האם שעועית ירוקה היא מקור טוב לחלבונים ?

האם שעועית ירוקה היא מקור טוב לחלבונים ?

הבנתי שגרגרי חומוס שמוסיפים לאורז הם טובים כמקור לחלבונים למי שלא אוכל בשר כמוני. האם אותו הדבר גם לגבי שעועית ירוקה קפואה של סנפרוסט. הוספה שלה לאורז או לקוסקוס נניח תהיה נכונה תזונתית ?
 

taliF454

New member
ואני רוצה לחשאול באותו נושא:

האם ירקות קפואים שקונים בסופר עברו בישול לפני ההקפאה? באופן כללי-האם הערך התזונתי שלהם נמוך מזה של אותו ירק שנקנה טרי בעונה ובושל (למשל- תירס בקלחים שלמים,אפונה בתרמילים) או שההקפאה משמרת את הערכים? אני שואלת את זה כי חברה הפסיקה לקנות ירקות קפואים מתוך טענה שזה "ג'נק" ובנוסף תזונאית שהלכתי אליה התיחסה לאפונה קפואה (שאני משתמשת בה המון,במיוחד בחורף) כ"פחמימה" ולא כירק או כמקור לחלבון (ואני חושבת שזו גישה מקובלת כי עוד מישהי הזכירה את העניין הזה כאן?)
 

C H 4

New member
לא סגורה על עניין האפונה

אבל זה טעים, אז שהתזונאית תלך לחפש מישהו אחר להציק לו. ירקות קפואים לא עוברים בישול (אלא אם כן זו ארוחת אינסטנט מוכנה). בארה"ב, אם הבחירה היא בין ירקות קפואים לירקות טריים שאפשר למצוא בסופר, תמיד עדיפים הקפואים כי הם טריים יותר (המפעלים נמצאים קרוב לשדות והירקות נארזים ועוברים הקפאה קרוב לזמן הקטיף) וגם זולים יותר. בארץ אני לא יודעת איך עובד העסק של ירקות קפואים ולא יודעת מה נחשב יותר. כאן אין כל כך בעיה של ירקות טריים ולכן אני מאמינה (יתכן מאוד שלא בצדק) שעדיף תמיד ירק טרי, ככה את גם יודעת שהוא שטוף, ומי חתך אותו וכו'. אבל במקרים כמו אפונה שאין ממש תחליף למעט קופסת שימורים או אפונה יבשה שהיא סיפור אחר לגמרי אני חושבת שהקפוא זה פתרון לא רע. למה לקנות קלחי תירס קפואים? תירס זה ירק שאחרי חצי שעה במים רותחים אפשר כבר לאכול, אין שום הצדקה לתירסים הקפואים, או אלו שבאים בקופסה יותר יפה ואפשר להכניס למיקרוגל (רמז, אפשר להכניס גם את אלו מהשדה)
 

motior

Member
שעועית ירוקה נחשבת לירק ולא קטניה

עד כמה שזכור לי - כי רוב הנפח הוא התרמיל. לעומת זאת שעועית יבשה היא כן קטניה ויכולה להחיליף את החומוס בשילוב דגנים-קטניות.
 

kerengil

New member
ערכים תזונתיים

השוואה קלה ל- 100ג' מבושל: שעועית ירוקה 2 ג' חלבון ו- 8 ג' פחמימות חומוס 9 ג' חלבון 27 ג' פחמימות
 
למעלה