האם תסמינים של OCD יכולים להופיע בגלל בעיות אחרות שאינן OCD?

ShaniA151

New member
האם תסמינים של OCD יכולים להופיע בגלל בעיות אחרות שאינן OCD?

למשל בעקבות משבר?
שמעתי שOCD זו הפרעה כרונית, יכול להיות מצב שהתסמינים של OCD הופיעו בעקבות משבר או בעיה אחרת ולאחר קבלת טיפול (טיפול תרופתי לOCD), הופיעה הטבה משמעותית, אבל עדיין יש טיפה מחשבות טורדניות, האם ייתכן שזה לא OCD אלא בעיה אחרת? קראתי שOCD יכול להתפרץ כתוצאה מטראומה, אבל רק אצל אנשים שיש להם כבר נטייה מולדת\גנטית לכך. האם יכול להיות מצב שתסמינים של OCD מופיעים בעקבות בעיה אחרת וללא נטייה מולדת לזה?
תודה רבה מראש.

OCD: הסיבות להווצרותו והטיפול בו

שלום,
תסמינים כפייתיים הם במקרים רבים סוג של מנגנון הגנה מפני חרדה, ולכן הם יכולים בהחלט להופיע בעקבות משבר או טראומה.
הטיפול התרופתי נועד להחליש את עוצמת התסמינים אבל הוא לא מעלים את המנגנון - ולא מונע מהתסמינים להופיע שוב.
אם נוצר מצב של חרדה ויש לך נטיה לפתח דפוס תגובה כזה - סביר שהדפוס הזה יופיע.
לפעמים המנגנון הכפייתי פועל בצורה כל כך אוטומטית שאנחנו לא מספיקים לחוות את החרדה לפני שהוא נכנס לפעולה. אבל בטיפול, כש"מפרקים" את התהליך לשלבים מגיעים אליה, ואז כשמטפלים בגורמי החרדה גם התסמינים נרגעים.
בברכה,
חלי

ShaniA151

New member
אז זה אומר שאין לי "באמת" OCD?

אם זה בא בעקבות משבר, ולא סתם ככה זה אומר שזה לא יהיה לי לכל החיים? זה אומר שאחרי שאני אפסיק לקחת את התרופות אני אחזור לעצמי?
(הפסיכולוגית שלי חושבת שזה בא בעקבות משבר, אני פחות חושבת ככה..)
אני לא רוצה להיות מקוטלגת כאחת שיש לה OCD אם אין לי באמת כזה. (לא שזה משהו רע, אבל אני לא רוצה שיטעו במה שיש או אין לי).
זה משהו גנטי? כמו הפרעת קשב? יכולים להיות תסמינים אובססיביים כמו של או סי די למרות שאין לי באמת או סי די?
אני מצטערת על הבלבול, זה פשוט חשוב לי לדעת (אני בת 16 וחצי ואני אמורה לקבל צו גיוס בקרוב, ואני רוצה לדעת מה לומר לצבא בעניין הזה).
שוב תודה!

OCD?

ערב טוב שני
אפשר להבין את הרצון שלך לדעת על האבחנה שלך, לדעת ממה את סובלת והאם זה ניתן לריפוי. ברור שאת לא רוצה להיות מאובחנת במשהו שאין לך. ברור גם שאת מתלבטת במה ואיך לידע את הצבא. סביר להניח שדברת על כך עם המטפלת שלך ועוד תדברי בכדי להיות מגובשת יותר ולהבין את מצבך. האם העלית בפניה מה להביא לידיעת הצבא ואיך לעשות זאת? כמו כן האם דנתן אף בנוגע לאפשרות השיפור ובאם לאחר טיפול יעלמו התסמינים? אין לי מספיק פרטים על מצבך או התסמינים מהם את סובלת כך שלא אוכל לענות באופן ברור. ניתן לומר שיש לך קווים של OCD אך איני בטוחה לגבי האבחנה המלאה עקב העדר מידע. כמו כן החלק האובססיבי קשור במחשבות והחלק הקומפולסיבי קשור במעשים ואיני שומעת שקיימים אצלך הסימפטומים המוכרים. אגב לרבות מהשאלות שלך תוכלי למצוא תשובות באינטרנט וזה יאפשר לך להבין את מצבך טוב יותר. יתכן וחלק מהחרדה שאת חשה קשורה דווקא באי הבהירות ובבלבול הקיים. טיפול תרופתי משולב בטיפול CBT יכול להועיל מאוד בהפחתה כמעט מלאה של הסימפטומים. אלה הטיפולים המומלצים כיום. עם זאת יש הדוגלים אף בטיפול עומק פסיכותרפויטי כטיפול הפוגש את החרדות ומביא לפתרון קונפליקטים עמוקים יותר. התנהגויות המפורטות יכולות להירכש בדרך המוכרת לכולנו: חיקוי הסביבה הקרובה בעיקר. הסקרנות שלך והרצון להעמיק את הבנתך יכולים לעזור לך מאוד בהמשך הדרך. שיהיה בהצלחה

למעלה