אני אתן לך תשובה אישית
שמייצגת רק אותי. לא צריך להיות בקיא בכל סוגי התוספים הרבים והתמוהים יש לציין, שקימים בשוק. רופא מבין היטב במצבי מחלה שצריך לרפא ובצורך בתוספי מזון, גם דיאטנית יכולה ליעץ לך בנושא, אבל המגמה הכי בריאה לכל אדם היא לצרוך את הדברים מהמזון ולא לקבל תוספות. אני לא יודעת ממה מורכבת התזונה שלך, או כמה פעמים ביום או בשבוע אתה נוטל ריטלין, באיזה מינון ובאילו נסיבות. מההיכרות שלי, רק עם ילדים, הנוטלים רטלין, הוא משפיע למספר שעות מוגבל, ואחר כך, אם המינון לא גדול מדי, הם בהחלט אוכלים ופעילים. מה גם, שלא צריך לקחת רטליןו יום יום אם אתה לא נמצא במסגרת שדורשת ריכוז יומיומי ללא מנוחה במהלך השבוע. אבל פה אני לא רוצה להוסיף. התוספים - רובם ככולם לא הכרחיים לאנשים בריאים ואין בהם שום תועלת, רובם נפלטים מהגוף בכמות בה נצרכו (אם מהסיבה כי הם עודפים ואם כי הם לא יכולים להספג בגלל הצורה בה נלקחו בצורה מלאה). אל תזלזל ברופא, מחקרים הם משרתם של בעלי הממון, גם אם הם סותרים, קשה לקיים מחקר עצמאי, בשום מקום בעולם, וככל שהמחקר גדול ומקיף יותר, כך קרוב לוודאי גדולה מימון שלו, ובעל אינטרסים ברורים. אני אישית, ואני דווקא מתעניינת בנושא האפשרויות להקלה על הסובלים מ ADHD לא שמעתי על תועלת של מגנזיום להקלה על תסמינים הקשורים אליה או לדכאון, אם ישנם מחקרים כאלה, אני הייתי מחקה לעוד כמה שנים ומחקרים שיבואו מגופים אחרים כדי לוודא. אם הרופא שלך, (במה הוא ממוחה אפ אפשר לשאול?) לא חושב שהתוספת מזיקה, קרוב לוודאי שהיא לא, רק שנאי בספק אם היא מועילה למישהו יותר מלייצרן. כל נושא תוספי התזונה, במיוחד ההתרבות שלו והנישה שתפסו כל יועצי התזונה הטבעיים למיניהם, הוא נושא כלכלי יותר משהוא בריאותי. אנשים בריאים לא זקוקים לתוספים. אנשים חולים הם בעלי סמנים ביוכימים ברורים שמראים על חסר (שלא תמיד הוא קבוע). כל נושא הפרעות הקשב לא הוכח חד משמעית כניתן לפתרון גורף לכל הסובלים ממנו בין אם רפואי פורמלי או אלטרנטיבי, יש שם המון גזל מהסובלים ממנו או מבני משפחתם והרבה פחות עזרה ממשית. אם אתה מרגיש זה עוזר לך, כנראה שזה עוזר, אבל המון פעמים זה אפקט הפלצבו או האמונה שלך שמשהו צריך לעבוד. אני לא אכנס איתך עכשיו לדיון על אפקט הפלצבו והאמונה בשיפור הבריאות וההרגשה, אבל אם זה לא יקר לך מדי, תמשיך עם זה כל עוד אתה מלווה ברופא שמגביל את הצריכה שלך.