ברעננה-ספרייה עירונית ולא ספרייה ציבורית
הספרייה ברעננה עדיין גובה תשלום עבור השאלת ספרים שרון יונתן 05.02.2008 על פי התיקון לחוק הספריות, שנכנס לתוקפו החל מחודש ינואר, לא ייגבה תשלום עבור השאלת ספרים. בספרייה ב''יד לבנים'' ממשיכים לגבות תשלום מהתושבים הורים לילדים ברעננה טוענים כי הספרייה העירונית בבית יד לבנים גובה עדיין תשלום עבור השאלת ספרים, וזאת בניגוד לתיקון לחוק הספריות שנכנס לתוקפו החל מראשית חודש ינואר. על פי התיקון לחוק, כל אזרח רשאי להירשם כמנוי בספרייה ציבורית או בספריה במתנ''ס ולהשאיל ספרים לפי רצונו ללא כל תשלום נלווה. הספרייה יכולה לקנוס רק על איחור בהחזרת הספרים, אבל לא לגבות עבור דמי המנוי. מתברר כי תושבים רבים עדיין אינם מודעים לתיקון החדש. עוד מתברר כי הספרייה העירונית בבית יד לבנים אינה החלה עם ישום החוק. תושבת שפנתה לספרייה הופתעה לגלות כי השינוי לא חל בספרייה זו. ''אמרו לי בספריה שהשינוי הזה לא חל עליהם בגלל שמדובר בספרייה עירונית ולא בספרייה ציבורית'', אמרה תושבת העיר והוסיפה: ''אני לא ממש מבינה מה ההבדל באבחנה, אבל טענו שם שהספרייה לא נכללת בהסדר הזה כי הם לא מקבלים תקציב מהמדינה. לדעתי, זה לא צריך לעניין את התושבים אם זה עירוני או ציבורי. יש תיקון לחוק והעירייה צריכה ליישם אותו. ממה שאני יודעת, התיקון לחוק חל כבר בערים השכנות כמו כפר סבא, הוד השרון והרצליה. אם זה כך, לא מובן מדוע ברעננה ממשיכים לגבות מהציבור עבור השאלת ספריה בספריה העירונית''. מהעירייה נמסר: ''חוק הספריות הציבוריות חל על ספרייה ציבורית כהגדרתה בחוק – ספרייה שהוקמה או הוכרה כציבורית על פי צו של שר החינוך שפורסם ברשומות. שר החינוך פרסם בצו רשימה של ספריות שהוכרו כציבוריות והספרייה של עיריית רעננה אינה כלולה ברשימה זו ולפיכך החוק אינו חל עליה. הספרייה העירונית ברעננה לא הוקמה מכוח החוק. הספרייה נוסדה בימיה כמושבה צעירה על ידי ראשוני מתיישביה. דמי המנוי הנגבים בספרייה העירונית הם מהנמוכים בארץ ונעים בין 140-35 ש' לשנה למבוגר. זאת לצד הנחות בתשלום הניתנות לסטודנטים ולקבוצות אחרות באוכלוסיה''.
http://www.local.co.il/raanana/5754/articles.htm