האם שממית מנומרת מתאימה כמתנה לילד בן 11?

האם שממית מנומרת מתאימה כמתנה לילד בן 11?

אני מחפשת לרכוש זוחל מחמד לילד בן 11,חובב זוחלים מושבע אשר הוריו אוסרים עליו לגדל נחש. מקריאה בפורום הבנתי כי שממית מנומרת קלה יחסית לגידול אפילו לילד בגילו. אשמח אם תציעו רעיונות נוספים למתנה. תודה

TAINTED SAINT

New member
עקרונית כן.

כל זמן שהוא מספיק אחראי לטפל בה ולספק לה את כל מה שהיא צריכה,מחרקי האכלה ועד לויטמינים וסידן. זוחלים אחרים+ציוד מתאים יעלו הרבה יותר מאשר שממית מנומרת+ציוד והטיפול בהם עשוי להיות מורכב יותר. עצתי לך לבדוק מחירים אצל מגדלים [ישנם כאלו גם כאן בפורום] לפני שתרכשי מחנות,ההבדל במחירה של שממית מנומרת ממגדל יכול להיות זול עד כדי מחצית המחיר ממחירה בחנות. בהצלחה ושיתחדש.

Bageera

New member
מגדלים מול חנויות

לשאלתך: 1. כן, שממית מנומרת יכולה להיות חיה מעולה לילד בן 11 שרוצה להכנס לתחום הזוחלים. 2. אני חושב שלמען שלום בית עם אמו של הילד, כדאי שתבררי שהיא מוכנה לצרצרים ותולעי קמח בבית. 3. אני לא מסכים בצורה גורפת על ההמלצה על מגדל ולא על חנות אלא מעדיף להמליץ לקנות ממישהוא אמין ומומלץ. יש לי לקוח שקנה 2 מנומרות ממגדלת והן בילתי מפותחות, קטנות בצורה יוצאת דופן ובכלל, נראות כמו ריבוי של הורים שלא אמורים להיות ברביה. יש לי לקוח נוסף שקנה ממגדל זוג בוגר "בן שנתיים" שבדיעבד מסתבר שזה זוג שעבד 8 שנים ברביה אינטנסיבית ופשוט נמכרו שניה לפני שהם מתפגרים מתשישות. מה שאני בעצם בא להגיד, יש מקורות טובים אצל מגדלים וגם אצל חנויות, מצד שני יש נוכלים בחנויות חיות וגם מבין המגדלים. בקשר למחיר, מספיק שחנות תיתן 10% הנחה על קניית שממית+ציוד וכבר השממית זולה בצורה משמעותית מהמחיר אצל מגדל. מהיכן את בארץ?

naja

New member
ייתכן ולא ניתן להכליל, אבל.....

אני יכול לומר לך בוודאות שמצב הזוחלים שראיתי באוספים של מגדלים פרטיים היה בממוצע הרבה יותר טוב מאשר בחנויות. זה נכון שישנם יוצאים מין הכלל לשני הצדדים, אבל אני בהחלט הייתי בוחר לגשת דבר ראשון למגדל. הבעיה הגדולה אצל מי שחדש בתחום(ןלפעמים גם לותיקים) היא חוסר היכולת לדעת מיהו באמת מגדל שמוכר חיות מהאוסף שלו ומיהו סוחר שמוכר חיות יד שניה או בעל חנות שלא טורח להבהיר זאת כשהוא מציע את "מרכולתו" בלוחות השונים וע"ג פורומים. אם ניקח לדוגמא את "יד 2" שזהו להערכתי האתר הכי פעיל בנושא מכירות זוחלים ברשת- במבט מהיר ניתן לקבוע שמרבית מהמודעות שם שייכות לחנויות ולסוחרים למרות שלקונה התמים, במיוחד אם הוא חדש בנושא, אני מעריך שמרבית ההודעות כשייכות למגדלים.

תודותי לעונים ../images/Emo140.gif

ממש תענוג לקרא תשובות מפורטות ומנומקות-נראה לי שכדאי שאחפש אצל המגדלים תחילה. באיחולי יום נהדר ושנה נהדרת לכולם.

למעלה