האם תום = תמימות?

OrlyNL

New member
האם תום = תמימות?

או שמא תם = תמימות? או שאולי מדובר באותה מילה רק בכתיב חסר? אשמח לתשובתכם. תודה מראש

יאקים

New member
תום (ובכתיב חסר תֹּם) = תמימות.

אך תום משמעותו גם סיום: בתום השיחה יצא העובד נזוץ מחדר המנהל. השורש הנו ת-מ-מ, ולכן בנטייתו ישנו דגש במ"ם: לתֻמּי, לתֻמּו, לתֻמָּם.

מעיון במילון ממש לא ברור

אם יש הבדל בין המילים. לשתיהן משמעויות אחדות ומקבילות. נראה לי שבלשון מדוברת, 'תום' מבטא טוהר, משהו זך ונקי, חיובי לגמרי, בעוד שתמימות יכולה להיתפס גם כנאיביות - בהקשר שלילי (חוסר 'פלפל', מישהו שאפשר 'לעבוד' עליו). האם מדובר בשני פעלים שונים - ת-ו-מ, ת-מ-מ?

יאקים

New member
אמנם השורש ת-מ-מ מקבל הרחבת

משמעויות מילוניות, כך שיש בהחלט טעם בדברייך. אלא מאי? אין שורש ת-ו-מ. היכן מצאת שורש כזה?

יאקים

New member
נראה שהכתיב המלא היה

בעוכרייך, אך לא נורא... פעם אני (טועה) ופעם - את.

sailor

New member
תום, תמימות

הם במובנם היסודי שלמות. נוספו לשתי המלים קונוטציות שונות זו מזו כך שלצרכים מסוימים הן שונות ולצרכים אחרי זהות.

ציפלך

New member
תם היא דוגמה טובה לאופן שבו העברית מביעה

את השלילה דרך החיוב. איש תם הוא איש שלם, אבל תם הכסף משמעותו נשלם חוסר הכסף. בכוס מלאה תם המקום. נדמה לי שזה כך גם במילה אפס.

חצי טון

New member
נדמה לי שת.ם הוא תמיד חסר

כמו סתם, יתום, טומטום (כנראה חסר פעמיים - גם זכר וגם נקבה). גם איש תם הוא איש חסר (כנראה, השכלה - תם, מה הוא אומר: מה זאת?) *שימוש באמור לעיל, באחריות המשתמש בלבד. *כל נזק, קל או קשה, ישיר או עקיף, שייגרם משימוש באמור לעיל, באחריות המשתמש בלבד.

ציפלך

New member
יתום זו מילה קשה

נדמה לי שֶה אטם, חתם, סתם זה למלא. כמובן שאם משהוא סתום אז אין מקום לתוספת.

חצי טון

New member
כן, זה לפי המצב הסופי

חוסר מקום. *שימוש באמור לעיל, באחריות המשתמש בלבד. *כל נזק, קל או קשה, ישיר או עקיף, שייגרם משימוש באמור לעיל, באחריות המשתמש בלבד.

למעלה