האם תוכן אימייל קביל בבית משפט?

• פותח הנושא kasm
  • פורסם בתאריך

kasm

New member
האם תוכן אימייל קביל בבית משפט?

שלום רב אני עומד להגיש תביעה על הלנת שכר, חלק מההוכחות שברשותי הם התכתבויות באימיילים עם המעסיק שלי לשעבר לגבי החוב ודברים שסוכמו בינינו בעל פה בתחילת העבודה. (דברים שהוא חזר בו לאחר מכן ומה שנותר בידי הם התכתבויות האי מייל) אז: האם האימייל כהוכחה שווה קביל בבית משפט? ואם כן מה צריך לעשות כדי להביאו לבית משפט? תודה רבה

חוששני שלא

כי האימייל או המכתב האלקטרוני לא יהיה קביל אלא בהסכמת הצד שכנגד. תוכל לצרף לתצהירך פלט וגם דיסקט ולטעון כי הוא התקבל על ידך מהצד השני וכי הצד השני התנהג כמי ששלח אותו. תוכל להציג לצד שכנגד שאלון ולשאול אותו אם הוא שלח מכתב זה. תוכל לשאול אותו גם אם שלך לך בכלל אימיילים, ואם כן לדרוש את כל העותקים מתוך הדיסק הקשיח שלו או מהשרת דואר שלו. אולם אם לא יודה, יהיה עליך להוכיח מהיכן נשלח המכתב האלקטרוני, קרי כתובת IP של השולח. המכתב האלקטרוני איננו חתום, ככה שגם אם תוכיח את כתובת המשלוח עדיין לא הוכחת מי כתב ושלח לך, וגם לא כי ההעתק שאתה מציג זהה למקור. כפי שציינתי בעבר, אני חושב בפורום זה, למרות שיש חוק חתימה אלקטרונית בישראל, עדיין לא ניתן לחולל חתימות אלקטרוניות מאובטחות ומאושרות וזאת מכיוון שאין גופים מאשרים. אתה עלול למצוא את עצמך נכנס לזירה של קרב על הראיה האלקטרונית, קרב שלא תוכל לנהל ללא מומחים וללא עלויות גבוהות. כדי לסקם את ססוגיה בלשון עממית: אם האיש יודה שאכן שלח לך את מה שאתה טוען, הראיה תתקבל. אם הוא לא יודע, יהיה לך מאד מאד קשה להוכיח אם מקור המסמך ואת מהימנותו ודיוקו. אם תצליח, תעשה תקדים בישראל. בשולי הדברים, התנהלו כאן שני דיונים, אחד לגבי קבילותן של הודאות גולשים בפורומים ואחד בקשר לקושי הראייתי של יצירת עותקים מדוייקים מדיסקים קשיחים באמצעות mirroring ראה פסק דין בדיר מונדר.

kasm

New member
../images/Emo4.gif הייתי בטוח שכבר היה תקדים.

בכל אופן תודה אני מקווה שהממזר יודה באמינות ההתכתבויות בינינו. (בכל אופן יש עורך דין שמטפל בזה - אני אפנה אותו למקרה שציינת)

אני מציעה לך לקרוא

את הדיון , שניהלנו לגבי ראיות מאינטרנט . יום טוב רחל-נשמה

למעלה