יום טוב יוסי...
ה-"חוכמה" ו-"יכולת הלמידה" אצל תוכים משתנה מאוד מאוד בין סוג לסוג. בזמן שהג'אקו למשל נחשב תוכי עם יכולות קליטה מצויינות של דיבור, סוגים אחרים נחשבים פחות, והתוכי האהבה, אם בכלל, גם הוא בקרב אלה שלא ממש אפשרי ללמד אותם. הוכח בעבר כמה פעמים כי אין גבול ליכולות הלמידה של התוכים אבל בוא נסכם שאם תרצה לגרום לתוכי האהבה לדבר תתחיל בלהבין שזה יהיה מאוד קשה ושסביר להניח שזה ייקח ה-מ-ו-ן זמן. אם אתה רוצה לדעת בוודאות אם אתה "בועט בפרה מתה", רצוי שפשוט תיכנס ל-GOOGLE ותעשה חיפוש על "תוכי אהבה" ותקרא לגבי היכולת שלו ללמוד לדבר. לגבי האילוף של תוכי אהבה, אני מניח שאתה מדבר על להרגיל אותו למגע אדם ולסביבה שלך, אתה תבין שעם הזמן זה יהפוך להיות יותר ויותר קל (אני הייתי נכנס לחדר סגור עם תוכי לא "מאולף" בכלל ותוך כמה שעות הוא כבר היה חבר שלי..) ושבסה"כ זה עניין של סבלנות ואפילו תוכי מבוגר יכול ללמוד להתרגל אליך. מה שכן, אם אתה לפני הרכישה שלהם, אני ממליץ בחום לא לקחת מחנות חיות, ללכת למגדל, ולקחת תוכי צעיר! הגוזלים הרבה הרבה יותר קלים לאילוף והרבה יותר קל "לקבע" בהם את ההרגל לסביבת האדם. חוות התוכים בהס הוא ה-מקום לרכוש בו תוכי מכל סוג! אם על ידי "פריה" אתה מתכוון שאתה רוצה להרביע אותם, תיהיה מוכן ללכת פרה פרה, ככל שמתקדמים עם סוג התוכי יותר קשה להרבייה, גם שם כמו בתחום האילוף זה עניין של ניסיון, בהתחלה זה קשה, ברגע שאתה מבין מהם התנאים הנדרשים, היחס והטיפול, יהיה לך יותר קל. בוא תתחיל בלהביא את התוכי הביתה, לשים אותו באיזור עם הרבה אור ואיורור, לא לייד דלתות או מקומות בהם אנשים זרים יכולים להיכנס ולצאת ולהבהיל אותם. תזכור שאם אתה מביא שניים יהיה יותר קשה לאלף כי הם יתעסקו הרבה אחד בשני, אבל אם אתה מביא אחד, אתה >חייב< לוודאות שאתה מעסיק אותו והוא אינו לבד יותר מדי זמן או משועמם. צא מנקודת הנחה שתוכי בודד ומשועמם הוא תוכי שיהפוך חולה, נקודה! כשאתה מוציא אותו החוצה אתה מוודא שאין חלונות פתוחים. דון עם המוכר או המגדל בעניין גזירת נוצות התעופה על מנת למנוע ממנו את היכולת לעוף לפחות בתקופת האילוף הראשונית. לך לאינטרנט, תעשה חיפוש, תקרא חומר ספיצפית על הסוג הזה ותלמד הרבה. בהצלחה!