האם "תיסלם" נחשבת רוק ישראלי? לפי

האם "תיסלם" נחשבת רוק ישראלי? לפי

דעתי, היא זו שנתנה עומק ודחיפה לרוק הישראלי והביאה לארץ דברים שלא נראו כאן, הן בתרבות הרוק והן באלמנטים שנספחו ללהקה. מה דעתכם?

m e r a v

New member
ברור !! 2

כן זה די ברור שתיסלם היא בין המייסדות של הרוק הישראלי.. היא אחת מהלהקות הרוק הראשונות בארץ שהיתה לה הצלחה מסחררת

איזו שאלה בכלל?

אני לא חושב שהם מהאבות המייסדים, היו גם לפניהם (´תמוז´, אריק אינשטיין, ´כוורת´, מני בגר, ועוד), אבל הם בהחלט נתנו דחיפה גדולה לרוקנרול בישראל.

tali_le

New member
בוודאי!!

אני כן רואה בתסלם נקודת ציון ברוק הישראלי מעיין מעבר בין הרוק הישן יותר (כוורת, תמוז ועוד) ובין הרוק החדש יותר.. ואף על פי שהייתה קיימת רק זמן קצר - היא להקה אדירה! טלי

lide

New member
לא מסכים.

היא לא נחשבת להקת רוק, היא יותר פופ שנות השמונים.

היא לא פופ!

היא אולי לא רוק גיטרות כבד עם דיסטורשן, אבל היא בהחלט רוק! זה סוג הרוק שהיה כאן באותה תקופה (מאוד בכלליות)

N a V e

New member
ההגדרה של רוק מתפרשת לכיוונים

רבים. תיסלם עשתה רוק קל,עם נטייה לרוק-פופ.משהו בסטייל של משינה. אין ספק שהיא נכללה בתחום של הרוק. לפי האמירה של "הם לא עושים רוק" ניתן לומר שגם רוק מתקדם הוא לא רוק. רוק נהוג להיות מזוהה עם דיסטורשן בגיטרה,אבל הוא הרבה מעבר. באופן אישי,תיסלם היא בין הלהקות שאני יותר אוהב והם מסוג הלהקות שתמיד ישארו איתנו. אם אתה רוצה להיווכח שתיסלם היא להקת רוק,הייתי מציע לך 2 אפשרויות: 1.להיות בהופעה שלהם,מה שכרגע לא רלוונטי.תיסלם מבצעים את השירים בהופעה בצורה הרבה יותר כבדה ו"רוקית",גם עם דיסטורשן
. 2.להקשיב לשירים שהם בדיוק רוקנרול שעשו תיסלם: *שנה שניה *חושב רחוק כרגע

Superunknown1

New member
צודק lכןl

קח למשל את היהודים-קרח 9-אביב גפן. משמע: רוק כבד- היהודים. או אינפקציה או קוקו-בלוף. whatever.. רוק קל: צ´יזי רוק מה שנקרא- קרח 9, או תמוז או משינה, אולי. ורוק ישראלי, סגנון בפני עצמו, רוק. פשוטו כמשמעו- אביב גפן, מוניקה סקס, איפה הילד... אני אישית שומע קצת מכל סוג. אבל אני שומע גם פאנק ישארלי, כמו DxPxA, פרט שולי, תחת לחץ ועוד...

lide

New member
לא נראה לי שאתם מקשיבים לרוק...

טוב היהודים אני חייב לציין, הם להקת רוק, קרח 9 תסלחו לי זה חיקוי ללהקת בלר, ואביב גפן זה אביב גפן, לא צריך לפרט עליו יותר מידי. אתה בעצמך אמרת שבהופעה הם יותר נוטים לרוק, אבל המוסיקה שלהם הוא לא יותר מפופ, תיסלם אם כל האהבה שלי אליהם אני לא לוקח אותם כלהקת רוק.

Superunknown1

New member
אז בואי ואני אתקן אותך-

את סוטרת את עצמך- כי אם קרח 9 זה לא רוק אבל זה חיקוי לבלר- אז מה זה בלר? בדיוק. רוק אלטרנטיבי. או מוזיקה אלטרנטיבית- הכל מקרה- זה סוג של רוק. רוק קל. רוק אלטרנטיבי. מה זה קרח 9? צ´יזי רוק. תתפלאי, יש יותר סגנונות מ: רוק, רוק כבד, מטאל, פאנק ופופ. יש הרבה יותר. וקרח 9, זה צ´יזי רוק- דגמא לאחד מהסגנונות האלו.

lide

New member
אוליי אני זה שלא מבין אבל...

הנה מאמר נחמד שיכול ללמד אותנו, מהו "רוק" כי קרח 9 זה לא רוק, זה סוג של רוק מתקדם. תרבות הרוק כתת-תרבות של הנוער כשאנו מדברים על "רוק" (או בשמו המלא, רוק´נ´רול) עלול לעלות הסטריאוטיפ הרווח, שלפיו סגנון מוסיקלי זה הוא רעשני, צורם לעתים, ונקשר עם התנהגות פרועה של בני נוער, מראה חיצוני מרדני והתרחקות מערכים "מקובלים" או "נכונים". האמנם? האם אכן מדובר בתופעה מוסיקלית (מזיקה?), המוגבלת לתרבות הנוער בלבד, או שמא "רוק" הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות המערבית הכללית בסוף המאה ה20-? בספרו: "רוק - מוסיקה ותרבות" (1995) עונה ד"ר מוטי רגב על שאלות אלו. הספר הוא "מבוא לרוק מהיבט סוציולוגי", והוא נועד ליצור היכרות בסיסית עם תרבות הרוק ולקיים דיון רציני בערכיה ובמשמעויותיה החברתיות. מלבד תיאור אפיוני המוסיקה וערכי התרבות שלה, רגב דן גם בשלבי התפתחותה וברקע הסוציולוגי שבו צמחה. זאת, משום שהוא מאמין כי היכרות זאת היא תנאי להבנה מעמיקה יותר של תרבות הרוק. בספר אין דיון ישיר בתרבות הנוער המקומית בישראל. אך ידוע שתרבות הנוער הישראלי מושפעת, משקפת ומאמצת תופעות וערכים מתוך כלל התרבות העכשווית המערבית (האנגלו-אמריקנית). לאור זאת, הבנת הרוק כתופעה סוציולוגית היא בעלת ערך רב בנסותנו ללמוד מה שומע הנוער הישראלי, למה הוא נחשף ועם מה הוא מזדהה, וכן אילו מערכי התרבות המערבית הוא מטמיע - במודע או לא. מאמר זה מסכם את עיקרי דבריו של רגב (שם), מתוך דגש על ההיבט הסוציולוגי. בסופו, מוצג דיון קצר בהשלכות תרבות הרוק על תרבות הנוער הישראלי.

Superunknown1

New member
לא היה לי כח אפילו לקרוא ת´כתבה....

כי כבר על ההתחלה ענית לעצמך על השאלה!
נגיד שקרח 9 זה רוק מתקדם (פרוגרסיב- וגם בזה אני לא בטוח, אבל ניחא) רוק מתקדם, זה סוג של רוק! זה כמו שתגידי שמרלין מנסון הוא לא ניו מטאל- אלא אלטרנטיב מטאל, זה נכון- אבל בגדול- אלטרנטיב מטאל- זה ניו מטאל! (לא דוגמא טובה, אבל שיהיה..)

למעלה