האם תכנית שימור צריכה להתחשב בהפסד היזם?

jeshu

New member
אם התכניות אושרו על פי חוק בעבר
ישנה בעיה. אם לא, אז לא. קצת נמאס מיזמים שמתעלמים מראש מערכם של נכסי תרבות וטבע ולעיתים מתעלמים מראש מהחוקים בעניין. צריך ליצור מצב בו יזם כזה או אחר חושב מראש מה מותר ומה אסור, בודק התכנות חוקית ומוותר אם הוא מבין שתהיה עתירה בעניין.

מה שכן, לי ההדמיה שם ניראית סבירה ביותר והמבנה לשימור אכן נשמר למיטב הבנתי, כך שאני לא מבין מה הבעיה.

כמו כן, אני מאוד בעד שימור ארכיטקטוני כי חסרה תרבות לאכיטקטורה איכותית בישראל - וכשאני כותב את זה, אני מתכוון לא רק לאסטטיקה, אלא גם לתפקוד הדירה, למה שהדיירים מקבלים ממנה, לתרבות העירונית שלנו ולחיסכון באנרגיה.

ש מים

New member
בכל הנוגע לשימור אני בבעיה

הלב אומר "בעד" בגדול, אבל הנסיון וגם הרציו דורשים עצירה וחשיבה מעמיקה ופרטנית ואפילו ביקורתיות. לעיתים יש לי תחושה שאדריכלי השימור קצת "נעולים בעולם שלהם" ולא ממש מציצים החוצה. בעיקר משום שהתפיסה שלי אומרת שכל מיזם יהיה בר-קיימא אם יהיה כלכלי...
מצד שני אני מסכים איתך לחלוטין:
1. אם התכנית היתה מאושרת לפני שהם הגישו את הבקשה להיתר, אז אין להם על מה להלין (ובעיקר אם הם רכשו את הנכס במצבו התכנוני הנוכחי).
2. גם אני מסכים (מאוד!) שחסרה בארץ "תרבות ותפיסה ארכיטקטונית", שכו שכתבת - שזורה ותורמת גם להוויה של תרבות.
3. אני מסכים שבהדמייה לא רואים חריגה קטסטרופלית, אבל כבר מזמן למדתי שהדמיות הינן אחיזת עיניים, ובעיקר כאלה שלא מראות את הסביבה...

jeshu

New member
התכוונתי שדרישת השימור פה הגיעה לאחר
אישור התכניות. הדרישה הגיעה מלמטה, מתושבי השכונה שלא רצו לראות בהרס של בית יפה וייחודי עם ערך. אני מנחש שהיה בסיס חוקי לקבל את תביעתם. רק חבל שהיזמים לא מראש חשבו לרצות. כמו כן, למה שהפרוייקט עם השימור לא יהיה כלכלי? אולי בלי ההליכים המשפטיים ועם שימור ראוי, הבניין הזה כן יהיה רווחי? כל כך קשה לדעת. אולי הוא יהיה רווחי, אבל פחות והיזמים מתנהגים בחזיריות מסויימת.

בכל אופן, צריך לזכור, שלהרוס תמיד אפשר ולבנות איזה מבנה לא מעניין וחדש גם תמיד אפשר. ואת ההרס הזה רואים בכל הארץ.

ש מים

New member
תכנון לשימור

באידיליה, אני הייתי רוצה שתכנית שימור תכלול נספח ופרוגרמה כלכלית...
בכל היתר אני מסכים איתך (הייתי שמח לשמור איך השפיעו כאן התושבים על התכנית).

הדמיה מדברת בעד עצמה

לא רק שהיא פוגמת בבנין היפיפה, אלא גם פוגמת באופיה של השכונה ואני מבין את התנגדות התושבים, למרות, שאיני בטוח שנעשתה בתום לב ( הכוונה מבחינת השימור ).
ניתן לשלב את הפאסאדה/ות הישנה עם החדשה. לא לבנות מרפסות מודרניות, אלא כאלו עם הסגנון ה"עברי". גם חומר הבניה חייב להיות זהה למקורי.
באשר לפצוי, כ"ליימן", הוא תלוי במועד בו הוכרז השטח כשטח לשימור לבין מועד רכישת המבנה ע"י היזמים החדשים.

jeshu

New member
אני דווקא, וזו דעה אישית, מעדיף את הגישה הזו שהבהדמיה
שמדגישה את הייחוד של החלק הישן בכך שהיא מניחה מעליו תוספת שונה לגמרי. בכל אופן, אני כן חושב שבמדינה צפופה במקרה של נדל"ן אטרקטיבי מול הים, צריך למצוא את הדרך להעמיס עוד קומות ושכל העניין יהיה כלכלי.

jeshu

New member
אני מאוד מעריך את הגישה של עינת קאליש רותם

ש מים

New member
כתבה מעניינת ולצערי מסקנות סבירות

(בעיקר לאור היכרותי הדלה עם המחלקה לתכנון עיר, שמחזקת את מסקנות הכותב, בכל הנוגע לסוגיות האנושיות
)

למעלה