האם תוכלו להמליץ לי בבקשה על...

Curious

New member
האם תוכלו להמליץ לי בבקשה על...

תרגיל או אסאנה להגברת הריכוז והמיקוד? תודה

יוגי בר

New member
גם וגם וגם להשגת המטרה

שלום לך Curious אז ככה: כדי להתחיל בשפצוץ מיידי להגברת הריכוז והמיקוד חייבים במקביל לעבוד על הורדת מפלס הלחץ האישי. כי איך תוכלי לבצע תרגילי ריכוז באם לא תבואי אליהם רפוייה ורגועה. השגת רוגע הוא שלב הכרחי מקדים לתרגול ריכוז. טוב, הנה הם באים כל שלושת הגמים לעניין: א. אסנה האסנה (התנוחה) הטובה ביותר וגם הקשה ביותר לדעתי היא שאווה אסנה. תנוחת המת. תרגל אסנה זו יום יום רצוף במשך 10-15 דקות. היא משרה ונוסכת רוגע ושלווה בגוף ובנפש. למעשה, בתרגלך אסנה זו את פשוט מרימה את השלטר של תחנת הכוח האנרגטית שלך למצב פלוס. משקיטה את המערכת העצבית ומתחילה להטעין בפול גז את המצברים שלך. איך מתרגלים? תרגול בטני נשימתי ראשוני שכבי פרקדן על מצע(שמיכה) רגליים פרושות ברוחב הכתפיים ידיים לצידי הגוף כפות הידיים הפתוחות מופנות כלפי מעלה. נשמי- שאפי ונשפי לאט לאט דרך הנחיריים. דמייני לעצמך כי דרך הנחיריים שבאף מתנפח לו לאיטו בלון קטן מתוך אזור הטבור בבטן התחתונה. כדי להרגיש זאת שימי את ידיך כשקצות האצבעות נוגעות אחת בשניה על הבטן התחתונה והרגישי כשאת שואפת אויר פנימה הידיים נפרדות אחת מהשניה וכשאת נושפת הן שבות ומתחברות. אינך זקוקה כרגע ליותר מזה. התוצאה: גוף רפוי ממתח אך רענן נינוח ומלא אנרגיה. ב. פראניימה. תרגול השליטה בנשימה החיונית היוגית התרגול הטוב ביותר הינו אנלומה וילומה- זו נשימת נחיריים מתחלפת ללא עצירת הנשימה -נאדי שוהאדנא. תרגלי פראנאיימה (נשימה יוגית) זו כ-10 ד' יום יום בבוקר ו/או בערב על קיבה ריקה.. מייד או זמן קצר עם התרגול תבחיני כי בהכרה אינה מתאפשרת כלל העלאת מחשבות ברצף בזמן התרגול וזה אומר לך: כי התרגול הינו כל כך עוצמתי שאפילו מחשבות ובין היתר מחשבות מהסוג שטורד את מנוחתך לא יכולות לצוף "על פני השטח" ולהסיח את דעתך בזמן התרגול. אופן התרגול: שבי נוח. ישיבה מזרחית תוכל לעשות זאת גם בישיבה עם גב זקוף על כסא. כרית האגודל ביד שמאל שלך סוגרת על צפורן האצבע. ונחה על הירך זוהי: צ'ין מודרה. יד ימין היא הפעילה בתרגול הנשימתי ונמצאת בצורה הבאה. האצבע והאמה ביד ימין מקופלות פנימה, ורק האגודל הקמיצה והזרת נשארות זקורות- זוהי: וישנו מודרה. וכך זה מתבצע: את שואפת בתחילת התרגול אויר דרך שני הנחיריים. סוגרת את נחיר ימין בכרית אגודל ימין בעדינות, ונושפת את האויר בזהירות דרך נחיר שמאל. שואפת בעדינות אל נחיר שמאל. סוגרת את נחיר שמאל בכרית הקמיצה ופותחת את נחיר ימין(הסגור כזכור ע"י כרית האגודל) שואפת לנחיר ימין ושוב סוגרת את נחיר ימין בכרית אגודל ימין וחוזר חלילה. שאפי ונשפי לאט לאט. הכי לאט שאת יכולה. אל תתאמצי כלל בשאיפה ובנשיפה. התוצאה: מערכת עצבית שקטה ורגועה. וכמובן, כל מכלול הפעולות הגופניות שלך מתארגן להתנהגות רגועה בהתאם. ועכשיו... ג. קרייה. תרגול נקוי יוגי שעוזר לגוף להפטר מרעלים. התרגול הטוב ביותר להשגת מיקוד וריכוז הינו טראטאק ויש המכנים זאת טראטאקה. זהו תרגול עוצמתי ביותר. ותרגלי אותו באופן הבא: על ספסל בגובה העיניים שלך (כשאת יושבת)הדליקי נר. שבי במרחק של כ- 80 סמ' ממנו. שבי נוח- הרפי לאט לאט את הגוף אבל הקפידי על גוו זקוף. שבי בישיבה מזרחית ואו בכל תנוחת מדיטציה כלשהי שאת מכירה.הרפי את הראש, הרפי את הגוף, אך שמרי על צוואר וגב ישרים. נשמי לאט לאט. עכשיו, מקדי את שתי עיניך במרכוז המעגל הפנימי של שלהבת הנר. זכרי! נשמי לאט לאט. השאירי את עיניך פתוחות ואל תמצמצי. פרק הזמן שלך לתרגול הינו כ-1/2 ד'. כעת, סגרי את עיניך בעדינות ונסי להעלות את אובייקט ההסתכלות(השלהבת הפנימית של הנר) בין הנקודה שבמפגש גבות העיניים שלך במצח. זו האניה צ'קרה- העין השלישית. הרגיעה מתבצעת עם עיניים עצומות כנ"ל למשך 1/2 ד'. עשי שני מחזורים כאלה ובסיומם שפשפי בחוזקה את כריות כף היד זו בזו עד להשגת חום לוהט בכפות היידים(את כמעט יכול לטגן עליהן חביתה) והניחי את הכריות החמות של הידיים על ארובות העיניים פרק כף היד נח על עצמות הלחי. זה ירגיע את שרירי העיניים. שוב למשך 1/2 דקה. (תוך כדי סגירת העינים תבחיני בקלות באובייקט הנר) התוצאה: השגת ריכוז ועירנות יוצאים מן הכלל. ה.אזהרה והבהרה ועצה. זכרי!! הצגת אפשרויות תרגול יוגי לעניין שהצגת אינה תחליף ללימוד יוגה מסודר עם מורה מנוסה ומוסמך. אלו שלושת הגמים ביוגה. מבחינתי. תרגלי אותם לאט לפי הסדר ואחד אחד כמתואר. ואשמח באם בצ'יק יבוא לך הקליק. בנינוחות ובסבבה. עשינו עסק? בהצלחה. וחג שמח בברכה ואהבה יוגי בר

הדסו^ש

New member
שאלה... בעצם שתיים

האם התרגילים שפירטת מתאימים גם לאנשים שמעולם לא תירגלו יוגה, או שנדרש נסיון מסויים כדי לבצע אותם בצורה נכונה? השאלה השניה שלי היא איך כדאי לשלב בין התרגילים - האם אמורים לעבוד כמה ימים על הראשון, אחר כך על השני, ובסוף להקדיש תקופה לתרגיל האחרון, או כל יום לבצע את שלושתם ברצף? תודה וחג שמח!

יוגי בר

New member
וואחד תשובה ועוד וואחד תשובה

היי הדס אז ככה: 1. העקרון הלימודי כדי לתרגל יוגה(האתה'א יוגה) נכון צריך ללמוד לתרגל אצל מורה בצורה הוליסטית שיטתית מסודרת. אין לזה תחליף. אלא מה? בתרגול עצמי ללא מורה אפשר להתחיל מבחינתי לתרגל רק את תרגיל מס' 1 השאווה אסנה-תנוחת המת. ולתרגל אותה כמה שיותר בנוחות ובאיטיות. את תרגילי מס' 2 ו-3 חיוני ללמוד ולתרגל בהדרכת מורה. בשלב הראשון. 2. העקרון התרגולי כאן את צודקת בהחלט. כיון שאלו שלושה נושאי תרגול שונים. רצוי בהחלט להשתלם בכל נושא תרגול וואחד וואחד-קודם כל בתרגיל מס 1 להבין אותו ולרדת לעומקו. אחר כך תרגיל מס' 2 ולאחר מכן תרגיל מס' 3 . לאחר שהשתלמת בכולם ניתן לבצע את שלושתם ברצפים שונים(לאוו דווקא לפי הסדר הנזכר) בהצלחה. וחג שמח. בברכה ואהבה יוגי בר

Curious

New member
איזה יופי יוגי!תודה!../images/Emo45.gif

אני עושה קופי פייסט לשולחן העבודה, ואנסה לשלב את התרגילים תוך הורדת העומס נקווה שעם הזמן יבוא גם הקליק... ואני עדיין מהרהרת בנוגע ללימודי יוגה מסודרים.. בקרוב אתחיל להגיע למקומות שמעניינים אותי ולחוות... כי לסקרנות שלי בעולם הרוח ובעולם בכלל - אין סוף, וצריך להתמקד ולהחליט על נקודת התחלה ללימודים מסודרים
תודה שוב

R2008

New member
שאלה בקשר לתרגיל טראטאק

שלום יוגי בר כתבת שתרגיל טראטאק עוזר להפתר מהרעלים בגוף. איך זה עובד בדיוק? לדוגמה אני יודע שצחצוח שיניים וניקוי שורש הלשון זה סוג של ניקוי, אבל אני לא מבין מה הקשר של טראטאק לניקוי ואיך הוא מנקה רעלים מהגוף.

יוגי בר

New member
נקיון,ניקוי בסדר ולפי הסדר

היי R2008 אז ככה: הגוף שלנו הוא מכונת ניקוי מעולה ביותר. הקרייות שהם ששת הסטים של תרגילי הניקוי היוגיים ולכן הם נקראים: שאאטקארמה. שאאט- שש קארמה-פעולה. לוקחות את תהליך הנקיון שלב אחד קדימה. לתהליכי ניקוי יוגיים אלו יש, כמובן, כמה רמות ניקוי אופני ניקוי. והם מתחילים מהקל אל הקשה ומהגס אל העדין. דוגמאות: 1. מן הגס אל העדין אתה רואה את מה שאתה מנקה. אכן, כשאתה מצחצח שיניים הייטב אתה מנקה את השיניים משאריות מזון מרובד חיידקים(פלאק) שאתה מגרד לשון עם מגרדת לשון אתה מנקה שכבה (לרוב היא בצבע כלשהו) רובד חיידקים שנאסף ע"י הלשון(הלשון היא סופחת חיידקים)זהו החלק הגס בתהליך הניקוי. החלק העדין הוא שאתה מעסה למעשה את החניכיים וכך ממריץ את זרימת הדם באזור מה שגורם לזרימת דם תקינה המאפשרת לו לפנות מתוכו את חומרי הפסולת(רעלים) יותר מהר החוצה. זהו החלק העדין. 2.טראטאק (מחייב! לימוד הכנה והדרכה אישיים ע"י מורה מוסמך). טראטאק שייך כאמור לאחד מששת הסטים של תרגילי הניקוי היוגיים. זהו כאמור סט-רצף ולכן,יש כמה סוגי טראטאק. בטראטאק אתה עובד על כל מערכות העין השונות. המערכת העצבית- המערכת השרירית- ועל המערכת האופטית. זהו סוג ניקוי עדין- עדין. אתה לא רואה אותו- אתה מרגיש אותו. הייטב. איך? הראייה משתפרת. עייפות עיניים נעלמת. הריכוז המנטלי מתעצם. חג שמח בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה