האם תינוקות שלא יונקים חולים יותר ב

הילית111

New member
האם תינוקות שלא יונקים חולים יותר ב

האם תינוקות שלא יונקים חולים יותר בשנים הראשונות ? היי לכולן במסגרת הטרדה היומית שלי ... קראתי בכמה מקומות שתינוקות שלא יונקים או שיונקים ממש קצת בהתחלה יש להם נטייה לפתח יותר מחלות בשנים הראשונות לעומת תינוקות יונקים. כשאני אומרת מחלות אני מתכוונת למחלות ילדות כאלו חום צינון וכו' ושבכלל הם (הלא יונקים ) יותר "חלושס" מתינוקות שכן יונקים ובנוסף שתינוקות יונקים ככל שהם יונקים יותר הם בכלל יותר חסינים למחלות. מישהי שאני מכירה אמרה לי שהילד שהניקה שנה לא היה חולה פעם אחת אפילו ומי שלא הניקה כל שני וחמישי חולה אני שואלת כמובן כי אני לא רוצה שהתינוקי שלי יהיה חולה הרבה אבל מעבר לזה יש נקודה של העבודה.... אני מתכננת אחרי חופשת הלידה לבקש לעבוד 7 שעות במקום 9 ואם גם מה-7 שעות האלו אני יעדר המון בגלל קופות חולים והילד בכלל אני יעלה להם את הסעיף.... למרות שאני וותיקה בעבודה וכו מוסיפה שבעלי לא יכול יהיה לקחת לקופת חולים או להישאר אם הילד הוא עובד רחוק ואני קרובה לבית אז ברור לנו שאני זו שאעשה את הסידורים האלו. הכל כל כך מסובך... אשמח לתובנות בנושא

מורים1

New member
מניסיון אישי

את בני הבכור (היום בן 3) הינקתי עד גיל חצי שנה הנקה מלאה. ועד גיל שנתיים עם תוספות. בגיל תשעה חודשים כשנכנס לפעוטון החלו הצרות. פעם בחודש היינו מאושפזים עם דלקות אוזניים שלא עברו עם אנטיביוטיקה רגילה , רק דרך הוריד. עד שעשינו ניתוח ושמתנו כפתורים. ואז החלה צרה אחרת. אסטמה ודלקות ראות חוזרות ונשנות. רק החורף הזה הוא חלה כבר 3 פעמים בדלקת ריאות. גם את בני שנולד לפני חודשיים החלטתי להניק מלא בנתיים הוא כל הזמן מצונן ומחרחר. בטיפת חלב אמרו לי לשים באף חלב אם אבל זה לא עוזר. זהו זה. חומר למחשבה.....

תשובה

על פי עבודות מבוססות הוכח שהנקה מגינה יותר מזיהומים בהשוואה לתינוקות שאוכלים פורמולה. אבל אל תשכחי שזה תלוי גם בסיבות נוספות: בילד, יש ילדים חולנים יותר ויש פחות ואל תשווי את הילד שלך עם ילד אחר, אח בבית, כניסה למשפחתון וכן הלאה. להנקה יש יתרונות אחרים וברור שעדיף להניק כמה שיותר.

למעלה