוא על האוירה בבלגיה כרגע?

ואולי אתם לא בבלגיה ויש לכם מה לספר בנושא הטרור?

een ogenblik

New member
חוץ ממני יש עוד מישהו מבלגיה?

אף פעם לא הייתי טובה בלספר "מה האווירה ב....". לא סתם הציטוט החביב עלי היה:
"רק על עצמי לספר ידעתי,
צר עולמי כעולם נמלה"
כמי שלא מסתובבת באזורים סואנים, אין לי מושג על אווירה קולקטיבית, ואילו לכתבות הצבע בטלויזיה איני מאמינה. (הראו אנשים עומדים אחר הצהריים בלאדוזהפליין בלובן, מחזיקים בנרות וורדים לבנים, מאזינים לדנדון פעמוני מגדל הספריה האונברסיטאית. אז אני מאמינה שדינדון הפעמונים התרחש, אך כאוס ואני היינו בעיר באתון שעות פחות או יותר, ולא נראו שום אנשים עם נרות ופרחים. אני תוהה במה צוות הטלויזיה שיחד את המצולמים לעצור מעיסוקיהם.)
האיש נאלץ לדחות את החזרה מליטא ביום.
כאוס ואני ביטלנו חידוש דרכון עבורה בקונסוליה הישראלית בבריסל.
בביה"ס ביטלו צעדת ילדים היום שרשומה בלוח השנה למן יום הלימודים הראשון.
זהו, פחות או יותר.

נשמע שלמרות שהחיים שינו את מסלולם אתמול, את בסדר

een ogenblik

New member
אמממ, "החיים שינו את מסלולם" קצת דרמטי, לא?

מי שנפגע מהפיגוע - מסלול חייו השתנה.
מי שהיה קרוב לארוע ועלול היה להפגע - מסלול חייו השתנה.
אנשים כמונו, שחיים באותה מדינה אך ללא שום קשר לארוע, מסלולנו לא זז ממש.

כשכתבתי שינו מסלולם התכונתי

לעיכוב בטיסה של בן זוגך ולשינוי תוכניות לנסוע לקונסוליה בבריסל.
בהחלט שינוי קטן במסלול החיים לעומת מי שנפגע בפיגוע כמובן

een ogenblik

New member
אלו שינויים הקורים מהמון סיבות בהמון מקרים

אני יכולה לחשוב על מקרים אחרים בו חיינו עברו טלטלות רציניות יותר כשבחדשות לא הופיע דבר, ואני משוכנעת שלכל מי שהיגר יש סיפורים שכאלו לחלוק.
הפיגוע בבריסל, כפיגוע, לא השפיע עלינו ממשית ו/או אישית.
קצת כמו ארועים הקורים בישראל, ומייד כל הבלגים מתחילים לשאול שאלות מודאגות על המשפחה בישראל, מבלי להבין שבעצם זה לא ממש רלוונטי למי שגר בעיר אחרת.

אני מאמינה שאם זה יומי האחרון, הוא יגיע צורה כזאת או אחרת,

ועדין...

אין טיסות ישירות מסקוטלנד לישראל, ולכן אני צריכה לטוס לאחת מבירות אירופה ומשם לישראל. חשבתי שזאת הזדמנות מעולה להשאר באחת הבירות יומיים בדרך לשם או בדרך חזרה ולטייל קצת עם בוני. בגלל מצב הטרור באירופה, החלטתי שזה לא יהיה הכי חכם וכדאי לחכות עוד קצת. אתמול מאוד שמחתי על ההחלטה הזאת.

אני אחת שממשיכה את החיים, לא היסטרית או פחדנית מידי, אבל גם לא לוקחת סיכונים. לא אומרת שאירופה מסוכנת, אבל מעדיפה לא להיות במרכזי תיירות בזמן הקרוב

forglemmigej

New member
לא מומחית לטרור אלא רק לטרטור

לדעתי כל מה שקורה היום מגיע מעוני תרבותי , זה לא רק בפעולת מתאבדים אלא באופן כללי בין בני אדם, בין גבר מכה לאשה מוכה, בין מנהל מפעל לבין מועסקים מנוצלים , בין ראש ממשלה (אהמ) לבין אזרחים שמקבלים הכל בפאסיב ואיפה האגרסיב.
אנחנו חיים בחברה שמקדשת את האנידיוידואליות , אדם לאדם זאב, לאף אחד לא אכפת ממה שקורה בקיר ממול אז לכן הטרור/עוני התרבותי הזה ממשיך, באירופה במיוחד ,הפוליטיקלי קורקטנס היא מעין דת מקודשת שאסור לגעת בה, אסור לעצור מישהו על סמך איך שהוא נראה או לפי השפה שהוא מדבר כי זה נשמע גזעני , אסור להגיד על שכונה מסוימת שהיא גטו כי זה גזעני אז אומרים חברה מקבילה וזו מלה מכובסת, בכל מקום שיש התנגשות של תרבויות יש התפוצצויות, אני גם לא מבינה את הקטע הזה לכבוש עוד שטח אדמה במה זה בדיוק יעשיר את הכובש (דאעש במקרה שלנו) היום אפשר בבנין קטן לייצר איזה מוצר היי טייק ולהעשיר את כל המדינה איתו לפני שעושים אקזיט כמובן, ידע אנושי הוא עדיף פי מאה מאשר עוד מטר של אדמה. אבל מה שהכי עצוב הוא שאלו שמקדשים את הטרור ממשיכים עם העליבות שלהם על אף שלפחות חיצונית הגיעו למקום שאפשר לתת בו אמון

אחת האמהות מהגן הייתה שם ולא היה לה איך לחזור...

אני אפילו לא ידעתי על זה (האבא לא אמר כלום) ובלי קשר שלחתי לה תמונה של הילד בתחפושת במייל ופתאום גיליתי שהיא על טיסה חזרה לפה אחרי שנתקעה. ממש מפחיד...
&nbsp
אני האמת מורידה פרופיל, ההורים והמנהלת של הגן מאוד לוחצים שנוציא את הילדים החוצה, למשל אתמול רצו שנוציא לתהלוכה ונשיר שירים בעברית. מאוד הרגיש לי לא בטוח ולא אחראי והצלחתי להוריד אותם מזה. מפחיד מידי לטעמי, זה לא הזמן לקחת סיכונים כאלה...

למעלה