האם שמאליים סורגים אחרת?

עלמה7

New member
האם שמאליים סורגים אחרת?

אני מנסה ללמד חברה שמאלית לסרוג במסרגה אחת, ועד כה לימדתי אותה רק עיניים. עד כאן אין בעיה. הבעיה מתחילה בסריגת חצי עמוד: אני מנסה לסרוג בדיוק כמו שאני סורגת כשהחוט מלופף על אצבע שמאל, והמסרגה מוחזקת ביד ימין - אבל ההיפך, וזה יוצא לי משונה. זה לא נראה כמו חצאי עמודים. אז אני תוהה - האם שמאליים אמורים לשנות משהו באופן הסריגה שלהם? ללפף את החוט על המסרגה מכיוון אחר? להכנס לעיניים מכיוון אחר? אשמח לתשובה או לקישורים בנושא.

עלמה7

New member
המון המון תודה.

אפילו לא ידעתי מה לחפש... אני אנסה אותם (בשבוע הבא עוד שיעור).

פתרון לשמאלניות

לעלמה שלום . את יכולה ללמד את החברה שלך כשאת והיא ישבות מול הראי. בהצלחה

עלמה7

New member
תודה, חשבנו על זה.

אבל כשסרגתי ביד שמאל, היה נראה לי שהחצאי עמודים לא יוצאים אותו הדבר, כמו שאני סורגת ביד ימין, אז אני אנסה את הקישורים הנ"ל.

deah

New member
אני שמאלית ובאמת נראה לי שהעמודים

שונים, למי זה מפריע?דווקא יוצא נחמד אחרי שנים גיליתי שאני מסובבת את החוט על המסרגה בדיוק הפוך ממה שצריך אבל לא מסוגלת לשנות את ההרגל

עלמה7

New member
כן, נראה לי שזו הסיבה

(הסיבוב של החוט, כלומר). טוב, אני אתאמן בסריגה שמאלית, ואראה מה יוצא. תודה בכל אופן.

הזקנים

New member
קלרה יש אחת

שבת שלום אני מכירה קלרה אחת מקסימה נחמדה שפעם היו לה הרבה מאוד צמר ואת גם מכירה אותי מתגעגעת אליך אם זו את לא יכולתי לבוא השנה הייתי מאוד עסוקה

את יכולה לנסות לסרוג בימין אבל הפוך

יהיה לך הרבה יותר קל לשלוט במסרגה ביד שאת מורגלת בה אפילו אם תעבדי הפוך. אני הצלחתי רק ככה ללמד שמאליים. הנסיון לעבוד ביד הלא נכונה רק מבלבל וגורם לך להרגיש שאת לא בטוחה במה שאת עושה

tzviya

New member
אני שמאלית

ואני עושה את הכל כמו ימניים, רק שהכיוון שלי הוא משמאל לימין. כשאימי לימדה אותי לסרוג בגיל שבע, היא ישבה מולי וזה עבד יופי. כשאני מלמדת ימניים (או בד"כ ימניות...) אני יושבת מול התלמידה. אין צורך לסרבל את הלימוד בישיבה מול מראה ובטח לא לנסות לסרוג ביד השניה כי זה אף פעם לא יצליח.

יטבת

New member
זה לא אחרת

זה בדיוק הפוך. קצת קשה בהתחלה להתרגל לכיוונים. אבל בסך הכל זו לא בעיה. אני סורגת לשני הכיוונים בלי בעיה להחליף בין צד לצד דרך אגב, זה טוב גם לתרגול המוח לעשות פעולות (לדוגמא: סריגה, טאטוא הבית, אכילה וכו') בשתי הידיים

למעלה