האם תשלום בלא-מגע, באמצעות NFC של הנייד, מאובטח?

Permafrost

Well-known member
בעולם הופיע מכשיר הקרוי Flipper Zero (יתכן שאסור להכניסו לישראל) המתואר כאן: https://flipperzero.one .

נטען כי טווח ה"האזנה" שלו הוא עד 50 מטרים.
אם נתון כי טווח הפעולה של שבב NFC הוא עד 4 ס"מ, אזי טווח ה"האזנה" של ה- flipper גדול פי למעלה מאלף.

בנסיבות אלה - האם תשלום בלא-מגע מוגן מפני ירוט ושמוש זדוני ב- data המיורטת?

נערך לאחרונה ב:

SHERME

Well-known member
בעולם הופיע מכשיר הקרוי Flipper Zero (יתכן שאסור להכניסו לישראל) המתואר כאן: https://flipperzero.one .

אם נתון כי טווח הפעולה של שבב NFC הוא עד 4 ס"מ, אזי טווח ה"האזנה" של ה- flipper גדול פי למעלה מאלף.

ישנו טלפון שנמכר בישראל ב1400 שקל
גו מובייל יבואן רשמי רילמי
מגיע עם אנטנת NFC כפולה קדימה/אחורה

SHERME

Well-known member

אפשר להשתלט על הטלפון שלך גם בלי NFC אוBT
כל מה שצריך הוא שתלחץ פעם אחת על לינק כלשהו בSMS וGMAIL או בהודעה אחת בוואטסאפ טלגרם וטיקטוק
ותגיד ביי לנתונים בטלפון שלך
לכן בכל טלפון ישנו מערכת אבטחה שמזהירה אותך ממה להיזהר

רוב הזמן נח

Well-known member
אפשר להשתלט על הטלפון שלך גם בלי NFC אוBT
כל מה שצריך הוא שתלחץ פעם אחת על לינק כלשהו בSMS וGMAIL או בהודעה אחת בוואטסאפ טלגרם וטיקטוק
ותגיד ביי לנתונים בטלפון שלך
לכן בכל טלפון ישנו מערכת אבטחה שמזהירה אותך ממה להיזהר
לחיצה אחת שמדביקה את הטלפון זה רק באפל.

ctzn99

Member

ולגבי שימוש בכרטיס אשראי contactless? האם גם אותו המכשיר קורא? ואגב, בעת תשלום בתחנת דלק בשירות עצמי, כרטיס האשראי נקרא ומשודר קליר-טקסט ללא אבטחה בכלל. Welcome to the 21st century

נערך לאחרונה ב:

Permafrost

Well-known member
ולגבי שימוש בכרטיס אשראי contactless? האם גם אותו המכשיר קורא? ואגב, בעת תשלום בתחנת דלק בשירות עצמי, כרטיס האשראי נקרא ומשודר קליר-טקסט ללא אבטחה בכלל. Welcome to the 21st century
יצא לי לסעוד עם חברים במסעדה.
גביית התשלום התבצעה באמצעות מסופון-יד של המלצר שטיפל בשולחננו.
רוב החברים שלמו באמצעות הסלולאר, ללא-מגע וככל שראיתי - ללא אספקת פרט אימות נוסף.
שלמתי באמצעות כרטיס אשראי שאמנם מצוי עליו icon של NFC, אך השחלתי את הכרטיס פיזית לחרך במסופון, התבקשתי להקליד את הקוד הסודי בן ארבע הספרות ועשיתי כן.
אני מניח כי בכך נעקף מנגנון ה- NFC.

אינני מכיר את נושא אבטחת תשלומים אך שמעתי כי בשיטה בה אני משתמש בכרטיס האשראי - לא נחשפים פרטי אמצעי התשלום שלי, אלא מוחלפת בין הצדדים סיסמה חד-פעמית ארוכה שאין מה לעשות עימה אם מירטים אותה.

מטריד אותי הענין ואני מעונין לדעת "איך העסק עובד"...

SHERME

Well-known member
יצא לי לסעוד עם חברים במסעדה.
גביית התשלום התבצעה באמצעות מסופון-יד של המלצר שטיפל בשולחננו.
רוב החברים שלמו באמצעות הסלולאר, ללא-מגע וככל שראיתי - ללא אספקת פרט אימות נוסף.
שלמתי באמצעות כרטיס אשראי שאמנם מצוי עליו icon של NFC, אך השחלתי את הכרטיס פיזית לחרך במסופון, התבקשתי להקליד את הקוד הסודי בן ארבע הספרות ועשיתי כן.
אני מניח כי בכך נעקף מנגנון ה- NFC.

אינני מכיר את נושא אבטחת תשלומים אך שמעתי כי בשיטה בה אני משתמש בכרטיס האשראי - לא נחשפים פרטי אמצעי התשלום שלי, אלא מוחלפת בין הצדדים סיסמה חד-פעמית ארוכה שאין מה לעשות עימה אם מירטים אותה.

מטריד אותי הענין ואני מעונין לדעת "איך העסק עובד"...
את הקוד של 4 ספרות אתה מקליד בהגדרות של גוגל WALLET יחד עם מספר כרטיס האשראי
נראה לי שמחינת אבטחה הNFC עדיף לרכישה מאשר כרטיס אשראי
הקוד שמקבל מסוף הEMV מהטלפון הוא קוד שונה לחלוטין מכרטיס אשראי

Permafrost

Well-known member
רוב האנשים כבר למדו להמנע מלחיצה על קישורים המצויים במסרונים ויודעים "לרחף" עם ה- cursor מעל קישורים בדואר אלקטרוני כדי לבדוק את מקורם האמיתי.

אנשים גם יודעים, הודות לחשיפה עיתונאית, כי קיימות רוגלות (spyware) המדביקות מכשיר גם בלא לחיצה על קישורים (NSO, קַנְדִירוּ ועוד).

אך האימוץ הנרחב של תשלום בלא-מגע באמצעות הנייד יוצר בי רושם כי אנשים אינם חושדים ביתכנות ירוט ה- traffic של NFC בעת התשלום.

אם מצוי בפורומנו מומחה רדיו המכיר תקשורת NFC וחולשותיה האפשריות - אשמח אם יגיב.

נערך לאחרונה ב:
למעלה