האם תינוקות שלא יונקים חולים יותר ב

הילית111

New member
האם תינוקות שלא יונקים חולים יותר ב

האם תינוקות שלא יונקים חולים יותר בשנים הראשונות ? היי לכולם במסגרת הטרדה היומית שלי ... קראתי בכמה מקומות שתינוקות שלא יונקים או שיונקים ממש קצת בהתחלה יש להם נטייה לפתח יותר מחלות בשנים הראשונות לעומת תינוקות יונקים. כשאני אומרת מחלות אני מתכוונת למחלות ילדות כאלו חום צינון וכו' ושבכלל הם (הלא יונקים ) יותר "חלושס" מתינוקות שכן יונקים ובנוסף שתינוקות יונקים ככל שהם יונקים יותר הם בכלל יותר חסינים למחלות. מישהי שאני מכירה אמרה לי שהילד שהניקה שנה לא היה חולה פעם אחת אפילו ומי שלא הניקה כל שני וחמישי חולה אני שואלת כמובן כי אני לא רוצה שהתינוקי שלי יהיה חולה הרבה אבל מעבר לזה יש נקודה של העבודה.... אני מתכננת אחרי חופשת הלידה לבקש לעבוד 7 שעות במקום 9 ואם גם מה-7 שעות האלו אני יעדר המון בגלל קופות חולים והילד בכלל אני יעלה להם את הסעיף.... למרות שאני וותיקה בעבודה וכו מוסיפה שבעלי לא יכול יהיה לקחת לקופת חולים או להישאר אם הילד הוא עובד רחוק ואני קרובה לבית אז ברור לנו שאני זו שאעשה את הסידורים האלו. הכל כל כך מסובך... אשמח לתובנות בנושא

חנול

New member
אצלנו התיאוריה נכשלת

הילי לצערי ינקה רק בשבועיים הראשונים של חייה, וגם זה היה חלקי ביותר. לשמחתי, היא לא חלתה עד היום בשום מחלה. בת 8+חודשים. לעומת זאת, בחורה שעובדת איתי והניקה עד גיל 9 חודשים, נמצאת כל שני וחמישי בבית עם מחלות שקשורות לנשימה אצל הקטנה שלה. אני חושבת שיש הרבה מה לומר גם בנוגע לחיסון טבעי, גנים טובים וחוזק גופני כללי.

akavishon

New member
הגורואים (איך לעזעזל כותבים גורו

ברבים) של ההנקה יענו לך שבוודאי יש קשר ותינוק יונק לא חולה. הזאת שאת מכירה והניקה שנה - האם הילד שלה הלך לגן ? אצלינו הגדולה ינקה עד גיל 5 חודשים, בערך והיתה בבית עם מטפלת עד גיל שנה וחצי ובקושי היתה חולה. הקטן, בקושי ינק, הולך לגן מגיל תשעה חודשים, בחורף וגם בקושי חולה...(יש קצת נזלת אבל זה לא נחשב). רק השבוע, היה לו וירוס רציני. בכל מקרה, אם את יכולה להניק - תניקי... אם לא, שלא יהיו לך יותר מדי רגשי אשם שאת דופק את הבריאות של הילד שלך...

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif בעקרון, יותר בריא להניק (לתינוק ולאמא- בהיות כל התנאים האחרים שווים. כמובן שכמו שחנול כתבה, יש גורמים משפיעים נוספים), זה גם יותר זול ויותר זמין ופשוט. מנסיון- זה גם כייף לא נורמלי. אבל יש אילוצים בחיים, ואם זה לא מסתדר, אז לא סוף העולם, בטח לא סיבה לרגשי-אשמה.

hirshfe

New member
נדבי לא ינק בכלל

לאישתי היה אסור מבחינה רפואית וטפווטפו הוא לא חלה עד גיל 9 חודשים, ואז נכנס לגן וישר תפס וירוס וגם אני מכיר תיוקות שינקו ולא הפסיקו להיות חולים ולהפך. החברה שלך שהניקה, בררי לגבי הילדים שלה עוד פרטים מתי הלכו לכן? מי הגדול יותר כל זה משפיע

hag70

New member
אין קשר בכלל

ואני יודע שזה גם לא נכון שזה יותר בריא (או פחות בריא) להניק. זה נכון גם לגבי האשה, אבל אני לא בטוח. ולגבי הכיף, אני לא בטוח. כל אחת והכיף שלה. אצלנו הילדה לא ינקה בכלל, דבר שנעשה באופן מודע ורציונלי מצד הבתזוג ולכולנו כיף. יש יתרונות לכל צד.

marcyg

New member
יש מחקרים בנושא...

זה לא שאלה של מה דעתך או אפילו מניסיון אישי...זאת שאלה של מחקר ועובדות. יחד אם זה, כל אמא תחלית מה מתאים לה...רק כשמקבלים החלטה, כדאי לדעת את היתרונות והחיסרונות של כל הצדדים. אני מסכימה מאד שאמא שמחליטה לא להיניק בגלל סיבות שלה לא צריכה להרגיש רגשי אשם...אבל לפני שהיא מחליטה, היא צריכה לדעת על מה היא מוותרת. הינה מאמר אחד מתוך אלפים על יתרונות ההנקה...http://www.starmed.co.il/DOH/BabyFood3

hag70

New member
ויש גם הרבה מאד שסותרים את זה

אני מכיר יותר מדי ילדים שינקו שהם חולניים שחבל על הזמן (וגם כאלה שלא). חשוב לזכור דבר אחד במחקרים - הם מגויסים. וכיוון שמשרד הבריאות פועל לפי מדיניות WHO והמדיניות הכללית בעולם היא לעודד הנקה (ולא בגלל שזה יותר בריא, אלא כי זו האופציה הסבירה ביותר כשרב העולם חי בתת תזונה - אחרת התינוקות יחיו על חלב פרה במקרה הטוב ואבקת חלב במקרה הרע), הוא מפרסם את המחקרים האלה. ובאותה מידה אני יכול להגיד לך שאמא שמניקה צריכה לדעת על מה היא מוותרת. ושיהיה ברור - כל אחד יעשה כאהבת נפשו. אני מנסה להראות שיש גם צד שני.

marcyg

New member
מה? תסמוך על חברות הפורמולות שאם

היה בכלל ספק ביתרונות ההנקה הם ממש לא היו מוכנים לפרסם על כל הקפוסאות של הפורמולה שחלב אם הוא המזון המתאים ביותר והבריא ביותר לתינוק! הכסף הגדול הוא בתערבות מזון לתינוק...האינטרס ב"ביג בביזנס " ובפוליטיקה בדרך כלל מנצח בפרסום וגיוס מחקרים!! תראה לי מחקר אחד שמראה שפורמולה בריאה יותר לתינוק. לגבי הילדים שאתה מכיר שחולים יותר... מערכת החיסונית של תינוקות יונקים עובדת מצוין...כאשר המערכת הזאת מופעלת חום גוף של התינוק עולה- כך יתכן שתינוק שיונק יהיה עם חום לעיתים..בלי לחלות במחלה רצינית כחלק ממנגינון של מערכת בריאה ותקינה!

hag70

New member
אני מתחיל להרגיש כמו בדיון על הברית

מילה. העובדה שכתבתי שיש מחקרים שסותרים את מה שכתבת לא אומרת שתחליפים הם יותר בריאים מחלב אם. זה אומר שיש מחקרים שאמרו שאין יתרונות לכאן או לכאן. הנקה היא יותר טבעית ובהכרח היא האופציה הפשוטה ומהירה ביותר אצל רב העולם. וכמובן יש כאלה שלא יכלולת להניק (או לא רוצות) ואז לא צריך לעשות דברים בכח. כתבתי ואני חוזר וכותב שיש מדיניות של WHO לגבי המלצה לגבי ההנקה שמשרד הבריאות הישראלי מחויב אליה ובהתאם גם יצרניות התחליפים בעולם. ההמלצה התגבשה בגלל בעיות של רעב בעולם. יש ילדים יונקים שהם חולים מאד ויש ילדים שלא יונקים שהם חולים מאד. אותו דבר קיים לגבי ילדים שלא חולים. הם יכולים להיות יונקים או לא יונקים. מערכת החיסון של כולם עובדת מצויין ולא ראיתי שההנקה נותנת יתרון כזה או אחר (כמו שחוסר הנקה נותן לא יתרון כזה או אחר). וכיוון שנעשו אינסוף מחקרים בנושא והתוצאות שלהן תלויות במממן שלהם (כי תמיד תוצאה של מחקר תלויה במי שנתן את הכסף למימון וזה לא משנה מה נושא המחקר) הצגת מחקרים מסויימים לא אומרת כלום. יש מחקרים שהראו שאכילת 100 גרם שוקולד ביום מעלה את האינטיליגנציה אצל ילדים. והכי חשוב בעיני - לתת לכל אחד לבחור את מה שהוא רוצה ולהבין שאם מישהי לא רוצה להניק היא אולי מפסידה את ההנקה אבל מרוויחה דברים אחרים. וזכותה להחליט וזה לא הופך אותה לאמא טובה יותר או פחות.

marcyg

New member
אני מאד מסכימה איתך שזכותה של כל

אמא להחליט איך היא מאכילה את תינוקה. אני לא מיסיונרת של הנקה ולא בא לשכנע את אף אחד. אבל...אל היתרונות של הנקה מבחינה בריאותית אין חלוקי דעות! יש עובדות שמוכיחות שהנקה יותר בריאה לאם ולתינוקץ לדעתי, אם שלא רוצה להיניק לא צריכה להיניק. אם שלא יכולה להיניק בטח ובטח לא צריכה להצטער על כך או להרגיש אמא פחות טובה. יחד אם זה מגיע לכל הורה לדעת את העובדות לפני שמחליטים! אפשר להגיד אותו דבר על כל מיני החלטות....ברור שיותר בריא להאכיל את המשפחה בירקות ופרות, כל 4 אבות המזון כאשר המזון טרי ולא מעובד...יחד אם זה, זכותי לבחור לקחת אותם למקדונלדס כל יום. כדאי אבל שאני אדע מה משמעות הדבר. אני גם, אגב, יכולה לבחור לעשן... גם בהריון... אבל כדאי שאני אבין את המשמעות... כמובן שיש חסרונות להנקה...אמא צריכה כל הזמן להיות בסביבה...זה לא פשוט ויכול להטיש מאד...לפעמים יש קשיים בהנקה:כאבים, פצעים... לא תמיד כיף. כל אחת צריכה לשקול אם זה שווה לה או לא...על סמך העובדות!

marcyg

New member
ושוב אני מבקשת שתראה לי מחקר אחד

שאומר שאין יתרון להנקה לבריאות התינוק והאם.

marcyg

New member
לhag70... אני שוב מבקשת ...

אמרת שיש מחקרים שמראים שאין יתרון להנקה...הייתי רוצה מאד לראות את המקורות שלך...בבקשה תן לינק למחקר כזה.

marcyg

New member
hag70... אני עדיין מחכה...

אני מניחה שלא הצלחת למצוא אפילו מחקר אחד שטוען שהנקה בריאה פחות לתינוקות מתמ"ל.

schlomitsmile

Member
מנהל
חיפשתי מאמרים בנושא ומצאתי מאמר מוזר ומעניין... מה דעתכם?

schlomitsmile

Member
מנהל
גישה מדעית ולא שיפוטית המאמר הזה, מציג לדעתי, גישה שמבוססת על מחקרים, ומראה את יתרונות ההנקה, אך מגָנה שיפוטיות כלפי מי שבוחרת לא להניק. בסופו של דבר, תינוק יונק שאמו מרגישה מתוסכלת בגלל הויתורים שנאלצה לעשות לצורך ההנקה, או סתם שונאת להניק, עלול לצאת מופסד מהעניין, למרות הנוגדנים וכל השאר. חשוב שכל אשה תבחר בדרך שנכונה לה, חופשיה מלחצים ורגשי-אשם.

למעלה